Znaleziono 167 wyników
- 01 mar 2020, 11:54
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: trzęsie na wolnych
Wyczyściłem nastawnik i zmieniłem dawkę niestety praca silnika nie wróciła do tej z przed awarii , nadal lekko nim trzęsie , zrobiłem nowe logi przy użyciu vag-com 311 , zdaje się że czeka mnie kupno drugiej pompy, wrzucę logi http://vaglogi.pl/log-000_001_2s0KKb2.html , http://vaglogi.pl/log-003_00...
- 11 mar 2020, 15:47
- Jump to forum
- Jump to topic
Ponieważ nadal jeżdze z mim problemem, dziś jeszcze raz zajrzałem do zaworu n108 i sprawdziłem jego zasilanie, jak wyczytałem w wiki t4 ,na pinie 10 kolor kabla zólto czarny, powinno być stałe 12v na włączonej stacyjce i tak jest ,ale na odpalonym silniku napięcie skacze od 10,2 do 12,5, natomiast s...
- 12 mar 2020, 4:23
- Jump to forum
- Jump to topic
U mnie napięcie na 108 jest, robiąc test wyjść Vagiem zawór zmienia kąt , ale bardzo skacze , napinacz paska pracuje prawidłowo bez żadnych drgań ,kiedy odpinam wtrysk zmienia prace, odpala bez problemów na ciepłym i zimnym, po podniesieniu dawki pracuje na wolnych całkiem nieżle , ale wystarczy prz...
- 12 mar 2020, 18:30
- Jump to forum
- Jump to topic
Tak rozrząd sprawdzałem , pasują znaki, da się go ustawić na 55 stopni, ale on ciągle skacze od 40 do nawet 80 jednostek , nie płynnie 40/80 tylko szarpie w tym przedziale .
- 13 mar 2020, 7:17
- Jump to forum
- Jump to topic
Sitko czyste , wczoraj zauważyłem że napinacz długiego paska poszarpuje , wskazówka napięcia nie wychyla się poza pole ale dość mocno szarpie nie pływa łagodnie, czasami stanie w miejscu i nie drgnie , dlatego pewnie jak pierwszy raz zdjąłem osłonę tego nie zauważyłem, tylko niewiem czy on jest tref...
- 14 mar 2020, 7:06
- Jump to forum
- Jump to topic
Napinacz wymieniony razem z paskiem i dolnym kołem zębatym , wskazówka napinacza skacze jak skakała , po tych wszystkich zabiegach jakie do tej pory zrobiłem, udało mi się uzyskać równą prace silnika bez szarpania, odpala bez problemów zimny i ciepły, niestety nadal niebieski śmierdzący dym z rury p...
- 14 mar 2020, 17:07
- Jump to forum
- Jump to topic
Dziś znajomy mechanik, zrobił mi logi Basic Settings grupy 000 i 004, stwierdził że to wina wtrysku sterującego, podczas sprawdzania odpinaliśmy wtyk wtryskiwacza, praca się nie zmienia tylko wskazania kąta w blokach w stają w bloku 000 na 38 w 004 czas aktualny 00, logi http://vaglogi.pl/log-000_CD...
- 07 cze 2020, 12:59
- Jump to forum
- Jump to topic
T4 Acv , analiza logów
Witam, kolega poprosił mnie o sprawdzenie błędów w jego T4 2.5 Acv 1999r. , przebieg na zegarach 290 tyś. ma go od roku, auto odpala bez problemów zimny czy ciepły, nie kopci ogólnie jeżdzi ok., nie stety jak dostaje temperatury silnik zaczyna brzydko pracować, jak by nie domagał jeden cylinder, po ...
- 08 cze 2020, 7:43
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: T4 Acv , analiza logów
Podczas jazdy zachowuje się normalnie , odpala bez problemów i przez chwile pracuje dobrze , przy wtyczce ktoś coś grzebał , odcięty jest przewód pin 8 biało/czarny i z wiązki idzie bezpośrednio do zaworu n109, przejrzymy dziś instalacje może coś tam szwankuje .
- 11 cze 2020, 21:05
- Jump to forum
- Jump to topic
W wiązce nie było żadnych uszkodzeń , po wymianie filtra paliwa, wyczyszczeniu nastawnika, sitka n108, zmianie dawki na 3.5 , silnik pracuje trochę lepiej, jednak korekcje nadal tak skaczą, i po ruszeniu np. z pod świateł puszcza siwego bąka i potem ok. ,aż postoi chwile na wolnych ,obrotach pierwsz...
- 13 cze 2020, 4:20
- Jump to forum
- Jump to topic
Wymieniłeś końcówki bez regulacji ? gdzieś wyczytałem, że jako taka regulacja tych dwu sprężynowych jest nie możliwa , nie ma tam podkładek regulacyjnych .
- 11 cze 2020, 22:23
- Jump to forum
- Jump to topic
Chodziło mi oto, że na auto-kasacji stoi kilka golfów które można odpalić, a acv ani jednego nawet w trawie , dlatego pomyślałem o golfie , poza tym kiedy pytam o wtryski do t4 2.5 tdi ,to ceny są trzy razy wyższe od golfoskich .
- 14 cze 2020, 7:50
- Jump to forum
- Jump to topic
A pamiętasz może numery tych końcówek ?
- 18 cze 2020, 14:50
- Jump to forum
- Jump to topic
Wiec tak, bez kombinacji wtryski oddane do regeneracji koszt 750 zl. silnik pracuje równo, zostało jeszcze szarpanie przy ruszaniu i uderzenie ruszając przód-tył wyczuwalne przy skrzyni biegów, tak jak by wał zrobił lekki obrót i dopiero przenosił napęd, wymienione przeguby wewnetrzne i jeden zewnęt...
- 22 cze 2020, 17:53
- Jump to forum
- Jump to topic
Właśnie wyczuwalny jest kilku milimetrowy luz, na łączeniu półosi z łącznikem, opisałem to szerzej w tym wątku ,,Luz na wałku nr. docisku"
- 10 cze 2021, 18:35
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Słabe hamulce
Pompa była wadliwa, przepuszczała do serva, dopiero po zakorkowaniu wyjść okazało się że pedał nadal powoli leci, pompa podmieniona na kolejną i problem usunięty. Dzięki za wszystkie podpowiedzi .
- 07 lis 2022, 19:10
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Stuki na wstecznym
Powodem stuków był uszkodzony tryb i łożysko igiełkowe biegu wstecznego .