Znaleziono 574 wyniki
- 11 cze 2013, 20:27
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Odgrzybianie klimy metodą tradycyjną - piankową
tylna klima działa tylko w obiegu zamkniętym, wentylator jest z tyłu pod klapą tapicerki i tam zasysa powietrze
- 18 cze 2013, 14:51
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Uchwyt koła zapasowego VW T4 syncro
skoro był taki temat to po co zakładać kolejny o tym samym - wystarczy kontynuować w istniejącym jest mało rozwinięty bo nikt tego problemu nie rozwiązał, a kupienie tego uchwytu w dobrych pieniądzach praktycznie nie możliwe są na forum osoby które szukają tego uchwytu dłużej niż dwa lata - od ręki ...
- 10 mar 2014, 18:46
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Czym się różnią opony Barum Cargo od Barum Cargo XL?
XL ( inaczej RF ) mają mniejsze parametry nośności od C, to są dwa różne rodzaje opon - nie ma opony z C i z XL kompletnie coś pomieszałeś, dałbyś jakieś linki bo ja widzę, że cargo to głównie są XL ( i do tego ledwie z indeksem 97 ) czyli nośność do 99, a C zaczyna się od 101 ja nie znalazłem w żad...
- 21 cze 2013, 15:07
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: [Multivan 2,5TDi 102KM '99] Sprzęgło załącza i rozłącza
To jeszcze tylko gdybyś mi napisał lokalizację tegoż czujnika zaraz pójdę to sprawdzić. kostce czujnika trzypinowego w chłodnicy proszę poczytaj forum na spokojnie, a dowiesz się wszystkiego - nie po to są już pewne rzeczy opisane aby je po raz setny od nowa każdemu tłumaczyć to poczytaj: http://t4...
- 05 lip 2013, 22:15
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Spelnione marzenie...
nie poddawaj się mam T4 z 2001 roku od niecałych 5 lat i do twojej listy jeszcze kilkanaście punktów mógłbym dodać które przez pierwsze dwa lata wymieniłem no u mnie jedyną pociechą jest to, że 90% napraw robię własnymi rękami więc koszty to tylko części ale tylko z najwyższej półki bo niektóre elem...
- 24 lip 2013, 18:44
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Ceny i marki rozrządu oraz koszt wymiany
wyszło tyle bo w warsztacie policzyli cię po cenach detalicznych za graty +\- 1100zł + 400zł robocizny = standard dla nie zorientowanych gdybyś sam kupił graty do rozrządu przez net lub poprosił o pomoc forumowych warszawiaków ( np mnie <38> ) to miałbyś rozrząd za jakieś 700zł plus namiar na mechan...
- 31 lip 2013, 6:06
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: układ chłodzenia - 2 pytania
Zacząłem nawet szukać czujnika temperatury i tu też ciekawostka zamiast 4 pinowego u mnie jest 2 piny na króćcu przy głowicy i nie widziałem już innego chyba że mam jakiś model gdzie to zostało jeszcze indziej ukryte, przy vakum też nic nie ma. i może tak być - przy głowicy masz od świec żarowych, ...
- 05 lut 2011, 17:06
- Jump to forum
- Jump to topic
błędy VAG, kody i opisy
można sprawdzić tu: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Category:Fault_Codes ( link od Probe41 ) nr Opis błędu 0 Nie rozpoznano DTC 257 Zawór dolotowy ABS lewy przód - N101, Zawór wejściowy ABS - lewy przód (N101) 258 Elektrozawór 1 - N88, Przełącznik Cewki 1 - otwarty obwód lub skrót do uziemi...
- 07 wrz 2013, 22:10
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 2.5 TDi Znaki ustawienia rozrządu
nie ma silnika ATJ
jest AJT i ustawienia są dokładnie takie same
jest AJT i ustawienia są dokładnie takie same
- 18 wrz 2013, 6:07
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: BIAŁA TECZKA
tylko dowiedz się z czego one są, bo w multiku są dłuższe więc nie pasują do kanapy z caraveli / transportera i na odwrót
- 02 paź 2013, 15:43
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Jazda na zimnym, czyli sprzeczne teorie
Mianowicie, na zimny nie wolno tedeika ciągnąć powyżej 2tys obr/min nie wiem kto Ci taką bzdurę sprzedał, znacznie gorzej jest ciągnąć zimnego TDI od 1400 obrotów po zmianie biegu przy 2000 obr. niż go kręcić do 2600-2800 spokojnie przyspieszając aby po zmianie biegu nie schodził poniżej 1800 chodz...
- 03 paź 2013, 21:37
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Pomoc w wymianie sworzni górnych.
jesteśmy także wdzięczni za wyczerpujące podzielenie się z nami jak tego można dokonać w ten niezwykle szybki i prosty sposóbProbe041 pisze:Cieszymy się, że poznałeś ten tajemniczy sposób wymiany sworzni...
- 16 paź 2011, 20:18
- Jump to forum
- Jump to topic
Naprawa dogrzewacza D3WZ
UWAGA dotyczy dogrzewacz D3WZ wyprodukowanego w 2000r wcześniejsze modele mogą wyglądac inaczej - w innym miejscu jest dopływ paliwa co warunkuje trochę inaczej mocowaną świecę i sitko Ponieważ ostatnio dokonałem naprawy dymiącego i nieodpalającego dogrzewacza podzielę się wiedzą obrazkową jak to zr...
- 31 paź 2013, 18:15
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Mrugająca kontrolka hamulców
kontrolka hamulców(serwa) mógłbyś mi przybliżyć jak taka kontrolka wygląda bo ja znam tylko dwie jedna to czerwona i zazwyczaj oznacza zaciągnięty ręczny lub brak płynu hamulcowego druga to pomarańczowa i oznacza uaktywnienie czujnika zużycia klocków jeszcze nigdy nie spotkałem samochodu aby miał k...
- 09 lis 2013, 19:48
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: akumulator jaki kupić
cytat z artykułu Info Serwis o akumulatorach "Informacje dotyczące prądu rozruchowego akumulatora mogą być dla nabywców bardzo mylące. Na obudowie umieszczane są wartości podawane przez producentów według kilku norm (SAE - amerykańskiej, ICE - włoskiej, EN - europejskiej lub DIN - niemieckiej)....
- 07 mar 2014, 23:00
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Spalanie w T4 151km a 102 km
ja to wiem,mikoli pisze:W tym przypadku skoro nie przekraczał 2500 obr to zapewne nie doprowadził do przeładowania
ale tak się nie da jeździć normalnie <zastrzelę>
- 13 lis 2013, 6:05
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: T4 ACV turbo
BZDURA !! Opisujesz AHY lub AXG czyli silniki 151km, ACV to 102km ze zwykłą turbiną na zaworze upustowymgrehor pisze:W ACV nie ma zaworu upustowego tylko łopatki kierownicy. A na gruszce zamiast ciśnienia jest podciśnienie.
- 21 paź 2013, 10:50
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: d3wz dogrzewacz i czeste niesprawnosci
na wyswietlaczu przy uruchamianiu przy 2,5 C pojawila sie sniezynka na jakim wyświetlaczu ?? oryginalny, nie przerabiany dogrzewacz nie ma żadnego zewnętrznego oprzyrządowania ( poza czujnikiem temperatury zewnętrznej ) czy piec zalacza sie w momencie rozruchu silnika czy po nim po nim, więc jakość...
- 24 lis 2013, 13:39
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: świece żarowe 2,5 TDI
wymień wszystkie, stara świeca nawet jak działa to nigdy tak jak nowa,
ja kupuje beru, wymiana nie jest skomplikowana, w dziale FAQ jest mój manual
ja kupuje beru, wymiana nie jest skomplikowana, w dziale FAQ jest mój manual
- 08 cze 2025, 20:41
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: ABC tempomatu w TDI
Czyli wszystko jasne. pobrałeś wersje demo. Tym niewiele zdziałasz.
- 02 gru 2013, 21:29
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: SZYBKA SKRZYNIA BIEGÓW
dział ogłoszeń sprzedaży jest na forum w innym miejscu !!
- 09 gru 2013, 18:37
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Modyfikator plus-opinie
mój silnik już przekroczył tą liczbę, zalewam go pełnym syntetykiem co 10-12 tyś i nigdy bym mu takiej krzywdy jak zalanie jakimś magicznym syfem nie zrobiłcue pisze:zbliża się do czwórki z pięcioma zerami
- 12 gru 2013, 9:45
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Nowy stary temat- odpalanie 2,5 tdi
marnej jakości filtr, lub źle zamontowany ( łapie powietrze na wężykach, albo co występuje najczęściej na zaworku powrotnym wciskanym w filtr )
- 13 gru 2013, 20:26
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: jaki model suchego ogrzewania do t4 2,5 tdi
W D3LC jest jeden główny problem - sterownik jest umieszczony w obudowie czyli siedzi pod samochodem, jak działa to się nagrzewa jak nie działa to marznie, szczególnie w zimie, co to znaczy dla elektroniki chyba nie trzeba tłumaczyć więc nie wiem skąd ta opinia o niezawodności - ja znam wręcz przeci...
- 14 gru 2013, 22:21
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Prośba o diagnostykę na podstawie dźwięku silnika. 2.5
takmramber pisze:Czy przyczyną problemu może być wymiana rozrządu przez kompletnie niekompetentnego człowieka? (czyt. sprzedawcę)?
- 14 gru 2013, 22:02
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Prośba o diagnostykę na podstawie dźwięku silnika. 2.5
Ci twoi mechanicy to w ogóle podłączyli pod VAGa furę, bo tak na słuch to klepie tak twardo jak by miał źle ustawiony kąt wtrysku, druga sprawa na wolnych obrotach EGR jest otwarty więc co może mieć do tak głośnego klepania, jego działanie uaktywnia się dopiero pod obciążeniem - wtedy się zamyka, ja...
- 18 gru 2013, 12:22
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Niebieski quadowóz
tak to wyglądało w moim poprzednim staruszku:
http://img824.imageshack.us/img824/6482/vfos.jpg
http://img824.imageshack.us/img824/6482/vfos.jpg
- 24 gru 2013, 6:29
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Czujnik temperatury wody. Jak on dokładnie wygląda.
w 2.5 tdi jest w tym miejscu wiec w 2.4 pewnie też nie do końca tak to wygląda ale lokalizacja bliska to nie jest prawda, wszystko zależy od rocznika, przed 98 rokiem czujnik do zegarów i pompki ( czterypin ) był pod chłodnicą na grubym wężu, a czujnik ( dwapin ) od świec żarowych ( 2,4 D ) lub od ...
- 08 maja 2011, 20:37
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Demontaż tylnego zderzaka ?
http://img263.imageshack.us/img263/4818/zdty23qg.th.jpg aby zdjąc plastik trzeba niestety odkręcic całe wzmocnienie pod samochodem ( czyli z rysunku element numer 3 i śruby numer 7 ) po dwie śruby z każdej strony i całośc wyciągnąc do tyłu wtedy dopiero masz dostęp do śrub od góry ( na rysunku nume...