Znaleziono 574 wyniki

Return

autor: Kenobi
19 maja 2012, 19:14
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wysoka temperatuta wymieniłem już wszystko :[

KrzySieK pisze:
Były były Kenobi, kolega frape też taki ma, 95 rok, 2.4D z climatronikiem :)
człowiek uczy się całe życie :oops:
zawsze możesz w ogóle wywalic termostat i sprawdzic co się będzie działo
15 gru 2012, 16:59
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wysoka temperatuta wymieniłem już wszystko :[

merlin i w tym pierwszym linku w opisie T4 mit Climatronic masz w ostatnim zdaniu to o czym rozmawialiśmy przez telefon, że aby lepiej kontrolować temp. steruje on dodatkową pompką a schemat tak jak mówiłem: głowica ( wyjście 2 ) - pompka - trójnik i z trójnika z jednej strony do nagrzewnic, a z dru...
15 gru 2012, 18:06
Jump to forum
Jump to topic

Re: Klocki hamulcowe, tarcze.

według opisu jest to zestaw do wersji 151km 102km tarcze przód 280 mm wentylowane, tarcze tył 280 mm pełne - tak nie pomyliłem się ten sam rozmiar przód tył oprócz tego były dwa rodzaje przednich klocków i tak na prawdę jak nie wyjmiesz i nie zobaczysz jakie masz to nie będziesz pewny czy kupisz dob...
10 gru 2012, 11:30
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jaka temperatura na rozgrzanym silniku T4 2,4d

musisz sprawdzić dolny albo chłodnice macać głównie po po przeciwnej stronie niż węże dochodzą - to ma być zimne, jak ciepłe to termostat nie trzyma
i nie pisz, że się da <38>
górny może być lekko ciepły, bo termostat jest na powrocie czyli dolnym
02 lut 2012, 9:55
Jump to forum
Jump to topic

Re: Nie odpala na zimnym

czy ty masz pewność, że świece grzeją czy tylko sugerujesz się świeceniem sprężynki bo objawy są ewidentne dla uszkodzonych świec weź miernik, demontuj po kolei każdy kabel od świecy, pomiędzy świece a kabel wepnij się mirnikiem i po przekręceniu stacyjki sprawdzaj czy płynie prąd min. 10A jeśli tak...
22 gru 2012, 22:24
Jump to forum
Jump to topic

Re: Gorąca prośba o analizę logów 2.5 TDI ACV

co do błędu tu poczytaj:
http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f= ... 656#p66747

ten błąd oznacza problem z nastawnikiem początku wtrysku N108 na pompie
lub faktyczne problemy z przepływem paliwa typu zapchany filtr, lub smok w baku itp.
10 sty 2013, 21:14
Jump to forum
Jump to topic

Re: Oleje silnikowe

dobra, macie rację coś mnie się pomieszało w czytaniu serwisówek - za dużo tego i pomyliłem silniki czyli bzdury wcześniej napisałem powinno być: przegląd normalny ( z wymianą oleju ) i olej 505.00 do 2000r co 15tyś przegląd longlife ( z wymianą oleju ) i olej 506.00 od 2000r co 30 tyś ja osobiście ...
11 sty 2013, 20:35
Jump to forum
Jump to topic

Re: Gdzie znajduje sie czujnik G154

wariowanie tylnego ogrzewania - po prostu moduł sterujący klmatronika nie wie jaka jest temperatura powietrza wylatującego z tylnej nagrzewnicy skutki zależą od tego czy czujnik padł zupełnie czy fałszuje odczyty nie panikuj zacznij od sprawdzenia kabloteki - to wszystko jest pod samochodem i lubi g...
14 mar 2014, 19:01
Jump to forum
Jump to topic

Re: Orurowanie "KANGUR"

xxxkamil pisze:
Oj Kenobi ty odrazu tak poważnie
wiesz, ja to mam zawsze lęki ( moderatorska nerwica natręctw ) , że ktoś mało zorientowany to przeczyta i uwierzy, a potem będzie mocno zdziwiony jak mu kangur wyjdzie wentylatorami,
15 sty 2013, 22:36
Jump to forum
Jump to topic

Re: Swieca zarowa i uszkodzone sitko

nie rozumiem w czym masz problem
BUNIEK i ja napisaliśmy, że będzie działac ( u mnie już drugą zimę ), a ty szukasz dziury w całym
29 lis 2012, 13:34
Jump to forum
Jump to topic

Re: Rozrząd - części - opinie

zestaw do kompleksowej wymiany rozrządu do 2.5 tdi ACV/AHY/AXG wraz z kołem pasowym z tłumikiem drgań numery katalogu Inter Cars 1.Pasek CONTI ct914 2.Pasek CONTI ct939 3.Rolka EVR 55447 ( w pudełku rolka Litens ) 4.Rolka EVR 55446 ACV lub EVR 55477 AHY/AXG/AJT ( w pudełku rolka Litens ) 5.Rolka EVR...
09 lut 2013, 18:17
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2.5 ACV ani drgnie

jeżeli sama pompa nie padła
to zacząłbym od szczelności i drożności układu paliwowego
i podaj konkretny numer błędu
09 lut 2013, 21:04
Jump to forum
Jump to topic

Re: Diesel 1.9TD and LPG

czujnik pomiaru temperatury spalin EGT wskaźnik oparty na czujniku temperatury, który pokazuje nam jaka jest temperatura gazów wylotowych. Powinien on być montowany w najgorętszym miejscu (kolektor wydechowy) w celu uzyskania jak najwyższej wartości temperatury. Jego celem jest uchronienie silnika p...
15 lut 2013, 10:23
Jump to forum
Jump to topic

Re: Błedy z vaga

17664 - błąd czujnika temperatury G62 płynu chłodzącego ( odczyt do kompa - zielony czteropinowy ), przerwa lub zwarcie czytaj uwalony czujnik lub okablowanie te dwa poniżej to błędy zintegrowanego czujnika G72/G71: 17569 - błąd czujnika temperatury G72 powietrza w dolocie, przerwa lub zwarcie czyta...
19 lut 2013, 9:56
Jump to forum
Jump to topic

Re: Zrozumieć Logi

vagiem zmieniasz góra o +/- 2 stopnie ustawieniami początkowymi zaworu początku wtrysku N108 ( nie do końca umiem to lepiej ująć ), nim steruje ECU aby robić na bieżąco korekty pod zimny silnik, ostre przyspieszanie itp główne ustawienie robi się mechanicznie - jeśli to jest źle zrobione to nastawni...
19 lut 2013, 13:13
Jump to forum
Jump to topic

Re: Zrozumieć Logi

wydaje mi się, że mylisz pojęcia zegarem to ustawiasz samą pompę na pozycję początku tłoczenia potem ustawiasz wszystko na znaki : pompę, rolkę napinającą itp po tym ustawieniu odpalasz, podłączasz vaga ( ale tylko po to aby w grupie 000 odczytywać wartości kąta początku wtrysku ) i jeśli jest potrz...
21 lut 2013, 11:50
Jump to forum
Jump to topic

Re: Błedy z vaga

to jest ustrojstwo pod pompą ABS - czujnik znajduje się w pompie V156 regulacji dynamiki jazdy ale moja wiedza to tylko teoria z serwisówki ściągnij i poczytaj poczytaj tu: o błędzie jest w tabelce http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f=10&t=99 strona 1-251 a tu o umiejscowieniu: http://www.t4-f...
08 lut 2011, 17:43
Jump to forum
Jump to topic

Re: Tarcze i klocki hamulcowe

trzeba jednocześnie ściskać i kręcić, najlepiej do tego użyć klucza dwubolcowego do przykręcania tarczy w szlifierce kątowej ( diaksie ) pasuje idealnie
23 lut 2013, 15:11
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2.5 TDI 97 rok Słaby po regeneracji głowicy.

zrób kompletny zestaw logów statycznych i dynamicznych i wklej je tutaj
zobaczymy czy wszystko jest dobrze ustawione,
a dopiero potem tak jak pisze pirat będziesz szukał poważniejszych usterek
28 lut 2013, 20:30
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jakie sprzęgło do mojego modelu?

w silnikach benzynowych nie było dwumasy
01 mar 2013, 13:56
Jump to forum
Jump to topic

Re: Blad 01117

w jakim silniku ?
ogólnie dla vaga jest to błąd napięcia z alternatora = walnięty regulator, alternator, okablowanie
21 mar 2013, 6:10
Jump to forum
Jump to topic

Re: Nierówne obroty po rozruchu 2.5 tdi 88KM

Czy to mogą być wtryski i jak to sprawdzić . nie ma jednoznacznej odpowiedzi, mogą być wtryski, a może być pompa źle ustawiona, a może któryś z czujników szwankuje to są silniki sterowane elektronicznie i sprawdzić je można podłączając VAGa - to co mikoli napisał wstępnej oceny działania wtrysków t...
26 mar 2013, 12:00
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 Trzęsie przy przyspieszaniu. pomocy!

krzysztofek pisze:
Aż takim ignorantem nie jestem Kenobi żeby choć pod maskę nie zajrzeć.
to przepraszam
krzysztofek pisze:
Napisałeś o poduszce co mnie zaskoczyło bo nie przypuszczałem że mogą być przy tym podobne objawy.
bo naprężenia z półosiek gną cały układ który przy braku poduszki się wygina
03 kwie 2013, 6:03
Jump to forum
Jump to topic

Re: Regeneracja TURBO - Świętokrzyskie

podstawowym punktem regulaminu który formalnie został naruszony to, że dyskusja w tej chwili kompletnie nie ma nic wspólnego z tytułem tematu, kolejna rzecz - nie do userów należy kwestia oceny regulaminowości postów oprócz tego dyskusja przestaje być merytoryczna, także kończymy ją bez rozstrzygani...
04 kwie 2013, 5:46
Jump to forum
Jump to topic

Re: Laptop do diagnostyki samochodowej

do diagnostyki VAGiem to ci wystarczy nawet palmtop z przed 10 czy 15 lat
także możesz kupić cokolwiek nawet zabytek, bo vagi chodzą i na Windowsie 95
17 maja 2013, 11:15
Jump to forum
Jump to topic

Re: Niezbędnik z narzędziami do T4

Ja z tych co nie mają nic bo ja zabieram wszystko tak na prawdę to pojęcie podstawowej naprawy jest bardzo nie precyzyjne ja na długie forumowe wyprawy zabieram: - laptop z VAGiem -zestaw kluczy nasadowych, wraz z przedłużkami i przegubami od 6 do 32 wszystkie - zestaw kluczy płasko oczkowych od 6 ...
25 maja 2013, 19:53
Jump to forum
Jump to topic

Re: Airbag

30 sekund pracy z laptopem ( licząc podłączenie ) i po sprawie
sterownik może mieć ten sam numer ale mógł być kodowany na dwie poduchy
02 cze 2013, 22:20
Jump to forum
Jump to topic

Re: coś rzęzi

w 2.4D najczęściej ten odgłos jest spowodowany luźnymi synchronizatorami w skrzyni biegów - głównie 5 biegu w tym wątku też pisał o tym: Panowie ja u siebie znalazłem powód takiego stukania i rzężenia (pisałem o tym w innym wątku). Mianowicie wyrobione są widełki piątego biegu i ocierają o wycięcie ...
03 cze 2013, 6:12
Jump to forum
Jump to topic

Re: Świece żarowe

Jaka jest zależność pomiędzy czasem gaśnięcia kontrolki świec a ich stanem i właściwą pracą? żadnej czas świecenia kontrolki ustala przekaźnik na podstawie temperatury w silniku z czujnika, służy ona do orientacyjnego ustalenia jak długo trzeba czekać przed uruchomieniem silnika możesz mieć wszystk...
09 cze 2013, 22:01
Jump to forum
Jump to topic

Re: amortyzatory

amorki zwykłe, sprężyn nie ruszaj jak nie popękane - na tych co sprzedają wzmacnianych to się nie da jeździć bez tony na pace
sachsy zwykłe gazowe już są twarde - komfort spada ale trakcja jest super