Brak mocy 2,5 TDI AHY
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
pittrans
- Znawca T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 14 razy
- otrzymal podziekowanie: 34 razy
- Kontakt:
Re: Brak mocy 2,5 TDI AHY
Nie mam dostępu do vag-a dopiero w poniedziałek będę może miał możliwość. Objawy auto się wkręca na obroty ale nie jedzie jak powinno , nie czuć " pchnięcia turbiny "(może ktoś będzie wiedział o co chodzi) choć ładnie gwiżdże no i większe zużycie paliwa.
Odczyt jak pisałem z CDIF. Już kiedyś tak miałem wystarczyło zgasić i odpalić ponownie i było ok a teraz to nie działa. Czasami coś odpuści i jest ok. <35>
Odczyt jak pisałem z CDIF. Już kiedyś tak miałem wystarczyło zgasić i odpalić ponownie i było ok a teraz to nie działa. Czasami coś odpuści i jest ok. <35>
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
No to kiepsko jak nie masz własnego kabelka, odżałuj i kup sobie na przyszłość z allegro. Drogie nie są a nie trzeba się prosić :)
A na pewno wężyk idący do sterownika i w środku jest cały?
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
to nie jest numer błędu tylko oznaczenie czujnikapittrans pisze:Nr błędu G71
-
pittrans
- Znawca T4
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- podziekowal za post: 14 razy
- otrzymal podziekowanie: 34 razy
- Kontakt:
Na pewno cały sprawdzałem wężyk w środku . Odnośnie kabelka, cienko u mnie ze znajomością obsługi vag-a. Trochę brak czasu i lepiej komuś zapłacić kto się zna niż modzić głupoty. Po prostu jestem laikiem w tych sprawach vag-a. CDIF jest prosto diagnoza szeregową, usterki i wyskakuje błąd i tyle.Probe041 pisze:No to kiepsko jak nie masz własnego kabelka, odżałuj i kup sobie na przyszłość z allegro. Drogie nie są a nie trzeba się prosić :)
<zastrzelę>
-
driver77
- Aktywny T4
- 11
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- Opis: T4 Caravelle Long
- podziekowal za post: 20 razy
- otrzymal podziekowanie: 12 razy
- Kontakt:
Bez logów to wróżenie z fusów. Niestety niektórych rzeczy bez laptopa i programu zrobić się nie da.pittrans pisze:Na pewno cały sprawdzałem wężyk w środku . Odnośnie kabelka, cienko u mnie ze znajomością obsługi vag-a. Trochę brak czasu i lepiej komuś zapłacić kto się zna niż modzić głupoty. Po prostu jestem laikiem w tych sprawach vag-a. CDIF jest prosto diagnoza szeregową, usterki i wyskakuje błąd i tyle.Probe041 pisze:No to kiepsko jak nie masz własnego kabelka, odżałuj i kup sobie na przyszłość z allegro. Drogie nie są a nie trzeba się prosić :)
<zastrzelę>
Można co najwyżej wymieniać po kolei wszystko co podejrzane,a i tak można nie trafić na nic. U Ciebie przyczyn może być co najmniej kilkanaście. Może ktoś w twojej okolicy dysponuje VAG-iem i kuma jak zrobić logi. Dokładny błąd też jest ważny,ale logi to bardzo cenna informacja i podpowiedź w co uderzyć (turbina,niedoładowanie,przeładowanie,przepływka,jakiś czujnik,podciśnienia itp)
-
gustav
- Nowy T4
- 11
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: A6 C4
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Co prawda trochę późno ale lepiej późno niż wcale. Połowicznie problem został rozwiązany. Przyczyną był olej w ECU któy dostała się przez wężyk z map sensora. Po wyczyszczeniu ECU auto lepiej się zbiera.
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: California Exclusive
- podziekowal za post: 25 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Czyli filterek paliwa w przewod podcisnienia w celu weryfikacji zasyfienia ecu jak w pierwszych benzynach t4 ma sens i w AHY?
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt: