czujnik poziomu paliwa
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
jarymi
- Początkujący T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: t4 multivan
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
czujnik poziomu paliwa
Witam
Nie pali mi się kontrolka rezerwy paliwa w VW T4 Multiwan 1995 r. - Podejrzewam dwie rzeczy: spalona żaróweczka albo czujnik ( słaby styk, albo uszkodzony) . Jak się dostać do czujnika w zbiorniku, trzeba wywalać zbiornik czy jest w którymś miejscu dojście przez podłogę ?? Znawców proszę o info :)
Pozdrawiam
Nie pali mi się kontrolka rezerwy paliwa w VW T4 Multiwan 1995 r. - Podejrzewam dwie rzeczy: spalona żaróweczka albo czujnik ( słaby styk, albo uszkodzony) . Jak się dostać do czujnika w zbiorniku, trzeba wywalać zbiornik czy jest w którymś miejscu dojście przez podłogę ?? Znawców proszę o info :)
Pozdrawiam
-
Ryś
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: t4 Mix
- Opis: Posiadacz Zielonej t4 :D
- podziekowal za post: 37 razy
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Re: czujnik poziomu paliwa
W okolicy ręcznego powinieneś mieć dojście do zbiornika. Sprawdź pod wykładziną.
-
jarymi
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
No właśnie - dzięki tak myslałem ale nie chciałem ściągac wykładziny "na ślepo"
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Za zapalenie kontrolki odpowiada elektronika licznika, jeśli poziom paliwa pokazuje dobrze to nie ma po co zaglądać do baku. Uszkodzony obwód do pływaka jest sygnalizowany na liczniku brakiem wskazań.
-
jarymi
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Nie znam się za bardzo na elektryce samochodowej, sugerowałem się wiedzą o takich pływakowych czujnikach w dawnych samochodach typu Warszawa, Syrena itp. Tam czujnik z pływakiem miał 3 wyjścia. blaszana szczoteczka ślizgała się po spiralce i wskazania prądowe były przekazywane na wskaźnik, a trzeci bolec był połączony z punktem rezerwy i spadek pływaka do tego punktu zapalał kontrolkę - stąd moja
myśl o dostaniu się do czujnika do zbiornika, - wyprostujcie mnie jeśli żle myślę, Wskażnik paliwa stan paliwa pokazuje prawidłowo.
myśl o dostaniu się do czujnika do zbiornika, - wyprostujcie mnie jeśli żle myślę, Wskażnik paliwa stan paliwa pokazuje prawidłowo.