Znaleziono 574 wyniki

Return

autor: Kenobi
30 gru 2013, 18:55
Jump to forum
Jump to topic

Re: Skladanie kanapy II-go rzędu caravel

ta kanapa się nie składa, można ją tylko szybko całą wyjąc,
nie da się jej podnieśc za tylne nogi i przytulic do przedniego fotela
ciągniesz dźwigienki do góry i całą kanapę przesuwasz do tyłu samochodu, co powoduje jej wyczepienie się z grzybków w podłodze i możesz ją wyjąc ze środka
31 gru 2013, 21:18
Jump to forum
Jump to topic

Re: sterownik pompy vw t4 2,5 tdi podlaczenie komputera

konrado76 pisze:
ponieważ tez musi być sygnał wiec jak z komputerkiem się nie da
w tym temacie jest właśnie napisane, sygnał z ECU wychodzi taki, że zegary z FIS em go odczytują ale ten uniwersalny komputer już nie
09 sty 2014, 6:10
Jump to forum
Jump to topic

Re: Stukanie w komorze silnika.

pierwsza sprawa to sprecyzuj co to znaczy "po remoncie" - bo jak się domyślam nie po blacharskim na przykład, stukać w silniku może kilkadziesiąt rzeczy, trudno coś bez jakichś szczegółów wywróżyć, np. koło pasowe aby sprawdzić wystarczy zdjąć pasek i odpalić samochód jak będzie cisza to s...
13 sty 2014, 22:25
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jak wydłużyć żywotność 2.5 TDI

W materiałach które ja mam dla wszystkich TDI jest 65Nm dla podpór wału oraz 30Nm + 90st dla stopy korbowodu, jak coś to nie dokręcaj tylko wymień na nowe
21 sty 2014, 15:49
Jump to forum
Jump to topic

Re: Sam napraw uszkodzony podłokietnik w 10 minut.

przewierciłem obydwa elementy w dwóch miejscach( część w podłokietniku oraz blaszkę ), potem skleiłem dwuskładnikowym klejem epoksydowym do metalu, a następnie przez wywiercone otwory skręciłem blachowkrętami trzyma się od dwóch lat a powierzchnie klejone jeszcze zgradowałem pilnikiem aby nie były g...
23 sty 2014, 8:53
Jump to forum
Jump to topic

Re: zamarznięty ręczny

pod warunkiem, że nie ma tam bębnów
23 sty 2014, 20:15
Jump to forum
Jump to topic

Re: Sposób na światła dzienne w T4

dariuspolo pisze:
kolego tylnych lamp i tablicy nie potrzebujesz podswietlac do jazdy w dzien.
jeśli używasz "świateł do jazdy dziennej", jeśli korzystasz ze świateł mijania to musi wszystko działać
25 sty 2014, 22:47
Jump to forum
Jump to topic

Re: Caravella-oryginalne dywaniki na tył

słowik pisze:
Panowie,nikt nie ma dywaników w swoim Multivanie?
staniesz na kempingu, popada deszcz, i od razu zrozumiesz po kilku wejściach i wyjściach czemu dywaniki są bez sensu
26 sty 2014, 15:37
Jump to forum
Jump to topic

Re: Szybki problem z odpaleniem mojego vw t4

jeśli ta końcówka to kawałek metalu to tak jak Probe041 napisał
27 sty 2014, 15:26
Jump to forum
Jump to topic

Re: Problem z centralnym zamkiem

myślę, że chodzi o sprężynkę w zamku, tu poczytaj:
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=13&t=969
11 sty 2014, 7:40
Jump to forum
Jump to topic

Re: Problem z odpaleniem i podłączeniem do ECU

brak kontrolki świec oznacza brak zasilania na ECU
co może być przyczyną to koledzy napisali wyżej
sprawdź wszystko co związane ze 109
05 lut 2014, 13:09
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jaki kabel wybrać?

Polski Vag też chodzi u ciebie? Nie nawiązuje co chwile nowego połączenia? nie, na win7 chodzą tylko VCDSy, nic innego ( starszego ) nie pójdzie już prościej nie umiem napisać: instalujesz sterowniki do kabla instalujesz program ( np VCDS-LIte ) idziesz do samochodu, odpalasz program z podpiętym ka...
08 lut 2014, 22:58
Jump to forum
Jump to topic

Re: vin, kod modelu roku, rok produkcji

nie, jest o tym na forum, rok modelowy według VIN nie musi się pokrywać z rokiem produkcji
http://www.t4-forum.pl/search.php?keywo ... mit=Szukaj
12 mar 2015, 6:31
Jump to forum
Jump to topic

Re: prosba o analize logów acv

szkoda, że od razu nie napisałeś o wirusie, w takim przypadku jedź na sprawdzenie, bo skoro ciśnienie i dawka podniesiona to i powietrza powinno żądać więcej, a tu jest seria ( to nie wina przepływki bo ona pokazuje dobrze - takiej małej ilości powietrza chce program ) takie moje zdanie jak chcesz s...
20 lut 2014, 20:22
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jaki kabel wybrać?

bo ten program w pełnej wersji jest płatny, więc legalnie za darmo go nie ściągniesz
oprócz tego pełnego VCDSa nie uruchomisz na kabelku za kilkadziesiąt złotych, co najwyżej VCDS-Lite
21 lut 2014, 11:56
Jump to forum
Jump to topic

Re: paląca się kontrolka temperatury wody

w tym silniku jest kilka miejsc wycieku który nie pozostawi ci kałuży pod samochodem bo cieknie po rozgrzanym bloku, obejrzyj wszystko dokładnie w poszukiwaniu białych zacieków bo takie pozostawia płyn chłodniczy na rozgrzewających się elementach głównie do sprawdzenia: króciec wyjścia z bloku na na...
22 lut 2014, 22:06
Jump to forum
Jump to topic

Re: zasilanie do webasto z drugiego aku

zadałbym inne pytanie, gdzie idą kable od zasilania webasta, normalnie plus jest podpięty pod klemę plusową dodatkowego aku, skoro ją odpiąłeś, a webasto chodzi tzn, że jest podpięte pod główny, a nie dodatkowy
24 lut 2014, 18:35
Jump to forum
Jump to topic

Re: Klimatyzacja- wydajność, eksploatacja, osiągi itp. dysku

to co wkleiłeś nie jest wentylatorem od klimy tylko zwykłego nawiewu z zewnątrz, przy klimie na tył nie ma żadnego filtra, działa w obiegu zamkniętym, pobiera powietrze z wewnątrz przez otwór przy dolnej krawędzi zaślepki, tak to wygląda przy klimie po zdjęciu tapicerki: http://images61.fotosik.pl/6...
03 kwie 2014, 6:05
Jump to forum
Jump to topic

Re: PRZEWODY PODCISNIENIA

Zauwazyles moze ze podczas pracy silnika ten dolny N273 jest automatycznie wciagany przez ( podcisnienie z Vaku pompy ) Bo u mnie tak jest. tak bo on podczas pracy silnika ma być zamknięty, dopiero po wyłączeniu otwiera się aby zrobić przepust na chłodnicę dla dodatkowej pompki obiegu wody, Druga s...
01 kwie 2014, 6:01
Jump to forum
Jump to topic

Re: VW T4 Caravell AHY 151 KM - Mokotów

Ja jestem dostępny codziennie po 17.30, mieszkam na Grochowie, także jak chce ci się podjechać do mnie to nie ma sprawy,
do ciebie ja mogę się wybrać dopiero w poniedziałek rano
05 kwie 2014, 21:02
Jump to forum
Jump to topic

Re: Końcówki wtrysków AXG-AHY

oryginały to 216, więc nie wiem gdzie tu to tuningowanie
18 kwie 2014, 23:16
Jump to forum
Jump to topic

Re: Nowy nabytek GENERATION :-)

Tomson pisze:
Rurecki tez są w planie
proszę nie bądź kolejnym ........ który oszpeci takie cacko wieśrurkami
22 kwie 2014, 6:09
Jump to forum
Jump to topic

Re: Silnik przegrzewa się po wymianie głowicy 1.9 td

Chłodnica była chyba przytkana bo na górze gorąca, a na dole zimna. to jest objaw nie otwierającego się termostatu, a nie zapchanej chłodnicy Po zgaszeniu silnika wyraźnie słychać działanie dodatkowej pompy wody (chodzi jakieś 5-7 minut). w momencie uruchomienia się pompki przetłacza ona chłodziwo ...
26 kwie 2014, 5:54
Jump to forum
Jump to topic

Re: Temperatura silnika 2,4

Jest na forum pełno informacji o tym co chcesz wiedzieć,
a jedną z głównych jest ta, że dokładność wskazań zegara pozostawia sporo do życzenia,
jak chcesz wiedzieć jaką masz rzeczywistą temperaturę to musisz ją zmierzyć termometrem w zbiorniczku wyrównawczym
26 kwie 2014, 18:05
Jump to forum
Jump to topic

Re: Lewy próg co z tym zrobic ?

tu poczytaj, chłopaki kupili, jak zrozumiałem to w Inter Carsie
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=30&t ... sa#p113940
14 maja 2014, 5:59
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż kanapy - grzybki i śruby

trzeba zamontować szyny do podłogi, wymaga to wywiercenia 4 dziur ( po dwie na każdą szynę ) i przykręcenia tych szyn do podłogi, oprócz tego musisz wymienić uszy blokujące oparcie bo w caraveli są krótsze i nie haczą się w oparcie kanapy multivana a jeśli chcesz montować oryginalną półkę z materace...
27 maja 2014, 5:59
Jump to forum
Jump to topic

Re: kilka gadżetów

dobra odezwę się na maila, a potem wstawię tu twoje zdjęcia aby każdy mógł zobaczyć co i jak zrobiłeś