Znaleziono 37 wyników
- 07 lut 2012, 23:49
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: odpalanie silnika2.4d
Kolego Ryś, właśnie po rozebraniu rozrusznika okazało się to samo co u Ciebie, cały szczotkotrzymacz w rozsypce, już kupiłem nowy z Bendiksa ze szczotkami z boscha, koszt to 65 zł i też przeczyszczony i nasmarowany poskręcany rozrusznik czeka aż go jutro zamontuje, dobrze, że mrozy trochę odeszły bo...
- 23 sty 2014, 16:56
- Jump to forum
- Jump to topic
Sposób na światła dzienne w T4
Witam wszystkich! Ostatnio zadawałem same pytania więc może ja dla odmiany coś napiszę co może komuś się przyda. To nie jest żadna reklama ale poprostu coś przydatnego co mi się bardzo spodobało. Jak zrobić aby automatycznie, tanio i łatwo jeździć na światłach cały dzień? Wiem że nie każdemu się tak...
- 23 kwie 2017, 15:34
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Fabryczny zamek centralny a sterowanie pilotem
Masz tam jak byk napisane REMOTE CONTROL
- 23 kwie 2017, 16:43
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Fabryczny zamek centralny a sterowanie pilotem
Rysiu tu masz opisane przez forumowicza giekk, punkt 2.
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=8&t=778&start=180
Jednak jak nic nie robiłeś przez 8 latek to nie wiem czy jeszcze baterie w kluczyku masz sprawną.
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=8&t=778&start=180
Jednak jak nic nie robiłeś przez 8 latek to nie wiem czy jeszcze baterie w kluczyku masz sprawną.
- 16 gru 2018, 14:20
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zamiana D3wz na D5wz?
To piec bez sitka, musisz załozyć dużą uszczekę 'uśmiech' pomiędzy komorą spalania i kominkiem, oczywiscie musi byc tez uszczelka okrągła grafitowa między paleniskiem i wymiennikiem ciepła. Pod sztyftem nie ma oringu. Ten piec jest juz trochę leciwy co widać po podstawce mocowania dmuchawy. Zrób fot...
- 16 gru 2018, 20:41
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zamiana D3wz na D5wz?
Analog, bedzie śmigał.
- 07 paź 2012, 10:09
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Jakie najlepsze drążki kierownicze ?
Drązek musisz kupic pod daną markę i model...
- 05 lut 2018, 22:00
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Luzy na rurze osłonowej kolumny kierowniczej
U mnie pomogło ściśnięcie sprężyny pod kierownicą specjalnym przyrządem.
- 06 lut 2018, 15:38
- Jump to forum
- Jump to topic
W kolumnie są 2 łożyska - jedno na dole i jedno na stacyjce.
- 07 lut 2018, 13:49
- Jump to forum
- Jump to topic
Jest u mnie w garażu dostępny lub na zlocie :P http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=10&t=11775
- 29 cze 2012, 15:44
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zmieniamy kierownicę
Źle ustawiona zbieżność/geometria, przerabiałem to u siebie i po ustawieniu prawidłowo geometrii kierownica po zablokowaniu jak i podczas jazdy jest równo
- 04 kwie 2017, 18:53
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Szyberdach cieknie T4
Jestem z zamiłowania i z wykształcenia informatykiem ale nie jestem w stanie ogarnąć WASZEGO/NASZEGO sposobu na wstawianie grafik. Musi Kolega ofiara nowej matury :? Ja tam jestem prosty inżynier, po starej maturze, na studiach miałem tylko przedmiot p.t. ETO, napisałem wtedy na zaliczenie ze 2 -3 ...
- 02 cze 2013, 23:52
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Rozrząd - części - opinie
W ABLu nie ma rolki prowadzącej na rozrządzie
- 02 cze 2013, 22:17
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Rozrząd - części - opinie
Pasek moze być , napiacz również , INA byla wkladana na pierwszy montaż też. Co do pompy to Ruville to konfekcjoner , nie wiadomo co dokładnie jest w pudelku ale zwykle konfekcjonują dobre częśći.
- 21 lip 2018, 11:41
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Jakiś zawór pod lewym nadkolem
Tym co już wiedzą sugeruje powstrzymanie się z odpowiedzią do czasu aż Wątkotfurca prawidłowo zapoda fotkę :mrgreen:
- 02 sty 2017, 22:16
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: [Manual] Przerobienie dogrzewacza na ogrzewanie postojow
Tak jak to się dzieje w fabrycznej instalacji, gdy się np. ociepli lub po zgaszeniu silnika.
- 04 sty 2017, 19:01
- Jump to forum
- Jump to topic
Chcesz z D3WZ zrobić grzanie załączane ręcznie, bez funkcji dogrzewacza działającego w automacie jak fabryka przykazała????
Nawet jeśli tak to po co pozbawiać pinu 1 zasilania, zupełnie bez sensu, tam plus niczemu nie przeszkadza.
Mam wrażenie, że za bardzo kombinujesz.
Nawet jeśli tak to po co pozbawiać pinu 1 zasilania, zupełnie bez sensu, tam plus niczemu nie przeszkadza.
Mam wrażenie, że za bardzo kombinujesz.
- 04 sty 2017, 20:27
- Jump to forum
- Jump to topic
Jeśli bez funkcji dogrzewacza to jeden przekaźnik załatwia sprawę (podasz przez niego na pin6,7 i pompkę płynu) , jak go rozłączysz to piec się sam wystudzi tyle ile trzeba, pompka przestanie pracować i tyle. Na 1 pin dajesz stały plus i nie ma potrzeby tam nic rzeźbić. A cewkę przekaźnika możesz za...
- 16 paź 2011, 20:18
- Jump to forum
- Jump to topic
Naprawa dogrzewacza D3WZ
UWAGA dotyczy dogrzewacz D3WZ wyprodukowanego w 2000r wcześniejsze modele mogą wyglądac inaczej - w innym miejscu jest dopływ paliwa co warunkuje trochę inaczej mocowaną świecę i sitko Ponieważ ostatnio dokonałem naprawy dymiącego i nieodpalającego dogrzewacza podzielę się wiedzą obrazkową jak to zr...
- 15 lip 2017, 22:37
- Jump to forum
- Jump to topic
[Manual] Demontaż tapicerki fotela - Oparcie
Demontaż tapicerki fotela - Oparcie Miałem dzisiaj okazję powalczyć z fotelem pasażera pierwszego rzędu i udało mi się zdjąć z niego tapicerkę dzięki dobrym radom Patrick'a Przy tej okazji zrobiłem kilka zdjęć, które uzupełniam krótkim opisem: Po demontażu tapicerki z siedziska przyszła kolej na op...
- 23 lut 2018, 12:42
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: [MOD] Zmiana tarcz hamulcowych na większe TYŁ
Ja bym rozgiął ori osłony i powoli dozbierał do tych t4kowych :)
- 22 wrz 2015, 20:44
- Jump to forum
- Jump to topic
[MOD] Zmiana zacisków hamulcowych na większe PRZÓD
Wymiana małych zacisków hamulcowych (tarcze 282mm) na duże zaciski hamulcowe (tarcze 313mm) na przykładzie VW T4 po lifcie rok 2000 długi przód, silnik ACV. man_00.jpg man_01.jpg Zebrałem informacje dzięki nieocenionej pomocy naszych kolegów: chemik211, Probe041, dariuspolo, barti87, i innych, któr...
- 18 lut 2018, 19:46
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: T4 Caravelle Business 2001r V6
Rysiu a ja słyszałem, ze już byłeś oglądałeś i powiedziałeś, że eeee nuda bo "za nowa" :P
- 05 kwie 2018, 21:24
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Mój nabytek T4 1.9TD
mały update ;) dziś dotarło do mnie zamówione radyjko od kolegi "Ryś" (dziękuje bardzo)więc T4 dostało fabryczne radio i w końcu nie muszę słuchać tego 1.9TD <01> tak się prezentuje: 11344060_Zdjcie0175.jpg wiem wiem że to żaden bajer i pewnie 99% ludzi z forum oryginalne radio zastąpiło c...
- 06 kwie 2018, 9:43
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Mój nabytek T4 1.9TD
Strasznie brzydkie to radio i brudna półka pod nim.
Mogę ci przesłać jakąś szmatkę i trochę wody z mydłem w butelce. Daj adres.
(to pisane oczywiście w żartach) ;-)
Mogę ci przesłać jakąś szmatkę i trochę wody z mydłem w butelce. Daj adres.
(to pisane oczywiście w żartach) ;-)
- 01 maja 2018, 17:48
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Silverado z Krakowa
Wczoraj wspólnie z Rysiem zamontowaliśmy czujniki cofania.
Wybrałem zestaw Valeo 632200 (zestaw jest bez wyświetlacza, z samym tylko biperem) Podłączony pod światło wstecznego
Wybrałem zestaw Valeo 632200 (zestaw jest bez wyświetlacza, z samym tylko biperem) Podłączony pod światło wstecznego
- 02 mar 2017, 18:24
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: T4 AUKCJE OGLOSZENIA DZIWNE OPISY SPRZEDAJACYCH !!!
Ryś pisze:Czy to nie są felgi 5x120 z bmw?
http://allegro.pl/felga-vw-t4-bbs-15-ca ... 86783.html
Z Mercedes osobowki
- 22 lis 2017, 19:14
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Allegro / Ebay / Świstak /OLX- Ciekawe aukcje z częsciam
Nie ma drzwi odsuwanych.
- 13 kwie 2014, 15:27
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: swap TD -> TDI
Tutaj masz schemat afn/1z http://www.haywood-sullivan.com/vanagon ... _LONG4.pdf
Zakładaj swoje turbo z T4
Zakładaj swoje turbo z T4
- 04 kwie 2014, 21:11
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: swap TD -> TDI
Schematy poszły panowie.
Co do elektrozaworu od egra to trzeba podłączyć bo ecu bedzie płakało za nim.
Co do elektrozaworu od egra to trzeba podłączyć bo ecu bedzie płakało za nim.