Smartfon w samochodzie

Radia, wzmacniacze, ekrany, subwoofery, nawigacje i nagłośnienie marzeń.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
SO...T4
Samodzielny mechanik

Answers: 0
12
Last active: -
Tematy: 29
Model:
Auto: CARAVELLONG
Opis: jestem piękny i mam wspaniałe mięśnie
podziekowal za post: 21 razy
otrzymal podziekowanie: 15 razy
Kontakt:

Smartfon w samochodzie

Nieprzeczytany post autor: SO...T4 »

Panie i Panowie czy ktoś rozpracowywał temat wykorzystania smartfona w samochodzie jednocześnie jako nawigacji + rejestratora + odtwarzacza muzyki + telefonu + inne...?
Probe041
Nadteczkownik Nieuleczalny

16
Tematy: 65
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 163 razy
otrzymal podziekowanie: 781 razy
Kontakt:

Re: Smartfon w samochodzie

Nieprzeczytany post autor: Probe041 »

To ja może się przyłączę do tematu i spytam jaki uchwyt samochodowy polecacie do T4 :D
kurol
Kierowca T4

15
Tematy: 28
Model:
Auto: Multivelle Long
Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI"
podziekowal za post: 51 razy
otrzymal podziekowanie: 127 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: kurol »

Ale o jakie rozpracowanie chodzi
Mojego starego htc i tableta uzywalem kilkakrotnie do wszystkich tych celow i procz przyklejenia uchwytu na szybe nie musialem nic robic
Pałąk przyklejany na szybe jest uniwersalny (na cztery zabki) i wystarczy zmienic nasadke w zaleznosci co chcemy powiescic
Jako rejestrator i odtwarzacz muzyki sprawdza sie tak sobie,znaczy sie cos widac i cos slychac ale jako nawigacja bardzo dobrze (jezdze na wbudowanej korzystajacej z google maps,ale przerobilem chyba wszystkie a mam zainstalowana wiekszosc)
Jak ktos nie chce uzywac uchwytu po zainstalowaniu nawigacji sygic mozna wrzucic telefon na poszybie i mamy cos takiego (w te wakacje jechalem tak z ciekawosci w nocy w Bieszczady)
http://www.sygic.com/en/head-up-display
Po dokupieniu specjalnej folii na szybe podobno widac i w dzien
Nie sprawdzalem czy da sie wlaczyc naraz nawigacje i rejestrator ale pozostale rzeczy na 99% tak
vwyogi
Znawca T4

13
Tematy: 32
Model:
Auto: Caravelle Business
Opis: 2.8 V6
podziekowal za post: 18 razy
otrzymal podziekowanie: 51 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: vwyogi »

kurol pisze:
Nie sprawdzalem czy da sie wlaczyc naraz nawigacje i rejestrator ale pozostale rzeczy na 99% tak
oczywiście mozna. Telefon Samsung S4 ( inne z androidem oczywiście tez ) .Jako rejestrator aplikacja AutoGuard ( wersja płatana ) działająca niezaleznie w tle i do nawigacji gooogle map ewentualnie jak nie korzystam z nawigacji to mam odpalonego Yanosika. włożenie telefonu do oryginalnego uchwyt do samsunga powoduje automatyczne włączenie nagrywania w tle, nic nie trzeba właczac recznie. Na szczeście w tym modelu ładowarka samochodowa nadąża ładowac telefon bo w S2 jak było wszystko odpalone to bateria powoli sie rozładowywała mimo, ze podłączna cały czas do ładowarki
SO...T4
Samodzielny mechanik

12
Tematy: 29
Model:
Auto: CARAVELLONG
Opis: jestem piękny i mam wspaniałe mięśnie
podziekowal za post: 21 razy
otrzymal podziekowanie: 15 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: SO...T4 »

Używam telefonu do rozmów w podróży w trakcie gdy działa na nim nawigacja. Po zakupie radia z BT testowałem tez opcję z muzyką przez BT i ciekawi mnie czy ktoś używał w tym samym czasie wymienionych opcji i dodatkowo rejestracji video trasy w tle. Czyli śmigam autostradą prowadzony przez nawigację z komunikatami głosowymi przez BT na głośnikach w samochodzie, w tle gdy "Hołek" nie ma nic do powiedzenia leci muzyczka przez BT z telefonu na radio. Jak dzwoni telefon to wszystko cichnie i mam rozmowę na głośnomówiącym a po dojechaniu do celu mam filmik z całej drogi...
Do tego jako, że nie jestem fanem elektroniki samochodowej to wolałbym zastąpić, oczywiście o ile to możliwe i w miarę funkcjonalne, kilka urządzeń czyli np. nawigację, rejestrator i zbiór muzyki,jednym urządzeniem postaci np. smartfona. Pytanie czy ktoś ma przetestowane takie rozwiązanie i czy da się je zrobić ergonomicznym i funkcjonalnym, żeby obsługa nie utrudniała jazdy i nie rozpraszała podczas prowadzenia...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia w aucie”