Znaleziono 167 wyników

Return

autor: pelek37
11 gru 2016, 17:59
Jump to forum
Jump to topic

Re: Eberspacher zablokowane?

Mój jest podobny tylko ma jeszcze pokrętło potencjometru. Mój eberspecher też jest suchy, tylko model to d3l3, dzięki za zainteresowanie.
11 gru 2016, 18:10
Jump to forum
Jump to topic

Pod fotelem jest tylko dodatkowy akumulator, dwa bezpieczniki i przekażnik i jeszcze wolne gniazdo cztero pinowe chyba do diagnostyki . Próbowałem z kombinacja przycisków z linku który dostałem , ale żadnej reakcji nie odblokowuje ani nie wyświetla błędów.
11 gru 2016, 19:29
Jump to forum
Jump to topic

Więc jak to zrobić ? tylko serwis ?
11 gru 2016, 19:42
Jump to forum
Jump to topic

Kurczę jutro jeszcze raz wejdę po samochód i sprawdzę, szczerze mówiąc też czytając fora znalazłem tylko tematy dotyczące d3lc. A czy tego d3lc można samemu zdiagnozować?
11 gru 2016, 21:07
Jump to forum
Jump to topic

piec miał chęć wystartować, słychac było wentylator i troche dymku z tłumika, ale przez tą baterie nie miało siły, nie wiedziałem że może sie zablokować więc próbowałem,czytając forum doszedłem do wniosku że to blokada.

Victus klikam w ten link, ale nie widze tam nic o odblokowaniu pieca
11 gru 2016, 22:04
Jump to forum
Jump to topic

Próbuje , włączam wyłączam, ale cisza , nic nawet nie tyknie.
23 paź 2017, 21:00
Jump to forum
Jump to topic

Zerowanie zegarów

Witam, pojawił mi sie pewien problem, po przekręceniu stacyjki bez odpalania, zerują się zegary przestają działać wskażniki, wygląda to tak jakby na chwilę zabrakło zasilania na zegarach, dzieje sie tak też jak bez włączania stacyjki włącze światła postojowe i mrugnę długimi, wymieniłem patyki od ki...
23 paź 2017, 21:38
Jump to forum
Jump to topic

Re: Zerowanie zegarów

Tego nie sprawdzałem, jutro zerknę , dzięki.
24 paź 2017, 7:33
Jump to forum
Jump to topic

Auto odpala bez problemów, aku. kreci , jak mrugne na odpalonym silniku też czasami zeruje się, ale nie za każdym razem.
24 paź 2017, 20:38
Jump to forum
Jump to topic

Jutro przejrzę tę wiązkę , przewody masowe te poza wiązką sprawdziłem i są ok.
25 paź 2017, 9:17
Jump to forum
Jump to topic

Podłączyłem dodatkowa masę pod lampę i jest poprawa, po kilku mignięciach jeszcze się zerowały , ale jest efekt, wieczorem zrobie to jak trzeba .
26 paź 2017, 20:15
Jump to forum
Jump to topic

Panowie trop z masą był dobry , poprawiłem i pozarabiałem nowe oczka i jest ok. , wielkie dzięki za fachową pomoc <brawo> Pozdrawiam.
31 sty 2018, 19:11
Jump to forum
Jump to topic

piny wtyki abs

Witam, koledzy podeśle mi ktoś opis pinów wtyki abs, wywala mi błąd 01201 35-00 , masa i plus na grubych przewodach są, ale niewiem na którym powinien być plus po zapłonie.
02 lut 2018, 8:30
Jump to forum
Jump to topic

Re: piny wtyki abs

Dzięki kolego za link, problem usunięty , zaśniedziała była wtyka ,dwu pinowa łącząca silnik pompy ze sterownikiem.
02 lut 2018, 20:13
Jump to forum
Jump to topic

niestety problem powrócił , daje się usunąć vagiem po przejechaniu kilku metrów kontrolka gaśnie, ale po nocy wraca , szczęście nie trwało długo!
03 lut 2018, 4:20
Jump to forum
Jump to topic

Wrócę z pracy i jeszcze raz wyjmę pompę , zobacze czy dam radę sam, muszę rozwiązać jeszcze jeden problem, po odpaleniu przez chwilę tak 10-15 sek. nie trzyma obrotów nierówno pracuje i kopci , wymieniłem świece, przelewy , filtr, założyłem gruszkę z zaworem przed pompą ale nie widze wycieków, drugi...
02 sie 2018, 11:06
Jump to forum
Jump to topic

Zaminnik dla silnika 2.5 tdi kod acv

Witam, mam problem z głowicą mojego 2.5 tdi(pęknięcie) kod silnika ACV, szukam używki, ewentualnie całego słupka, wiem że pasują z Volvo i Audi ale nieznam kodów tych silników, czy ktoś z kolegów wie jakie głowice ewentualnie słupki będą pasować do mojego T4, doczytałem się że Volvo AHY ale ma inne ...
02 sie 2018, 16:44
Jump to forum
Jump to topic

Re: Zaminnik dla silnika 2.5 tdi kod acv

czy kupując samą głowicę od któregoś z tych silników , będzie ona pasować do mojego bloku acv ?
27 wrz 2018, 16:44
Jump to forum
Jump to topic

System audio tablicy

Witam, mam pytanie , ostatnio na postoju coś rozładowywało mi baterię , po sprawdzeniu miernikiem, okazało się że winny jest obwód, zabezpieczany bezpiecznikiem dodatkowym pod głównymi, jest to bezpiecznik 15A opisany na forum jako system audio tablicy, powie mi ktoś co to za cudo ?
28 wrz 2018, 7:34
Jump to forum
Jump to topic

Re: System audio tablicy

myślałem że radio to poz. 21 w głównych bezpiecznikach, sprawdziłem i rzeczywiście po wyjęciu tego bezp. radio nie działa. Dzięki.
29 wrz 2018, 21:35
Jump to forum
Jump to topic

niestety po wyjęciu bezpiecznika, auto nie rozładowuje baterii, ale szwankuje mi obrotomierz, zawiesza się, więc ten bezpiecznik nie jest tylko od radia
30 wrz 2018, 19:30
Jump to forum
Jump to topic

rok prod. 2001, silnik 2.5 acv,
22 lis 2018, 17:32
Jump to forum
Jump to topic

Jaki panel sterowania klima do 2.5 tdi 2001r.

Witam, podpowie mi ktoś ,jak wygląda panel sterowania nawiewami i klimatyzacja w T4 z 2001r. , auto odkupiłem od poczty polskiej , ktoś ukradł i teraz nie wiem jaki kupić . Dzięki za pomoc.
22 lis 2018, 19:57
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jaki panel sterowania klima do 2.5 tdi 2001r.

Jest to auto, używane przez pocztę do przewozu forsy, myślę że to jakas podstawowa klimatyzacja montowana w tego typu autach, niema tej części pod radiem gdzie normalnie są pokrętła kierunku nawiewu .
23 lis 2018, 8:32
Jump to forum
Jump to topic

Dziura jest większa , tak jakby brakowało tego panela z pokrętłami , są w niej trzy linki i cztery kilku pinowe wtyczki. Znalazłem coś takiego, pisze że z klimą ale nie widzę tam żadnego oznaczenia a/c https://allegro.pl/panel-sterowania-kli ... 00702.html
25 lis 2018, 9:44
Jump to forum
Jump to topic

Znalazłem jeszcze tego typu panele, o nr. 7D1 820 045 E, niestety nie mogę dodać foto, trzy pokrętła wł. A/C i obiegu wewnętrznego , kieszeń między panelem i radiem .
25 lis 2018, 19:21
Jump to forum
Jump to topic

panel z fot. 2 ma włącznik klimy i to będzie to !, ten z allegro tego niema choć opisany jest jako ster. klimy. Dzięki kolego Bigos 1966. i tylko pytanie jest to foto z jakiegoś ogłoszenia sprzedaży ?
26 lis 2018, 19:45
Jump to forum
Jump to topic

Spotkałem dziś na parkingu takiego T4 z Poczty , panel miał ten z trzema pokretłami i kieszenią pod radiem, gość mówił że kupił dwa takie auta do firmy i w każdym były takie sterowania .
26 lis 2018, 21:39
Jump to forum
Jump to topic

no właśnie i teraz sam już nic nie rozumiem, podglądając fotki tych paneli z tyłu , wygląda to tak jakby do pokrętła kierunku nawiewu dochodziły dwie linki ,a trzecia do pokrętła ciepło/zimno . tylko ja mam pod podłogą dodatkową dmuchawę i czym ona by była sterowana ?
26 lis 2018, 22:00
Jump to forum
Jump to topic

skoro tył ciepło/zimno jest sterowany elektrycznie to by sie wszystko zgadzało . Dzięki.