Wyłączenie immobilaizera
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Stary_S3
- Forumowicz T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: T4 Transporter MOD1
- Opis: Starszy LAMPKOWY
Sekcja Dolnośląsko-Opolska! - Lokalizacja: Brzeg
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Wyłączenie immobilaizera
Czy jest możliwość za pomocą VAGa wyłączyć immobilaizer w T4 z roku '97 z silnikiem 2,5 TDI? Pytanie jest oczywiści czysto teoretyczne bo na razie nie mam VAGa a potrzebuję wreszcie uruchomić auto i dojechać do elektryka. Jeśli jest taka opcja to będę kombinował FAGa od kogoś...
Ludzie co jest grane? Albo to ja "zatroliłem" pytaniem na które odpowiedź jest oczywista dla wszystkich poza mną, albo to pytanie jak z niektórych dziedzin matematyki czyli - "ten problem nadal pozostaje jeszcze bez odpowiedzi". Proszę o jakąś informację bo widzę, że już kilka osób przeczytało a odpowiedzi nadal brak. Ktoś mnie uświadomi?
kolego - trochę cierpliwości
Ludzie co jest grane? Albo to ja "zatroliłem" pytaniem na które odpowiedź jest oczywista dla wszystkich poza mną, albo to pytanie jak z niektórych dziedzin matematyki czyli - "ten problem nadal pozostaje jeszcze bez odpowiedzi". Proszę o jakąś informację bo widzę, że już kilka osób przeczytało a odpowiedzi nadal brak. Ktoś mnie uświadomi?
kolego - trochę cierpliwości
Ostatnio zmieniony 31 sty 2011, 20:57 przez mariuszgim, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: post pod postem
Powód: post pod postem
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Re: Wyłączenie immobilaizera
Takie proste to to nie jest i nie sądzę aby na necie ktoś podpowiedział jak i co, w sumie jest to zabezpieczenie antykradzieżowe, ale znalazłem coś:
http://www.youtube.com/watch?v=iXxYTFhO ... r_embedded może cię zainteresuje A tu info odnośnie tego ustrojstwa
http://www.youtube.com/watch?v=iXxYTFhO ... r_embedded może cię zainteresuje A tu info odnośnie tego ustrojstwa
-
fgrs
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 19
- Model:
- Auto: caravelle/multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
no to teraz ja zadam pytanie odwrotne do autora, czy mozna WLACZYC immobilajzer? vag mi go wykrywa i w kluczyku jest pestka ale odpalic moge nawet bez niej, probowalem super vagiem 2.0 ale przy probie wlaczenia wyskakuje blad dostepu
-
barti87
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: VW
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
Sprawdzone bez problemu można Vag Commanderem włączyć lub wyłączyć ImmoProbe041 pisze:VAG commander, ale nie wiem czy T4 nie jest za stare
mowa o nowszych sterownikach takich od 99r >
nie wiem jak w starszych(w plastikowej obudowie)ale chyba kiedyś próbowałem VAG commander i nie dało rady ..
Ostatnio zmieniony 12 gru 2014, 21:00 przez barti87, łącznie zmieniany 1 raz.
-
krzysaudi
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Elektronika nade wszystko - Touran i A3 :)
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
Te stare sterowniki w plastikowych obudowach też idą ... VAG-iem tego nie zrobisz . Jest kilka sposobów . Przeprogramowanie pamięci , zamontowanie emulatora immo , przerobienie puszki immo na emulator - to polecam najbardziej w starych parnikach :) Można użyć do tego celu puszki immo z golfa 3/ vento programując ją odpowiednio . Odpalisz na tym każdy vag na immo 1 i immo 2 :) Dzisiaj montowałem takie coś do audi a4 b5 ze starym sterownikiem na 2 płytach w tdi . Też działa to na benzyny .Wszystko na immo 1 i 2 . Nowsze stery to albo po kablu albo poprzez edycji pamięci sterownika . Jak masz kłopot wal na pw to poradzę . Zresztą jest kilka osób na forum które już na takim zestawie lata ... Po kablu to edc 15 .
Pozdr.
Pozdr.
-
wert26
- Nowy T4
- 10
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: 7dz
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Witam
W starszych puszkach niż EDC16 wyłączenie (nadpisanie) IMMO jest banalne wchodzimy vcds-em wpierw w IMMO - adaptacja, wpisujemy 00, nast. wykonaj, potem w SILNIK - adaptacja - 00 i wykonaj
W starszych puszkach niż EDC16 wyłączenie (nadpisanie) IMMO jest banalne wchodzimy vcds-em wpierw w IMMO - adaptacja, wpisujemy 00, nast. wykonaj, potem w SILNIK - adaptacja - 00 i wykonaj
-
danieljd
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: Transporter T4
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
Kiedyś pożyczałem od kolegi taką kostkę, którą wpina się w odb2. Jest tam taki włącznik, który przytrzymuje się 15sek i immo jest dezaktywowane. Sprawdzałem w Audi a4 B5 i wyłączyło. Działa w całej grupie VAG chyba do 2005r.
-
barti87
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: VW
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
to się nazywa "drive box"danieljd pisze:Kiedyś pożyczałem od kolegi taką kostkę, którą wpina się w odb2. Jest tam taki włącznik, który przytrzymuje się 15sek i immo jest dezaktywowane. Sprawdzałem w Audi a4 B5 i wyłączyło. Działa w całej grupie VAG chyba do 2005r.