Układ kierowniczy luzy

Wahacze, amortyzatory, sprężyny, hamulce, maglownice.
Jak nie tracić kontaktu z drogą.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
ODPOWIEDZ
adziuk4
Nowy T4

8
Model:
Auto: T4 bus
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

Układ kierowniczy luzy

Post autor: adziuk4 »

Witam wszystkich na forum. Mam na imię Adrian i jestem nowym użytkownikiem T4 z 1991 roku z silnikiem 1.9D. Kupiłem go będąc świadomym, że nie jest on najnowszy i ma pewne mankamenty. Jednym z nich jest ten, którego sam chyba nie dam rady rozwiązać bez pomocy bardziej doświadczonych osób z tego forum. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc, ponieważ jestem bliski załamania się. Wracając do sedna, problemem są luzy w układzie kierowniczym. Strasznie stuka na małych nierównościach. Przekazując T4 do warsztatu na wymianę rozrządu poprosiłem o sprawdzenie. Diagnoza padła na maglownice, która jest bez układu wspomagania warto dodać. Znalazłem na aukcji pasującą maglownice i kupiłem (używaną). Za wymianę wziąłem się wczoraj z samego rana, a skończyłem dzisiaj po 13 30. Efekt? Żaden. Pomijając fakt ile słów wulgarnych poleciało i to ile czasu na to straciłem nic się nie zmieniło. Luz jest nadal taki jak był wcześniej i stuka również tak samo. Końcówki drążków także wymieniłem. Tu pojawia się moja bezradność i brak pomysłów co dalej. Czy jest to możliwe, żeby dwie różne maglownice miały taki sam luz? A może powinienem go szukać gdzie indziej? Tylko gdzie. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam serdecznie.
Kenobi
Administrator
Fanatyk T4

15
Model:
Auto: Caravelle
Opis: niech moc będzie z wami
podziekowal za post: 49 razy
otrzymal podziekowanie: 659 razy
Kontakt:

Re: Układ kierowniczy luzy

Post autor: Kenobi »

Czy luzy są wyczuwalne na kierownicy tzn kręcisz kierownicą, a koła stoją czy sugerujesz się tylko stukaniem ? Bo może jest tak, że luzy to jeden prob…login to view the rest of this post

This topic has 10 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła, układ kierowniczy, hamulce i zawieszenie.”