Jak wydłużyć żywotność 2.5 TDI
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
barti87
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Auto: VW
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
Jak wydłużyć żywotność 2.5 TDI
Chciałbym sie podzielić cenną informacją .. Sprawdzone na wielu T4 2.5 tdi 150 koni , a więc podam przykład t4 700.000km wymiana śrub na stopach wału korbowego (koszt w aso około 70zł komplet) i t4 dolatała do 1.300.000km !!! i silnik nie rozbierany oprócz miski olejowej :) jest to podpowiedz jeśli chcecie uniknąć przygód typu dziura w misce olejowej po urwanej śrubie lub stopy wału (kiedyś mi sie przytrafiło) może sie też urwać i tylko spadnie do miski i co za tym idzie dramatyczne stuki z silnika .
-
FocusMED
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Auto: T4 Ambulans
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 57 razy
- Kontakt:
Re: Jak wydłużyć żywotność 2.5 TDI
Wybacz ale w żadnym silniku nie tylko w VW ni zdarzyło mi się odkręcenie śrub stopek korbowodów. Osobiście słyszałem o jednym takim przypadku po niepr…login to view the rest of this post
This topic has 68 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się