Fabryczne oswietlenie wnetrza z dodatkowego akumulatora
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
Fabryczne oswietlenie wnetrza z dodatkowego akumulatora
Niedawno zalozylem dodatkowy akumulator
Poniewaz procz zasilania webasto i dodatkowych gniazd zapalniczki nie moge jakos narazie znalezc dla niego zastosowania,pomyslalem wiec zeby przepiac pod dodatkowy aku wszystkie lampki oswietlenia wnetrza
Wie ktos jakim kolorem kabli idzie plus do lampek i w ktorym gniezdzie skrzynki bezpiecznikow sie on znajduje
Poniewaz procz zasilania webasto i dodatkowych gniazd zapalniczki nie moge jakos narazie znalezc dla niego zastosowania,pomyslalem wiec zeby przepiac pod dodatkowy aku wszystkie lampki oswietlenia wnetrza
Wie ktos jakim kolorem kabli idzie plus do lampek i w ktorym gniezdzie skrzynki bezpiecznikow sie on znajduje
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Caravelle Business
- Opis: 2.8 V6
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
Re: Fabryczne oswietlenie wnetrza z dodatkowego akumulatora
w wersji z dodatkowym aku instalacja zaczyna się pod fotelem i idzie lewym słupkiem B do góry potem ku tyłowi i do przodu samochodu prawa stroną. Z tego co pamiętam to bezpiecznik jest przy drugim aku. Kolor plusa to czerwony lub czerwono/czarny. W Twoim przypadku instalacja idzie od skrzynki pod lewym stopniem i słupkiem B do góry. Będziesz musiał ją wydłubać i przepiąć się do drugiego aku, ale czy jest sens? zmień żarówki na LED i będziesz mógł świecić kilka tygodni i dalej odpalisz auto
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
Mam ledy juz zalozone
4 ledy ciagna tyle pradu co jedna ori rurka wiec z odpaleniem nigdy nie bylo problemu
Tak tylko probuje znalezc zastosowanie dla 2 aku bo jakos nie mam pomyslow
Nie chce nic dlubac,staram sie nigdy nie ciac kabli zeby w razie koniecznosci bez problemu dalo sie przywrocic pierwotna wersje
Wiesz moze ktora to bedzie wtyczka?
http://www.t4-wiki.de/wiki/index.php?ti ... 0706171835
4 ledy ciagna tyle pradu co jedna ori rurka wiec z odpaleniem nigdy nie bylo problemu
Nie chce nic dlubac,staram sie nigdy nie ciac kabli zeby w razie koniecznosci bez problemu dalo sie przywrocic pierwotna wersje
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Caravelle Business
- Opis: 2.8 V6
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
nie wiem który to kabel w skrzynce. Po prostu mam dach podnoszony ucięty na słupkach i do niego jest przymocowana taka instalacja i kiedyś ja odpinałem od drugiego aku. Jak chcesz się trzymać oryginału i masz juz LED-y to chyba olej temat. Ja pod drugie aku mam jeszcze podłączoną przetwornice do 230Vkurol pisze:Mam ledy juz zalozone
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Pin L/5. Za skrzynką bezpieczników na kablu z L/5 do przedniej lampki powinno być jednopinowe złącze , które ułatwi Ci przełączenie oświetlenia na drugi aku.
-
Worghinio
- Nowy T4
- 6
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Multivan
- Kontakt:
Oświetlenie pod drugi akumulator
Witam serdecznie.
.Mój multivan niestety nie posiadał akumulatora hotelowego i musiałem go dołozyć. I teraz borykam sie z podłączenia wewnętrznego oświetlenia do drugiego akumulatora. Ktoś wie jak to zrobić? Plus mogę niby odłączyć od skrzynki bezpieczników i podpiać pod drugi aku ale co z masą? Którędy idzie wiązka od oświetlenia? Z góry dziękuję za pomoc.
.Mój multivan niestety nie posiadał akumulatora hotelowego i musiałem go dołozyć. I teraz borykam sie z podłączenia wewnętrznego oświetlenia do drugiego akumulatora. Ktoś wie jak to zrobić? Plus mogę niby odłączyć od skrzynki bezpieczników i podpiać pod drugi aku ale co z masą? Którędy idzie wiązka od oświetlenia? Z góry dziękuję za pomoc.
-
maxtz
- Aktywny T4
- 9
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4 DIY POP-TOP
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 46 razy
- Kontakt:
Masa jest wspólna dla obu akumulatorów (karoseria) tak więc nią się nie musisz przejmować ;)