Złomek zdechł i nie chce zagadać

ODPOWIEDZ
Renowator
Forumowicz T4

10
Model:
Auto: T4 Multivan
podziekowal za post: 4 razy
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Złomek zdechł i nie chce zagadać

Post autor: Renowator »

Przyszedł czas na nowy temat, dziś samochód zgasł w trakcie jazdy i już nie odpalił. Jechałem na gazie i nagle w trakcie jazdy game over. Ładnie kręci niestety nawet nie prychnie na paliwie. Jak przekręcę na zapłon to słychac tyknięcie i dwu sekundowy cichy dzwięk od strony baku. Zakładam, że pompa działa tym bardziej, że zgasł gdy jechałem na gazie. Bezpieczniki ok, nie wiem jak przekaźniki. Odkręciłem jedną ze świec, pierwszą z prawej i iskra w trakcie kręcenia jest choć wydaje mi się, że powinna być częstsza. Bywało, że pomimo nowego akumulatora nie palił za pierwszym przekręceniem. Na kompie wyrzucało błędy 519, 1087, 740. Zastanawiam się czy gdyby Hall padł do końca to nie mógłbym wogóle odpalić fury? Był też domorosły elektryk i sprawdzał czy jest jakieś napięcie podawane na halla. Wkładał próbówkę w wtyki - 0 + i podczas kręcenia nie zaświeciła się. Według niego powinno w jednym z wtyków powinna zaświecić? Jeśli macie jakieś sugestie co mogę jeszcze zrobić proszę o info.
SANCZO
Stały bywalec

10
Model:
Auto: vw t4
podziekowal za post: 7 razy
otrzymal podziekowanie: 16 razy
Kontakt:

Re: Złomek zdechł i nie chce zagadać

Post autor: SANCZO »

Hall raczej sprawny bo gdyby padł nie było by wgl iskry . Jak dla mnie do sprawdzenia Cewka przewody świece (chodź też raczej wszystkie na raz nie pad…login to view the rest of this post

This topic has 33 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tematy bez wersji silnika”