Pytanie jak w temacie.Na forum sa tematy odnosnie pojemnosci zbiornikow paliwa,ale nie znalazlem nigdzie informacji ile paliwa jest jeszcze w baku kiedy wskazowka pokazuje rezerwe?Do mojego autka wchodzi 100L (80L do odbicia pistoletu).Niestety nie mam kontrolki rezerwy a czesto zdarza mi sie ze musze wlac tylko okreslona ilosc paliwa zeby dojechac za wschodnia granice tak zeby nie zabraklo :)Ostatnio spuscilem wszystko (waz juz nie ciagnal,a wskazowka podniosla sie tylko milimetr po przekreceniu zaplonu),wlalem 5 litrow,a po przejechaniu kilku km wskazowka podniosla sie prawie pod pierwsza kreske ponad rezerwe.Dla pewnosci dolalem jeszcze 5L (bo do granicy mam 90km) no i niestety po wschodniej stronie udalo sie wlac tylko 86L.
Pytam poniewaz nastepnym razem chcialbym, miec tylko "dyche" w baku a nie mam pojecia jak to wycyrklowac?
Moze Ktos z Was ma tak wyczute auto,ze dokladnie wie ile jest paliwa na pelnej rezerwie?
ile paliwa jest w baku kiedy wskazowka dochodzi do rezerwy?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
junior.mf
- Początkujący T4
- 12
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- Kontakt:
-
mariuszgim
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Transporter 93 był
Multivan 95 był
Caravella 02 jest - podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
Re: ile paliwa jest w baku kiedy wskazowka dochodzi do rezer
Wskaźnik nie jest zbyt dokładny - potrafi pokazywać stan i zgasnąć z braku ON, szczególnie stare zielone zegary.
This topic has 10 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się