DODATKOWY SCHOWEK W SKRZYDEŁKACH
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
SO...T4
- Samodzielny mechanik
- 12
- Last active: -
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: CARAVELLONG
- Opis: jestem piękny i mam wspaniałe mięśnie
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 15 razy
- Kontakt:
DODATKOWY SCHOWEK W SKRZYDEŁKACH
Wożę ze soba olej na dolewkę, żarówki na podmianę i inne fanty. W sezonie wyjazdowym zawsze zajmowały one miejsce w szufladach. A po sezonie jak szuflady zimują w piwnicy to nie bardzo jest gdzie schwać te niezbędniki. Mój pomysł pewnie nie jest nowy, aczkolwiek nie namierzyłem takiego schowka w sieci. W związku z tym zmodziłem schowek w tylnych drzwiach skrzydełkowych. Pilśnia z drzwi docięta według wzmocnienia po skosie otwierana na zawiasie z taśmy transportowej i zamykana na magnesach neodymowych. Do tego praktyczny uchwyt to otwierania. Poniżej według fotek co i jak zrobiłem. Oczywiście przy odpowiednim warsztacie i zapasie czasu przypuszczam, iż można zdziałać takie cudo w przeciągu 1-3 godzin. Mi zajęło to znacznie więcej bo brak miejsca i narzędzi nie pomaga w szybkiej realizacji fantazji. Całość dla efektu estetycznego okleiłem tanią folią carbononową, taką samą jak wcześniej od około 4 lat miałęm na skrzydełkach i spisała się bardzo dobrze. Teraz przetestuję gotowe rozwiązanie i jak wszystko będzie ok to robię na drugie drzwi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
radekmark2
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: multivan
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
-
pralka15
- Nowy T4
- 12
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Transporter T4
- Kontakt:
Re: DODATKOWY SCHOWEK W SKRZYDEŁKACH
Witajcie,
Nawet nie wiedziałem, że tak fajnie można zagospodarować to miejsce. Chyba sam wykonam coś podobnego w swoim samochodzie i schowam tam oleje, trójkąt drogowy oraz apteczkę.
Nawet nie wiedziałem, że tak fajnie można zagospodarować to miejsce. Chyba sam wykonam coś podobnego w swoim samochodzie i schowam tam oleje, trójkąt drogowy oraz apteczkę.
Ostatnio zmieniony 17 sie 2018, 18:34 przez Kenobi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunięto część nie związaną z tematem wątku, do tego zawierającą reklamę sklepu
Powód: Usunięto część nie związaną z tematem wątku, do tego zawierającą reklamę sklepu
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Caravelle Business
- Opis: 2.8 V6
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
Re: DODATKOWY SCHOWEK W SKRZYDEŁKACH
w LT-kach w wersji karetka były takie kieszenie w skrzydełka wykonane z laminatu. Robiła je pewnie firma wykonująca zabudowę. W swoim LT/Sprinterze mam kieszenie na takie drobiazgi w górnej połowie drzwi tylnych. Podobnie mozna wykorzystać wneki w drzwiach suwanych, chyba w T5 tak jest