Podświetlenie zegarka

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Romek27
Forumowicz T4

Answers: 0
12
Last active: -
Tematy: 18
Model:
Auto: T4 multivan
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Podświetlenie zegarka

Nieprzeczytany post autor: Romek27 »

Mam problem nie działa mi podświetlenie zegarka ( zegarek działa) w t4 1998 , jak tam jest zarówka? nie chcę tego rozbebeszać bez zarówki a do sklepu daleko, dlatego najpierw chce kupić zarówkę. Czekam na waszą podpowiedż.

Dzisiaj próbowałem się dobrać do tego podświetlenia , po wyjęciu zegarów nie znalazłem dojścia do żarówki, chyba trzeba wskazówki zdjąć...
niebieski-n2
moderator
Kierowca T4

14
Tematy: 13
Model:
Auto: Escapade, holenderka
Opis: Kapitan eMO
podziekowal za post: 106 razy
otrzymal podziekowanie: 115 razy
Kontakt:

Re: Podświetlenie zegarka

Nieprzeczytany post autor: niebieski-n2 »

Romek27 pisze:
Mam problem nie działa mi podświetlenie zegarka ( zegarek działa) w t4 1998 , jak tam jest zarówka? nie chcę tego rozbebeszać bez zarówki a do sklepu daleko, dlatego najpierw chce kupić zarówkę. Czekam na waszą podpowiedż.

Dzisiaj próbowałem się dobrać do tego podświetlenia , po wyjęciu zegarów nie znalazłem dojścia do żarówki, chyba trzeba wskazówki zdjąć...
To może prościej - dobierz się do żarówki , jak już zdołasz, to zobaczysz jaka być powinna.
Bo jak ktoś podpowie jaka być powinna, a Ty nie dobierzesz się do niej, to po co daleko jechać do sklepu????
xxxkamil
Znawca T4

13
Tematy: 8
Model:
Auto: Zwykły TRANSPORTER
podziekowal za post: 55 razy
otrzymal podziekowanie: 102 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: xxxkamil »

Romek27 pisze:

Niestety musze cię zmartwić, po roczniku twojego autka obstawiam że zegarek masz podświetlany diodami led smd-takie same jak w popularnych paskach ledowych. Dostęp tylko po ściągnięciu wskazówki, tarczy i rozebraniu wyświetlacza zegarka. Ja tak mam w 2.5 TDI 97r.
bigos1966
profil zaufany
profil zaufany
Specjalista T4

15
Tematy: 42
Model:
Auto: t4 caracelle
podziekowal za post: 33 razy
otrzymal podziekowanie: 201 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: bigos1966 »

To ja dołożę swoje. Chciałem wymienić je na mocniejsze i załatwiłem sobie wskaźnik temperatury. Wskazuje, ale samoczynnie podczas jazdy opada (przypuszczam co kropelka sklei żadna siła nie <38> ). A tak poza tym reszta wskaźników działa. Do diod nie dotarłem, dałem sobie spokój. Ale licznik warto wyciągnąć i zobaczyć czy niema zimnego lutu. To dużo mniej kosztuje kasy, a i roboty nie dużo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”