Hejka po przerwie :) Nadal śmigam T4ką i pewnie jeszcze długi czas tak zostanie :) Jakiś czas temu zwiększyłem moc do niecałych 190KM (zmiana wtrysków i nowy program silnika) ale mam wrażenie, że oryginalne zawieszenie już się nie sprawdza. Na pewno też swoje robi podwyższony środek ciężkości przez zamontowane na dachu boxy (tak to wygląda -> http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f= ... 8&start=40 ). W przyszłości chcę wrzucić większe turbo i dodać jeszcze trochę mocy, więc tym bardziej skłaniam się do modyfikacji zawieszenia. Przerabiał już ktoś ten temat? Są jakieś sprawdzone zestawy dające znaczny efekt w stosunku do seryjnego zawiasu? Chciałbym uniknąć obniżania auta i/lub znacznego utwardzania ale jeśli nie będę miał wyboru to jestem zdecydowany na cokolwiek. Z mojej strony zastanawiałem się nad montażem dystansów przy felgach aby nieco poszerzyć rozstaw - jakie można maksymalnie założyć bez przeróbek?
Nie oczekuję, że bus się będzie prowadził jak bolid F1 ale chciałbym się pewniej czuć za jego kierownicą przy większych prędkościach. Przelotowe prędkości na autostradzie rzędu 130-140km/h są jeszcze całkiem ok, ale ostatnio sporo śmigałem po Niemczech i doszedłem do wniosku, że czasem trzeba mocniej przycisnąć a w tym aucie takie momenty budzą moje przerażenie :(
Modyfikacja zawieszenia po tuningu silnika.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 15
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 780 razy
- Kontakt:
Re: Modyfikacja zawieszenia po tuningu silnika.
Załóż przedni stabilizator 27mm z tyłu 26/28mm i sprawdź jaką masz grubość drążków skrętnych (poniżej 27,9mm jak będzie to wypada zmienić na takie lub…login to view the rest of this post
This topic has 22 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się