ta kanapa się nie składa, można ją tylko szybko całą wyjąc,
nie da się jej podnieśc za tylne nogi i przytulic do przedniego fotela
ciągniesz dźwigienki do góry i całą kanapę przesuwasz do tyłu samochodu, co powoduje jej wyczepienie się z grzybków w podłodze i możesz ją wyjąc ze środka
Znaleziono 574 wyniki
- 30 gru 2013, 18:55
- Jump to forum
- Jump to topic
- 31 gru 2013, 21:18
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: sterownik pompy vw t4 2,5 tdi podlaczenie komputera
w tym temacie jest właśnie napisane, sygnał z ECU wychodzi taki, że zegary z FIS em go odczytują ale ten uniwersalny komputer już niekonrado76 pisze:ponieważ tez musi być sygnał wiec jak z komputerkiem się nie da
- 09 sty 2014, 6:10
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Stukanie w komorze silnika.
pierwsza sprawa to sprecyzuj co to znaczy "po remoncie" - bo jak się domyślam nie po blacharskim na przykład, stukać w silniku może kilkadziesiąt rzeczy, trudno coś bez jakichś szczegółów wywróżyć, np. koło pasowe aby sprawdzić wystarczy zdjąć pasek i odpalić samochód jak będzie cisza to s...
- 13 sty 2014, 22:25
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Jak wydłużyć żywotność 2.5 TDI
W materiałach które ja mam dla wszystkich TDI jest 65Nm dla podpór wału oraz 30Nm + 90st dla stopy korbowodu, jak coś to nie dokręcaj tylko wymień na nowe
- 21 sty 2014, 15:49
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Sam napraw uszkodzony podłokietnik w 10 minut.
przewierciłem obydwa elementy w dwóch miejscach( część w podłokietniku oraz blaszkę ), potem skleiłem dwuskładnikowym klejem epoksydowym do metalu, a następnie przez wywiercone otwory skręciłem blachowkrętami trzyma się od dwóch lat a powierzchnie klejone jeszcze zgradowałem pilnikiem aby nie były g...
- 11 sty 2014, 21:00
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: T4 Trzęsie przy przyspieszaniu. pomocy!
przeguby wewnętrzne
- 23 sty 2014, 8:53
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: zamarznięty ręczny
pod warunkiem, że nie ma tam bębnów
- 23 sty 2014, 20:15
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Sposób na światła dzienne w T4
jeśli używasz "świateł do jazdy dziennej", jeśli korzystasz ze świateł mijania to musi wszystko działaćdariuspolo pisze:kolego tylnych lamp i tablicy nie potrzebujesz podswietlac do jazdy w dzien.
- 25 sty 2014, 22:47
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Caravella-oryginalne dywaniki na tył
staniesz na kempingu, popada deszcz, i od razu zrozumiesz po kilku wejściach i wyjściach czemu dywaniki są bez sensusłowik pisze:Panowie,nikt nie ma dywaników w swoim Multivanie?
- 26 sty 2014, 15:37
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Szybki problem z odpaleniem mojego vw t4
jeśli ta końcówka to kawałek metalu to tak jak Probe041 napisał
- 27 sty 2014, 15:26
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Problem z centralnym zamkiem
myślę, że chodzi o sprężynkę w zamku, tu poczytaj:
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=13&t=969
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=13&t=969
- 11 sty 2014, 7:40
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Problem z odpaleniem i podłączeniem do ECU
brak kontrolki świec oznacza brak zasilania na ECU
co może być przyczyną to koledzy napisali wyżej
sprawdź wszystko co związane ze 109
co może być przyczyną to koledzy napisali wyżej
sprawdź wszystko co związane ze 109
- 05 lut 2014, 13:09
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Jaki kabel wybrać?
Polski Vag też chodzi u ciebie? Nie nawiązuje co chwile nowego połączenia? nie, na win7 chodzą tylko VCDSy, nic innego ( starszego ) nie pójdzie już prościej nie umiem napisać: instalujesz sterowniki do kabla instalujesz program ( np VCDS-LIte ) idziesz do samochodu, odpalasz program z podpiętym ka...
- 08 lut 2014, 22:58
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: vin, kod modelu roku, rok produkcji
nie, jest o tym na forum, rok modelowy według VIN nie musi się pokrywać z rokiem produkcji
http://www.t4-forum.pl/search.php?keywo ... mit=Szukaj
http://www.t4-forum.pl/search.php?keywo ... mit=Szukaj
- 12 mar 2015, 6:31
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: prosba o analize logów acv
szkoda, że od razu nie napisałeś o wirusie, w takim przypadku jedź na sprawdzenie, bo skoro ciśnienie i dawka podniesiona to i powietrza powinno żądać więcej, a tu jest seria ( to nie wina przepływki bo ona pokazuje dobrze - takiej małej ilości powietrza chce program ) takie moje zdanie jak chcesz s...
- 20 lut 2014, 20:22
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Jaki kabel wybrać?
bo ten program w pełnej wersji jest płatny, więc legalnie za darmo go nie ściągniesz
oprócz tego pełnego VCDSa nie uruchomisz na kabelku za kilkadziesiąt złotych, co najwyżej VCDS-Lite
oprócz tego pełnego VCDSa nie uruchomisz na kabelku za kilkadziesiąt złotych, co najwyżej VCDS-Lite
- 21 lut 2014, 11:56
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: paląca się kontrolka temperatury wody
w tym silniku jest kilka miejsc wycieku który nie pozostawi ci kałuży pod samochodem bo cieknie po rozgrzanym bloku, obejrzyj wszystko dokładnie w poszukiwaniu białych zacieków bo takie pozostawia płyn chłodniczy na rozgrzewających się elementach głównie do sprawdzenia: króciec wyjścia z bloku na na...
- 22 lut 2014, 22:06
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: zasilanie do webasto z drugiego aku
zadałbym inne pytanie, gdzie idą kable od zasilania webasta, normalnie plus jest podpięty pod klemę plusową dodatkowego aku, skoro ją odpiąłeś, a webasto chodzi tzn, że jest podpięte pod główny, a nie dodatkowy
- 24 lut 2014, 18:35
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Klimatyzacja- wydajność, eksploatacja, osiągi itp. dysku
to co wkleiłeś nie jest wentylatorem od klimy tylko zwykłego nawiewu z zewnątrz, przy klimie na tył nie ma żadnego filtra, działa w obiegu zamkniętym, pobiera powietrze z wewnątrz przez otwór przy dolnej krawędzi zaślepki, tak to wygląda przy klimie po zdjęciu tapicerki: http://images61.fotosik.pl/6...
- 03 kwie 2014, 6:05
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: PRZEWODY PODCISNIENIA
Zauwazyles moze ze podczas pracy silnika ten dolny N273 jest automatycznie wciagany przez ( podcisnienie z Vaku pompy ) Bo u mnie tak jest. tak bo on podczas pracy silnika ma być zamknięty, dopiero po wyłączeniu otwiera się aby zrobić przepust na chłodnicę dla dodatkowej pompki obiegu wody, Druga s...
- 01 kwie 2014, 6:01
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: VW T4 Caravell AHY 151 KM - Mokotów
Ja jestem dostępny codziennie po 17.30, mieszkam na Grochowie, także jak chce ci się podjechać do mnie to nie ma sprawy,
do ciebie ja mogę się wybrać dopiero w poniedziałek rano
do ciebie ja mogę się wybrać dopiero w poniedziałek rano
- 05 kwie 2014, 21:02
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Końcówki wtrysków AXG-AHY
oryginały to 216, więc nie wiem gdzie tu to tuningowanie
- 18 kwie 2014, 23:16
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Nowy nabytek GENERATION :-)
proszę nie bądź kolejnym ........ który oszpeci takie cacko wieśrurkamiTomson pisze:Rurecki tez są w planie
- 22 kwie 2014, 6:15
- Jump to forum
- Jump to topic
- 22 kwie 2014, 6:09
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Silnik przegrzewa się po wymianie głowicy 1.9 td
Chłodnica była chyba przytkana bo na górze gorąca, a na dole zimna. to jest objaw nie otwierającego się termostatu, a nie zapchanej chłodnicy Po zgaszeniu silnika wyraźnie słychać działanie dodatkowej pompy wody (chodzi jakieś 5-7 minut). w momencie uruchomienia się pompki przetłacza ona chłodziwo ...
- 26 kwie 2014, 5:54
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Temperatura silnika 2,4
Jest na forum pełno informacji o tym co chcesz wiedzieć,
a jedną z głównych jest ta, że dokładność wskazań zegara pozostawia sporo do życzenia,
jak chcesz wiedzieć jaką masz rzeczywistą temperaturę to musisz ją zmierzyć termometrem w zbiorniczku wyrównawczym
a jedną z głównych jest ta, że dokładność wskazań zegara pozostawia sporo do życzenia,
jak chcesz wiedzieć jaką masz rzeczywistą temperaturę to musisz ją zmierzyć termometrem w zbiorniczku wyrównawczym
- 26 kwie 2014, 18:05
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Lewy próg co z tym zrobic ?
tu poczytaj, chłopaki kupili, jak zrozumiałem to w Inter Carsie
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=30&t ... sa#p113940
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=30&t ... sa#p113940
- 14 maja 2014, 5:59
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Montaż kanapy - grzybki i śruby
trzeba zamontować szyny do podłogi, wymaga to wywiercenia 4 dziur ( po dwie na każdą szynę ) i przykręcenia tych szyn do podłogi, oprócz tego musisz wymienić uszy blokujące oparcie bo w caraveli są krótsze i nie haczą się w oparcie kanapy multivana a jeśli chcesz montować oryginalną półkę z materace...
- 27 maja 2014, 5:59
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: kilka gadżetów
dobra odezwę się na maila, a potem wstawię tu twoje zdjęcia aby każdy mógł zobaczyć co i jak zrobiłeś