VW T4 2.4D , 1993r , Skrzynia Automat Nie Działa

ODPOWIEDZ
AdamVWT4
Nowy T4

8
Model:
Auto: Volkswagen T4
Kontakt:

VW T4 2.4D , 1993r , Skrzynia Automat Nie Działa

Post autor: AdamVWT4 »

Witam Wszystkich,

Jestem posiadaczem od 10 lat VW T4 2.4D Automat , parę dni temu wystąpił problem ze skrzynią,
samochód bez problemu jeździł do tej pory i nie było żadnych oznak aby jakoś zareagować , olej wymieniany na czas.
Po zakończeniu jazdy samochód stał dwa dni , po czym odpalam i ... po zmianie położenia dźwigni skrzyni, niezależnie na jaki bieg , pojazd jest
cały czas na luzie... czyli muszę mieć zaciągnięty ręczny bo inaczej się stoczy... bez znaczenia jaki bieg wrzucę czy to będzie R czy D czy 1, 2 , 3 ,
pod pedałem hamulca nie czuć aby był dany bieg wrzucany jak to było do tej pory ( ale obroty silnika zmieniają się na wyższe co by wskazywało , że skrzynia działa a problem jest z przeniesieniem napędu ). Na wyświetlaczu wskazuje zmianę biegów oraz przekaźniki coś tam "cykają" przy skrzynce bezpieczników ... ale niestety nie działa, dodam , że skrzynia raczej nigdy nie była remontowana.

Czy Ktoś wie co może być przyczyną niedziałania ? prośba o pomoc, jestem tu nowy i nie wiem czy też taki temat kiedyś nie był poruszany , zgłaszany..
Może to problem ze sprzęgłem hydrokinetycznym ? poczytałem teraz o objawach uszkodzenia i tak się teraz zastanawiam...

pzdr
Adam
Ostatnio zmieniony 24 gru 2017, 13:32 przez AdamVWT4, łącznie zmieniany 1 raz.
Kenobi
Administrator
Fanatyk T4

15
Model:
Auto: Caravelle
Opis: niech moc będzie z wami
podziekowal za post: 49 razy
otrzymal podziekowanie: 659 razy
Kontakt:

Re: VW T4 2.4D , 1993r , Skrzynia Automat Nie Działa

Post autor: Kenobi »

Co do awarii to raczej ciężko będzie uzyskać pomoc, większość kończy się wymianą na manuala. Tak to niestety jest z ASB w T4, dopóki działa jest dobrz…login to view the rest of this post

This topic has 6 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Skrzynia biegów Automat”