Znaleziono 37 wyników

Return

autor: peter
07 lut 2012, 23:49
Jump to forum
Jump to topic

Re: odpalanie silnika2.4d

Kolego Ryś, właśnie po rozebraniu rozrusznika okazało się to samo co u Ciebie, cały szczotkotrzymacz w rozsypce, już kupiłem nowy z Bendiksa ze szczotkami z boscha, koszt to 65 zł i też przeczyszczony i nasmarowany poskręcany rozrusznik czeka aż go jutro zamontuje, dobrze, że mrozy trochę odeszły bo...
autor: xtc1975
23 sty 2014, 16:56
Jump to forum
Jump to topic

Sposób na światła dzienne w T4

Witam wszystkich! Ostatnio zadawałem same pytania więc może ja dla odmiany coś napiszę co może komuś się przyda. To nie jest żadna reklama ale poprostu coś przydatnego co mi się bardzo spodobało. Jak zrobić aby automatycznie, tanio i łatwo jeździć na światłach cały dzień? Wiem że nie każdemu się tak...
autor: Probe041
23 kwie 2017, 15:34
Jump to forum
Jump to topic

Re: Fabryczny zamek centralny a sterowanie pilotem

Masz tam jak byk napisane REMOTE CONTROL
autor: xxxkamil
23 kwie 2017, 16:43
Jump to forum
Jump to topic

Re: Fabryczny zamek centralny a sterowanie pilotem

Rysiu tu masz opisane przez forumowicza giekk, punkt 2.
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=8&t=778&start=180
Jednak jak nic nie robiłeś przez 8 latek to nie wiem czy jeszcze baterie w kluczyku masz sprawną.
autor: Stefano
16 gru 2018, 14:20
Jump to forum
Jump to topic

Re: Zamiana D3wz na D5wz?

To piec bez sitka, musisz załozyć dużą uszczekę 'uśmiech' pomiędzy komorą spalania i kominkiem, oczywiscie musi byc tez uszczelka okrągła grafitowa między paleniskiem i wymiennikiem ciepła. Pod sztyftem nie ma oringu. Ten piec jest juz trochę leciwy co widać po podstawce mocowania dmuchawy. Zrób fot...
autor: Stefano
16 gru 2018, 20:41
Jump to forum
Jump to topic

Re: Zamiana D3wz na D5wz?

Analog, bedzie śmigał.
autor: Sterciu
07 paź 2012, 10:09
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jakie najlepsze drążki kierownicze ?

Drązek musisz kupic pod daną markę i model...
05 lut 2018, 22:00
Jump to forum
Jump to topic

Re: Luzy na rurze osłonowej kolumny kierowniczej

U mnie pomogło ściśnięcie sprężyny pod kierownicą specjalnym przyrządem.
autor: MAZZY137
06 lut 2018, 15:38
Jump to forum
Jump to topic

Re: Luzy na rurze osłonowej kolumny kierowniczej

W kolumnie są 2 łożyska - jedno na dole i jedno na stacyjce.
29 cze 2012, 15:44
Jump to forum
Jump to topic

Re: Zmieniamy kierownicę

Źle ustawiona zbieżność/geometria, przerabiałem to u siebie i po ustawieniu prawidłowo geometrii kierownica po zablokowaniu jak i podczas jazdy jest równo
autor: Adampio
04 kwie 2017, 18:53
Jump to forum
Jump to topic

Re: Szyberdach cieknie T4

Jestem z zamiłowania i z wykształcenia informatykiem ale nie jestem w stanie ogarnąć WASZEGO/NASZEGO sposobu na wstawianie grafik. Musi Kolega ofiara nowej matury :? Ja tam jestem prosty inżynier, po starej maturze, na studiach miałem tylko przedmiot p.t. ETO, napisałem wtedy na zaliczenie ze 2 -3 ...
02 cze 2013, 23:52
Jump to forum
Jump to topic

Re: Rozrząd - części - opinie

W ABLu nie ma rolki prowadzącej na rozrządzie
autor: Sterciu
02 cze 2013, 22:17
Jump to forum
Jump to topic

Re: Rozrząd - części - opinie

Pasek moze być , napiacz również , INA byla wkladana na pierwszy montaż też. Co do pompy to Ruville to konfekcjoner , nie wiadomo co dokładnie jest w pudelku ale zwykle konfekcjonują dobre częśći.
autor: Adampio
21 lip 2018, 11:41
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jakiś zawór pod lewym nadkolem

Tym co już wiedzą sugeruje powstrzymanie się z odpowiedzią do czasu aż Wątkotfurca prawidłowo zapoda fotkę :mrgreen:
autor: niebieski-n2
02 sty 2017, 22:16
Jump to forum
Jump to topic

Re: [Manual] Przerobienie dogrzewacza na ogrzewanie postojow

Tak jak to się dzieje w fabrycznej instalacji, gdy się np. ociepli lub po zgaszeniu silnika.
04 sty 2017, 19:01
Jump to forum
Jump to topic

Chcesz z D3WZ zrobić grzanie załączane ręcznie, bez funkcji dogrzewacza działającego w automacie jak fabryka przykazała????
Nawet jeśli tak to po co pozbawiać pinu 1 zasilania, zupełnie bez sensu, tam plus niczemu nie przeszkadza.
Mam wrażenie, że za bardzo kombinujesz.
04 sty 2017, 20:27
Jump to forum
Jump to topic

Jeśli bez funkcji dogrzewacza to jeden przekaźnik załatwia sprawę (podasz przez niego na pin6,7 i pompkę płynu) , jak go rozłączysz to piec się sam wystudzi tyle ile trzeba, pompka przestanie pracować i tyle. Na 1 pin dajesz stały plus i nie ma potrzeby tam nic rzeźbić. A cewkę przekaźnika możesz za...
autor: Kenobi
16 paź 2011, 20:18
Jump to forum
Jump to topic

Naprawa dogrzewacza D3WZ

UWAGA dotyczy dogrzewacz D3WZ wyprodukowanego w 2000r wcześniejsze modele mogą wyglądac inaczej - w innym miejscu jest dopływ paliwa co warunkuje trochę inaczej mocowaną świecę i sitko Ponieważ ostatnio dokonałem naprawy dymiącego i nieodpalającego dogrzewacza podzielę się wiedzą obrazkową jak to zr...
autor: rafflex
15 lip 2017, 22:37
Jump to forum
Jump to topic

[Manual] Demontaż tapicerki fotela - Oparcie

Demontaż tapicerki fotela - Oparcie Miałem dzisiaj okazję powalczyć z fotelem pasażera pierwszego rzędu i udało mi się zdjąć z niego tapicerkę dzięki dobrym radom Patrick'a Przy tej okazji zrobiłem kilka zdjęć, które uzupełniam krótkim opisem: Po demontażu tapicerki z siedziska przyszła kolej na op...
23 lut 2018, 12:42
Jump to forum
Jump to topic

Re: [MOD] Zmiana tarcz hamulcowych na większe TYŁ

Ja bym rozgiął ori osłony i powoli dozbierał do tych t4kowych :)
22 wrz 2015, 20:44
Jump to forum
Jump to topic

[MOD] Zmiana zacisków hamulcowych na większe PRZÓD

Wymiana małych zacisków hamulcowych (tarcze 282mm) na duże zaciski hamulcowe (tarcze 313mm) na przykładzie VW T4 po lifcie rok 2000 długi przód, silnik ACV. man_00.jpg man_01.jpg Zebrałem informacje dzięki nieocenionej pomocy naszych kolegów: chemik211, Probe041, dariuspolo, barti87, i innych, któr...
autor: vwyogi
18 lut 2018, 19:46
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 Caravelle Business 2001r V6

Rysiu a ja słyszałem, ze już byłeś oglądałeś i powiedziałeś, że eeee nuda bo "za nowa" :P
autor: Łukasz12502
05 kwie 2018, 21:24
Jump to forum
Jump to topic

Re: Mój nabytek T4 1.9TD

mały update ;) dziś dotarło do mnie zamówione radyjko od kolegi "Ryś" (dziękuje bardzo)więc T4 dostało fabryczne radio i w końcu nie muszę słuchać tego 1.9TD <01> tak się prezentuje: 11344060_Zdjcie0175.jpg wiem wiem że to żaden bajer i pewnie 99% ludzi z forum oryginalne radio zastąpiło c...
06 kwie 2018, 9:43
Jump to forum
Jump to topic

Re: Mój nabytek T4 1.9TD

Strasznie brzydkie to radio i brudna półka pod nim.
Mogę ci przesłać jakąś szmatkę i trochę wody z mydłem w butelce. Daj adres.

(to pisane oczywiście w żartach) ;-)
01 maja 2018, 17:48
Jump to forum
Jump to topic

Re: Silverado z Krakowa

Wczoraj wspólnie z Rysiem zamontowaliśmy czujniki cofania.
Wybrałem zestaw Valeo 632200 (zestaw jest bez wyświetlacza, z samym tylko biperem)
valeo.jpg
Podłączony pod światło wstecznego
czujnik_cofania.jpg
13 kwie 2014, 15:27
Jump to forum
Jump to topic

Re: swap TD -> TDI

Tutaj masz schemat afn/1z http://www.haywood-sullivan.com/vanagon ... _LONG4.pdf

Zakładaj swoje turbo z T4
autor: cybkryst
04 kwie 2014, 21:11
Jump to forum
Jump to topic

Re: swap TD -> TDI

Schematy poszły panowie.
Co do elektrozaworu od egra to trzeba podłączyć bo ecu bedzie płakało za nim.