Antena zewnętrzna - jaka ???
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
Antena zewnętrzna - jaka ???
Panowie prośba i pomoc za razem. Radio mi słabo odbiera, jakiś kabel antenowy od radia idzie ale gdzie nie wiadomo (w kierunku prawego narożnika szyby). Podejrzewam że szybę miałem ori z anteną ale była przed zakupem tedi pewnie wymieniana i gościu kupił zwykłą. Potrzebuję kupić antenę i albo :
1. kupić wewnętrzną i zamontować ją nad lusterkiem - z tym problemu nie mam
2. zamontować antenę przy otworze do odprowadzania wody przy podszybiu ( przy prawym zawiasie maski są dwa otwory, jeden odprowadzający wodę, drugi na antenę) - i tu jest problem - wertuję allegro i nic nie mogę znaleść co by podeszło.
Może ktoś podpowie, gdzie i jaką kupić aby pasowała.
Ewentualnie szybę wymienić <32>
1. kupić wewnętrzną i zamontować ją nad lusterkiem - z tym problemu nie mam
2. zamontować antenę przy otworze do odprowadzania wody przy podszybiu ( przy prawym zawiasie maski są dwa otwory, jeden odprowadzający wodę, drugi na antenę) - i tu jest problem - wertuję allegro i nic nie mogę znaleść co by podeszło.
Może ktoś podpowie, gdzie i jaką kupić aby pasowała.
Ewentualnie szybę wymienić <32>
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Re: Antena zewnętrzna - jaka ???
Zakupić i założyć ori, w nadwoziu jest zarówno otwór jaki kołki do przykręcenia.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
no tańsza alternatywa niż wymiana szyby ale oprócz ASO idzie to gdzieś kupić ??? i jak to wygląda bo kota w worku kupował nie będę pomimo że koty lubię
-
Patrick
- Specjalista T4
- 13
- Tematy: 28
- Model:
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 73 razy
- Kontakt:
Ja jak kupiłem moją t4 to miałem właśnie taką antenę tam przy odprowadzaniu wody ale minusem dla mnie było to , że zawsze jak myłem samochód to o nią ręką zahaczałem ..notri pisze:2. zamontować antenę przy otworze do odprowadzania wody przy podszybiu ( przy prawym zawiasie maski są dwa otwory, jeden odprowadzający wodę, drugi na antenę)
-
czarny1x1x
antena montowana zawsze jest z lewej strony za łożyć elektryczną i będzie dodatkowy bajer lub od golfa II podobno jest to samo co orginał z t4 .mam antenkę wyszarpaną z czego ? nie pamiętam będę montował bo wpienia mnie ta w szybie ,elektryczną wysuwaną zakładam . kiedyś do srebrnego taką dałem http://allegro.pl/antena-samochodowa-vw ... 60455.html
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2013, 19:02 przez czarny1x1x, łącznie zmieniany 1 raz.
-
czarny1x1x
a no właśnie ,tylko sprawdzaj czy przyśle to co na fotce .golf 2 pasuje chodzi o profil ma układać się na szybę . tylko skoro anteny nie masz to potrzebna taka dolna blacha ustalająca mam ją gdzieś
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
zgadza sięczarny1x1x pisze:a no właśnie ,tylko sprawdzaj czy przyśle to co na fotce .golf 2 pasuje chodzi o profil ma układać się na szybę . tylko skoro anteny nie masz to potrzebna taka dolna blacha ustalająca mam ją gdzieś
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Jeśli kupisz ori antenę wszystko co potrzebne dostaniesz w komplecie. Blachę też.
-
czarny1x1x
Nie ! dostanie tylko antenę ! i ori też może mieć kłopot z zakupem cena ( załatwię koszt wysyłki ) jak interesuje
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Tak jak Ślimak pisze , wszystko jest w komplecie kupując oryginalna antene , wiem bo kupowałem dla kumpla i wiem co było w komplecie.
-
czarny1x1x
blacha to osobny element .kiedyś kupowałem antenkę i blaszki nie dostałem Ty wiesz swoje, ja kupowałem a że parę T4 się przewinęło anteny były zmieniane i radia to coś zostało .kabel też jest dokręcany i to osobny element .TO w Radomiu kręcą ?
-
czarny1x1x
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Ostatnio pytałem, to 220 zł.czarny1x1x pisze:...tak na szybko to jaka cena tej anteny była ?
Tutaj jest zamiennik:
http://www.bartex-caraudio.pl/product_i ... 0&osCsid=1
a tutaj jest wewnętrzna Blaupunkta, podobno sprawdzona i dobra:
http://allegro.pl/super-antena-blaupunk ... 24644.html
-
flukem
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: T4 escApAde
- podziekowal za post: 13 razy
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
Ja mam w szybie ale jak mi lakiernik wycinał szybę to razem z konektorem... <30> Na twoim miejscu nie montował bym na zewnątrz. w prawym rogu pod podszybiem masz na końcu przewodu antenowego "wzmacniacz" od niego odchodzi cieniutki przewodzik do szyby. Wpinasz się na ten przewodzik przewodem o długości około 2,5 m (ja użyłem jeden przewód z utp komputerowego on ma przekrój 0,5m2) i lecisz sobie nim do okuła szyby pod plastikiem słupka i pod podsufitką. Odbiera jak oryginał :) wiem bo u mnie nie ma różnicy jak działała mi antenka w szybie.. <35>
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Dokladanie 227zl co osobiście bym tyle nie dał za taką antene , juz lepiej wymienic szybe na taką z anteną ;)czarny1x1x pisze:Sterciu tak na szybko to jaka cena tej anteny była ?
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
227 zeta za ori - jeszcze mnie nie powaliło. Jak dodam jeszcze że ASO w Krakowie wali ceny z kosmosu to już całkiem.
Kupiłem tą z allegro co tommly też pokazał. W poprzedniej bestelce taką miałem ale już taką kupiłem z tą anteną i było spoko
Kupiłem tą z allegro co tommly też pokazał. W poprzedniej bestelce taką miałem ale już taką kupiłem z tą anteną i było spoko
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Dokładnie , ja mam identycznie , moze nie wokół całej szyby ale przy prawym slupku i na calej dlugości nad szybą do poczatku lewego slupka i tez odbiera jak oryginal :). Byle drut i antena będzie.... oczywiście im dluzszy tym lepiej zawsze będzie...flukem pisze:Ja mam w szybie ale jak mi lakiernik wycinał szybę to razem z konektorem... Na twoim miejscu nie montował bym na zewnątrz. w prawym rogu pod podszybiem masz na końcu przewodu antenowego "wzmacniacz" od niego odchodzi cieniutki przewodzik do szyby. Wpinasz się na ten przewodzik przewodem o długości około 2,5 m (ja użyłem jeden przewód z utp komputerowego on ma przekrój 0,5m2) i lecisz sobie nim do okuła szyby pod plastikiem słupka i pod podsufitką. Odbiera jak oryginał wiem bo u mnie nie ma różnicy jak działała mi antenka w szybie..
-
flukem
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
raz że odbiera jak ta lala to i nic nie sterczy przed szyba <śmiech> bo strasznie mnie to by drażniło...Sterciu pisze:
Dokładnie , ja mam identycznie , moze nie wokół całej szyby ale przy prawym slupku i na calej dlugości nad szybą do poczatku lewego slupka i tez odbiera jak oryginal :).
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
wiem cos o tym ,bo jezdzilem ostatnio t4 ze sterczącą anteną przy szybie i wkurzala mnie ona , to fakt <38>flukem pisze:raz że odbiera jak ta lala to i nic nie sterczy przed szyba <śmiech> bo strasznie mnie to by drażniło...
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
na szczęście antenę kupiłem teleskopową - jak jadę sam to bagnet w dół i MP3 albo zmieniarka zapełniona CD
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Też bym tak zrobił <good>flukem pisze:Na twoim miejscu nie montował bym na zewnątrz. w prawym rogu pod podszybiem masz na końcu przewodu antenowego "wzmacniacz" od niego odchodzi cieniutki przewodzik do szyby. Wpinasz się na ten przewodzik przewodem o długości około 2,5 m (ja użyłem jeden przewód z utp komputerowego on ma przekrój 0,5m2) i lecisz sobie nim do okuła szyby pod plastikiem słupka i pod podsufitką. Odbiera jak oryginał :) wiem bo u mnie nie ma różnicy jak działała mi antenka w szybie.. <35>
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Daj znać Boguś, jak odbiera jak zamontujesz :-)notri pisze:227 zeta za ori - jeszcze mnie nie powaliło. Jak dodam jeszcze że ASO w Krakowie wali ceny z kosmosu to już całkiem.
-
sumarek
- Forumowicz T4
- 13
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: t4 białas
- podziekowal za post: 18 razy
- Kontakt:
przeczytałem wczoraj temat i mnie zainteresował gdyż moje radio też kiepsko odbiera. Tak jak podejżewałem kabel przy szybie to od anteny a szyba jest bezantenowa. na początek przetestuję metodę na drut dookoła szyby.
Przy okazji zajrzałem co się dzieje za radiem i czy jest podłączona antena. Do radia wpiety jest wzmacniacz sygnalu nr1 ale jest też jakiś inny kabel nr 2 nie wiem od czego??
http://images64.fotosik.pl/184/52bb0a42b42f1915m.jpg
mam też niezidentyfikowany kabel zakończony konektorem płaskim, który wystaje zza schowka, jak zerknąłem od spodu to chowa się w deskę rozdzielczą tam gdzie kabel od anteny w szybie. Od czego może być??
http://images62.fotosik.pl/184/710368e33dda2207m.jpg
Przy okazji zajrzałem co się dzieje za radiem i czy jest podłączona antena. Do radia wpiety jest wzmacniacz sygnalu nr1 ale jest też jakiś inny kabel nr 2 nie wiem od czego??
http://images64.fotosik.pl/184/52bb0a42b42f1915m.jpg
mam też niezidentyfikowany kabel zakończony konektorem płaskim, który wystaje zza schowka, jak zerknąłem od spodu to chowa się w deskę rozdzielczą tam gdzie kabel od anteny w szybie. Od czego może być??
http://images62.fotosik.pl/184/710368e33dda2207m.jpg
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
to nie jest żaden wzmacniacz sygnału tylko wtyczka kątowa kabla antenowego, wzmacniacz / separator inaczej wygląda. Wzmacniacz to mała puszeczka, separator to takie krótkie cygaro. Obok masz drugi kabel antenowy. Najlepiej będzie jak zdejmiesz schowek i mając dostęp do kabli dojdziesz co gdzie idzie i zostawisz ten co jest potrzebny. A ten z drugiego zdjęcia to nie jest ori kabel i Bóg raczy wiedzieć od czego - sprawdź dokąd idzie i jak nie potrzebny to wywal
-
sumarek
- Forumowicz T4
- 13
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: t4 białas
- podziekowal za post: 18 razy
- Kontakt:
pod schowkiem sprawdzałem i mam wzmacniacz sygnału. nieprecyzyjnie się wyraziłem i chodziło mi o to że 1 to kabel antenowy idący do wzmacniacza. ten drugi antenowy poki co mi nie przeszkadza wiec go zostawię :)
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
antena przyszła (teleskopowa), we wtorek odbieram bo u teściów leży jako imieninowy <38>
zamontuję w przyszłym tygodniu, trochę przetestuję i dam znać jak z odbiorem
zamontuję w przyszłym tygodniu, trochę przetestuję i dam znać jak z odbiorem
-
flukem
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Ma być <01> w końcu patent z samej fabrykisumarek pisze:ja podpiąlem kabel pod wyjście do anteny w szybie i jest cacy :)