Znaleziono 574 wyniki
- 18 sty 2015, 10:20
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Słabe hamulce
napisanie, że hamulce są słabe to o wiele za mało aby nawet próbować postawić jakąś diagnozę, nawet przybliżoną, wiele problemów z hamulcami powodujących ich słabe działanie jest szczegółowo opisane na forum - poszukaj, poczytaj podstawowe pytania pozwalające ukierunkować poszukiwania awarii: - czy ...
- 24 sty 2015, 15:03
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Półka pod materac
nie spasuje, w multiku kanapa rozkłada się do tyłu i jest niższa niż kanapa z caravelki która składa się do przodu
materac na tej półce jest na wysokości siedziska kanapy
materac na tej półce jest na wysokości siedziska kanapy
- 24 sty 2015, 22:45
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: ciezko dzialajacy pedał sprzegła 2.4
hydrauliczne czy na linkę
były montowane obydwie wersje
były montowane obydwie wersje
- 05 lut 2015, 11:39
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Przeróbka na lift
trzeba, bo są tak jak zewnętrzne dłuższePatrick pisze:Trzeba zmieniać fartuchy-błotniki wewnętrzne
- 05 lut 2015, 14:42
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: śruby pod kabiną
Poczytaj na forum o regulacji wysokości przedniego zwieszenia inaczej regulacji drążków skrętnych itp.
bo zapewne o te śruby Ci chodzi
http://images70.fotosik.pl/586/185922ddaf7959a9med.jpg
bo zapewne o te śruby Ci chodzi
http://images70.fotosik.pl/586/185922ddaf7959a9med.jpg
- 10 sty 2015, 21:56
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Słabo odpala 2.5 TDI ACV
czyli wszystko jasne, przestawiony kąt wtryskuIgorecki pisze:Na zimnym kopci na biało dość długo, na ciepłym w ogóle nie kopci.
- 25 mar 2015, 18:50
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Wygłuszenie T4
Kolego, dużo się dowiedziałem z twojego posta. Dokładnie, chyba i ja zacznę pisać tak posty. Coś w stylu: Aby naprawić daną usterkę wykonałem pięć czynności diagnostycznych przy pomocy odpowiedniego programu, następnie przeszedłem do wykonania ośmiu procesów demontażowych celem dostania się do uszk...
- 15 kwie 2015, 18:24
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Caravelle 2.5 TDI ACV problem z mocą
- brak logów dynamicznych grupy 011 czyli doładowania turbiny, najważniejszych w twoim przypadku - w grupie 010 w dynamice jest pedał gazu na 98% tak jak byś nie jechał na pełnym bucie, a powinieneś do logów - w grupie 010 widać, że doładowanie się polepszyło ( bo tam pokazuje ale lepiej jest to pok...
- 15 kwie 2015, 20:41
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Caravelle 2.5 TDI ACV problem z mocą
Są logi dynamiczne grupy 011 fakt, nie wiem co naprawiałeś ale teraz wyglądają dobrze mimo , że na trochę małej ilości powietrza ( co powoduje małe obcięcie dawki paliwa ) i brakujących 2% pedału gazu - teraz chyba już czuć, że lepiej idzie, a widać w logach czy agr działa poprawnie czy czeka mnie ...
- 19 kwie 2015, 20:39
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Wygłuszenie T4
Idąc tym tokiem rozumowania to jak ktoś chce mieć cicho i nie słyszeć silnika powinien se kupić Melexa, a nie diesla i potem takie akrobacje robić. <cool>kurol pisze:Prawie w kazdej t4 wstyd maske otwierac bo chwalic sie specjalnie nie ma czym
- 23 kwie 2015, 22:18
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zbyt duże spalanie
żagiel wyjdzie taniej i efekt murowany <cool>
gorzej z funkcjonalnością ale..... cel uświęca środki
gorzej z funkcjonalnością ale..... cel uświęca środki
- 26 kwie 2015, 19:09
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Logi ACV - proszę o analizę
pytanie pomocnicze: logujesz dla zabawy czy coś jest nie tak ? same logi owszem sporo mówią ale opis odczuć kierowcy z zaistniałego problemu bardzo pomaga w ukierunkowaniu poszukiwań 550 to błąd ustawienia kąta wtrysku dodając do tego logowanie grupy 004 = mocno przyspieszony kąt wtrysku, bardzo moc...
- 26 kwie 2015, 20:41
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Logi ACV - proszę o analizę
kąt wtrysku niestety samym vagiem nie, trzeba pobawić się ustawieniem pompy za pomocą rolki, choć przy tak mocnym przestawieniu trzeba by przyjrzeć się całości ustawień rozrządu-Maciej_ pisze:Czy wtrysk ustawie za pomocą vaga?
- 05 maja 2015, 19:19
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Logi AHY-problem z kątem wtrysku
Natychmiast do sprawdzenia ustawienia pompy i rozrządu Kąt wtrysku bardzo, bardzo przyspieszony - coś się przestawiło, nastawnik leży próbując opóźnić ale nie ma takiej możliwości Grupa 004 w meas blocks kolumna trzecia Injection Timing Calculated ( kąt jaki powinien być ) = 0,9 st przed GMP, a kolu...
- 10 maja 2015, 7:28
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Nie działa brzeczyk, brak przeciwmgielnego - tył.
a ze środkowych nawiewów leci tylko zimne powietrze <01>
- 25 cze 2015, 13:35
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: [2.4d] Nierówna praca silnika i kopcenie
Gdy udałem się do mechanika z reklamacją ten stwierdził, że to nie źle ustawiony rozrząd tylko wtryski zły kąt mają. Nie ma czegoś takiego jak kąt wtrysków tylko jest kąt wtrysku. Kąt ten ustawia się na pompie, nie fachowa wymiana rozrządu powoduje przestawienie, a właściwie to będąc w pełni profes...
- 26 lip 2015, 19:22
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Prośba o analize logów, 2.5 AXG
cały czas próbuje coś wymyślić, czemu co widać w logach ( zarówno grupa 003 = spadek ilości powietrza, jak i w 011 ciśnienie ) turbina nagle powyżej
3tyś. obrotów przestaje pompować, choć tuż przed tym moim zdaniem ciśnienie jest trochę za duże nie powinno przekraczać 2100
3tyś. obrotów przestaje pompować, choć tuż przed tym moim zdaniem ciśnienie jest trochę za duże nie powinno przekraczać 2100
- 16 sie 2015, 21:32
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Praca wentylatorów
dwa od sprężarki dwa od wentylatorów, to są w jednej obudowie dwa czujniki
F163 - termiczny wyłącznik klimatyzacji przy 120st
F165 - termiczny włącznik 3 biegu wentylatorów przy 112st
F163 - termiczny wyłącznik klimatyzacji przy 120st
F165 - termiczny włącznik 3 biegu wentylatorów przy 112st
- 27 sie 2015, 22:35
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Czy ostatni lift kokpitu miał zielone podświetlenie?
tylko i wyłącznie niebiesko/czerwone
- 25 wrz 2015, 11:42
- Jump to forum
- Jump to topic
- 03 paź 2015, 17:56
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: zawieszenie Wawa i okolice
na pewno
- 20 paź 2015, 21:04
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Podniesienie T4.
przy mocno zapieczonej nakrętce po podniesieniu śruba potrafi się obrócić w łożu i wtedy jest już spory problem
- 08 lis 2015, 20:01
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Demontaż paska rozrządu 2,4D
masz model z paskiem napinanym pompą wody
- 10 lis 2015, 20:22
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Po wymianie rozrządu lekko dymi niespaloną ropą
o wiele lepiej ale....
jeszcze coś dusi, miejmy nadzieje, że katalizator, w najgorszym wypadku turbina do regeneracji
dobry ACV to przy 1800obr powinien już pokazywać minimum 1600mbar, a od 2000obr to już maksymalne 1800mbar
jeszcze coś dusi, miejmy nadzieje, że katalizator, w najgorszym wypadku turbina do regeneracji
dobry ACV to przy 1800obr powinien już pokazywać minimum 1600mbar, a od 2000obr to już maksymalne 1800mbar
- 09 lis 2015, 21:06
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Po wymianie rozrządu lekko dymi niespaloną ropą
Co do logów to jeśli chodzi o kąt to na razie zostaw, bo pewnie rolką już nic nie zdziałasz wiec trzeba by koło na wałku luzować. Na to bujanie to nie mam pomysłu, zawsze się trochę buja ale jak na razie nie miałem okazji znaleźć tego przyczyny przy dobrze napiętej rolce ( dlatego pytałem bo tylko r...
- 20 lis 2015, 20:13
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Luźne kable- gdzie i do czego mają być
niebieska wtyczka jest od czujnika temperatury uruchamiającego dogrzewacz
- 20 lis 2015, 21:30
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Luźne kable- gdzie i do czego mają być
Ten który mam w zderzaku przy tablicy rejestracyjnej to czujnik temp zewn podający wartość na deskę? Tak? I wiecej do niczego on nie służy? tak, nie służy do niczego innego, deska i climatronic Natomiast ten, o którym tu piszemy to jakiś osobny do dogrzewacza? Tak? tak Już się zacząłem zastanawiać ...
- 26 lis 2015, 12:02
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Podstawa fotela - dodatkowy akumulator.
ze zdjęcia wynika, że gruby czerwony powinien być podłączony do widocznego przekaźnika 214
zasada jest taka: z aku głównego idzie gruby na przekaźnik, a potem z przekaźnika na klemę + aku dodatkowego
zasada jest taka: z aku głównego idzie gruby na przekaźnik, a potem z przekaźnika na klemę + aku dodatkowego
- 04 gru 2015, 16:19
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Czujnik temperatury wody. Jak on dokładnie wygląda.
będzie off top
jedną z podstawowych umiejętności posiadacza T4 jest zdejmowanie i zakładanie wanny, od niej często zależy "przeżycie" w trasieAdampio pisze:ale przy okazji zmartwiłeś mnie bo w takim razie sam się do niego nie dostanę.
- 02 kwie 2011, 13:54
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Program VCDS (dawniej VAG-COM)
a ja polecam VCDS lite ( sam używam ) za darmo, no poza kabelkiem
jakby co to służę zestawem instalacyjnym do Visty i 7
jakby co to służę zestawem instalacyjnym do Visty i 7