światło wstecznego nie działa
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
marcel
- Stały bywalec
- 12
- Last active: -
- Tematy: 24
- Model:
- Auto: MULTIVAN
- Opis: Jak się nie spocisz, to się nie nauczysz...
- podziekowal za post: 31 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
światło wstecznego nie działa
poczytałem sobie w innych tematach... i mam pytanko czy oprócz czujnika światła wstecznego może się coś jeszcze skrzaczyć, że przy wrzuceniu wstecznego nie działają mi światła wsteczne ani sygnał dźwiękowy? Napięcie w gnieździe żarówki przy wrzuceniu wstecznego skacze od 0.90 do 1.6 V . Styki i zarówki sprawne.
I piszecie że całość dowodzenia elektryką jest w prawej lampie - ale patrzac od przodu czy tyłu?
Dwa lata temu grzebałem przy tym...trzeba bedzie chyba znowu sobie przypomnieć który kabelek do czego.
I jak dostać sie do tego czujnika? wymiana to skomplikowana sprawa?
I piszecie że całość dowodzenia elektryką jest w prawej lampie - ale patrzac od przodu czy tyłu?
Dwa lata temu grzebałem przy tym...trzeba bedzie chyba znowu sobie przypomnieć który kabelek do czego.
I jak dostać sie do tego czujnika? wymiana to skomplikowana sprawa?
-
De'D
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: Caravelle AT
- Opis: bigger is better
- podziekowal za post: 16 razy
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
Re: światło wstecznego nie działa
Pewnie coś przyśniedziało skoro jakiś tam volt masz ale biedny <02>
wypnij wtyczkę ze skrzyni i zobacz czy na jednym z pinów jest pełne 12V.
zewrzyj styki, zobacz co będzie, jak zajarzy lampe to czujnik wsteczny kaput - wymiana lub rozbiórka i czyszczenie.
lampa prawa "sterująca" to jakbyś patrzył od tyłu auta :)
Jak nie będzie 12 V na wtyczce to kabelkownia sie kłania od bezpiecznika 14 albo kostka w skrzynce (F)
wypnij wtyczkę ze skrzyni i zobacz czy na jednym z pinów jest pełne 12V.
zewrzyj styki, zobacz co będzie, jak zajarzy lampe to czujnik wsteczny kaput - wymiana lub rozbiórka i czyszczenie.
lampa prawa "sterująca" to jakbyś patrzył od tyłu auta :)
Jak nie będzie 12 V na wtyczce to kabelkownia sie kłania od bezpiecznika 14 albo kostka w skrzynce (F)
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Czujnik z wtyczką i kabelkiem widać z komory silnika w rejonie lewarka, czyli na lewo od aku i na prawo od silnika.
-
Victus
- Znawca T4
- 11
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 33 razy
- Kontakt:
Zastosuj coś takiego lub podobne http://www.motochemia.pl/preparat-do-cz ... -1182.html,,
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Bezpiecznik od wstecznego, trzeba zrobić zworkę na wtyczce przy skrzyni, sprawdzić połączenie masowe przy tylnej prawej lampie
-
marcel
- Stały bywalec
- 12
- Tematy: 24
- Model:
- Auto: MULTIVAN
- Opis: Jak się nie spocisz, to się nie nauczysz...
- podziekowal za post: 31 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
zrobiłem zworkę na wtyczce czujnika - światło wstecznego świeci jaktalala :) Czyli do wymiany czujnik i mam nadzieję że po kłopocie.
Ale mam też problem z całym wkładem tylnej lewej lampy - wtyczki mi nie łączą i czasem jest dyskoteka. Tez pewnie do wymiany...
Czyli gdyby ktoś miał problem - najpierw bezpiecznik (nr 14) potem pod maskę i odpinamy wtyczkę czujnika wstecznego i robimy zworkę...
Ale mam też problem z całym wkładem tylnej lewej lampy - wtyczki mi nie łączą i czasem jest dyskoteka. Tez pewnie do wymiany...
Czyli gdyby ktoś miał problem - najpierw bezpiecznik (nr 14) potem pod maskę i odpinamy wtyczkę czujnika wstecznego i robimy zworkę...