Znaleziono 167 wyników

Return

autor: pelek37
12 lut 2016, 10:31
Jump to forum
Jump to topic

Re: Bierze olej

dlatego chcę rozebrac go w sobote, żeby w poniedziałek już coś wiedzieć, teraz przejechałem ok. 200km ładunek 600kg, na postoju żadnego dymku z wydechu na wolnych i wysokich obrotach, lekki przedmuch z korka nic bagnetem, niewiem ile oleju ubyło musiał by postać, moc taka sobie jak w1.9 td pod górkę...
12 lut 2016, 19:28
Jump to forum
Jump to topic

Też o tym pomyślałem, tym bardziej że kiedy jest zimny jedzie dynamiczniej, na ciepłym wydaje mi sie słabszy, jutro zdejmę głowice.
13 lut 2016, 21:15
Jump to forum
Jump to topic

No tak, tylko po odpaleniu ten silnik pracował ładnie, niewiedziałem że wcina tyle oleju, miałem 14 dni rozruchowej gwarancji. Po przejechaniu 450 km. ubyło mi ok. 3milimetry oleju na bagnecie, dziś zdjołem głowice, progi lekko wyczuwalne, po wlaniu nafty na tłoki z pierwszego od razu zeszła, duże l...
14 lut 2016, 9:54
Jump to forum
Jump to topic

bierze olej

Panowie dowiedziałem się przeglądając forum że mam silnik od golfa nie oryginał od t4, bagnet jest z przodu , dzwoniłem do człowieka który mi go wymieniał, mówi że zamontował taki bo taki był wcześniej, rzeczywiście bagnet był tak samo, miski nie zmieniał bo była taka sama, odpowietrzenie głowicy by...
15 lut 2016, 7:51
Jump to forum
Jump to topic

Dokładnie, odpowietrzenie jest przez inną obudowę czujników w głowicy z jakiejś osobówki z dodatkowym wyjściem do zbiorniczka, człowiek który mi wymieniał ten silnik , mówi że sprzedawca który mu go sprzedał zapewniał że jest wyjęty z t4, ten pojechał porównał że są takie same i kupił i mi zamontowa...
17 lut 2016, 8:13
Jump to forum
Jump to topic

W silniku niebyło pierścieni, duże luzy na prowadzeniach.Kupiłem drugi silnik, mechanik na własny koszt go wymieni, temat można zamknąć. Dziękuje wszystkim za pomoc.
22 kwie 2016, 18:21
Jump to forum
Jump to topic

Wyje skrzynia

Panowie prosze o poradę, sprawa dotyczy t4 1.9 td z 2000r., podczas jazdy przy dodawaniu gazu coś wyje w okolicy skrzyni biegów, im większa prędkość i wyższy bieg tym głośniej, przy odpuszczeniu gazu i wciśnięciu sprzęgła cisza, jak puszczę gaz nie wysprzęglając wyje z innym natężeniem, na luzie baz...
22 kwie 2016, 18:56
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wyje skrzynia

Zrobił bym to sam, robiłem kiedyś skrzynie w ducato, jakie są wymiary tych łożysk? i gdzie ich szukać ?
22 kwie 2016, 21:06
Jump to forum
Jump to topic

Znalazłem jakieś komplety na allegro,koszt 370 zł. wymienić wszystkie trzeba wszystkie czy tylko poszczególne łożyska, można jeszcze trochę pojezdzić z tym objawami ? mam trochę roboty na to auto.
24 kwie 2016, 1:03
Jump to forum
Jump to topic

Panowie skrzynia wyjęta, ale nie mogę jej rozpołowić, oddzieliła się na 5 cm i coś trzyma tak miej więcej jak wybierak.
23 kwie 2016, 15:18
Jump to forum
Jump to topic

Rozmawiałem dziś ze znajomym mechanikiem, powiedział żebym po rozebraniu skrzyni przyjrzał się które łożyska maja luzy i sprawdził przy nich tryby mechanizmu czy nie są uszkodzone, ale czy ten luz będzie tak widoczny gołym okiem? na jedynce i dwójce jest cisza dopiero na trzecim i czwartym biegu sły...
24 kwie 2016, 15:19
Jump to forum
Jump to topic

Skrzynia rozebrana, wielkie dzięki za filmik!, nie odkręciłem tej śruby która jest głębiej w obudowie od strony 5 biegu dla tego nie rozpołowiła się, łożysko na wałku głównym to od strony sprzęgła rozpadło się widać slady tarcia na obudowie, nie mogę odczytać jego numeracji.
24 kwie 2016, 21:34
Jump to forum
Jump to topic

Panowie, jaki symbol powinna miec moja skrzynia, odczytałem dwa symbole wwo i 02b, szukać łożysk na podstawie którego oznaczenia? w katalogu który podesłał mi kolega Zyraza nie mogę znależć takiej.
24 kwie 2016, 22:15
Jump to forum
Jump to topic

Ok. dzięki!
25 kwie 2016, 7:48
Jump to forum
Jump to topic

Mam jeszcze jedno pytanie, sprzęgło zawsze brało za wysoko, więcej niż w połowie skoku, sprzęgło jest niedawno zmieniane firmy luk , można coś zrobić żeby brało niżej, łapa nie jest wytarta, nie jest zapowietrzone, korzystając z okazji że mam to wszystko rozebrane może bym coś z tym zrobił.
26 kwie 2016, 10:57
Jump to forum
Jump to topic

Witam, skrzynia włożona, niestety pojawił sie problem,kiedy wrzucę jedynkę i ruszam w skrzyni słychać lekkie trzaski ,tak jakby tryby żle zazębiały, wyciszają się trochę jak cofnę dzwignie zmiany biegów tak żeby był bieg ale w jego skrajnym położeniu, po przejechaniu ok. 1km na powoli na jedynce mam...
11 cze 2016, 21:46
Jump to forum
Jump to topic

Abs błąd 01200

Witam, zapaliła mi się kontrolka Abs, po podłączeniu pod kompa pokazuje błąd 01200 07-00 , po odpaleniu dochodzi błąd 65535 35-00, błędy dają się usunąć ale abs nie działa i kontrolka nie gaśnie, na zgaszonym silniku jest tylko ten pierwszy bład. Odłączyłem wtykę od pompy abs, piny czyste, pomierzył...
15 cze 2016, 21:16
Jump to forum
Jump to topic

Re: Abs błąd 01200

Witam, wymieniłem całą pompę na używkę i po problemie, kolego Probe041 dzięki za pomoc.
22 wrz 2016, 20:51
Jump to forum
Jump to topic

Czwarty bieg

Witam, pojawił mi sie nowy problem, od czasu do czasu nie mogę wrzucić czwórki, bez względu czy redukuję z piątki czy wrzucam z trójki, wydaje mi się że bieg już wszedł a mimo to zgrzytnie i muszę poprawić, tak jakby coś blokowało, przy mocnym wciśnięciu tego niema, słychać też wycie łożyska, nie dz...
22 wrz 2016, 21:11
Jump to forum
Jump to topic

Re: Czwarty bieg

no tak , ale myślisz że to wina synchronizatora czy łożyska, wydaje mi się że synchronizator zgrzytał by na każdym razem, a tu dzieje sie to sporadycznie.
22 wrz 2016, 21:33
Jump to forum
Jump to topic

wyczytałem gdzieś, że luz na łożysku może powodować że bieg nie zazębia, jak rozpoznać uszkodzony synchronizator?
23 wrz 2016, 21:07
Jump to forum
Jump to topic

łożysko wyło cały czas, rozebrałem dziś skrzynie, łożysko na wałku głównym, to stożkowe rozsypało się w mak, widać ślady na obudowie że był luz, synchronizator chodzi ścisło ,zęby przesuwki są lekko zaokrąglone, czy to łożysko mogło powodować złe zazębianie 4 biegu ?
23 wrz 2016, 21:23
Jump to forum
Jump to topic

wymienie wszystkie łożyska , tylko nie wiem co z tą przesuwką, koszt duży i nie wiem czy potrzebny?
27 wrz 2016, 8:37
Jump to forum
Jump to topic

Witam, skrzynia włożona, wymieniłem same łożyska, skrzynia chodzi cicho, czwórka wchodzi bez zgrzytu, ale wyczuwam lekki opór przy wrzucaniu, mam nadzieje że będzie dobrze . Dzięki za pomoc.
28 wrz 2016, 20:55
Jump to forum
Jump to topic

Potrzebuję kupić linkę sprzęgła bez samo regulatora, tylko nie wiem jak jej szukać , w intrcarsie maja tylko z samo regulatorem .
30 gru 2016, 19:44
Jump to forum
Jump to topic

Re: Eberspacher D3LC zablokowane?

Ha ha żle przeczytałem, przepraszam kolegę ''bodek'' ! No i piece mamy widze różne mój to d3lc.
06 sty 2017, 11:33
Jump to forum
Jump to topic

Re: Eberspacher D3LC zablokowane?

Witam, wyczytałem że w niektórych modelach t4, można było połączyć się z piecem za pomocą Vag-a i kabla z allegro, mój piec jest dedykowany do t4, tylko nie jest połączony z gniazdem obd2 za to ma to czteropinowe gniazdo do diagnostyki, wie ktoś jak zrobić przejściówkę miedzy wtykiem obd2 a takim gn...
09 gru 2016, 18:42
Jump to forum
Jump to topic

Eberspacher D3LC zablokowane?

Witam, padła mi bateria dodatkowa od eberspachera d3l3 compact, nie wiedziałem co jest grane więc próbowałem uruchomić kilka krotnie ogrzewanie, słychać było przez chwilę pompkę i troche dymku szło z tłumika, wymieniłem baterie ale ogrzewanie nie startuje , wyświetlacz działa , ale dalej cisza, bezp...
10 gru 2016, 15:53
Jump to forum
Jump to topic

Re: Eberspacher zablokowane?

Doczytałem się, że można połączyć piny 9 i 11 i w ten sposób odblokować piec, tyle że w moim zegarze są trzy gniazda jedno 3 pinowe jest niepodłączone, drugie jest na 2 piny i trzecie 6 pinów podłączone 5 kabli, pewnie dotyczy to innego typu zegara?
11 gru 2016, 16:50
Jump to forum
Jump to topic

Re: Eberspacher zablokowane?

Doczytałem się ,że ta zworka powinna byc przy sterowniku nie przy zegarze , pomoże ktoś ?