Śmierdzi paliwem w kabinie dlaczego?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
glebor
- Początkujący T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Volkswagen Multivan
- Kontakt:
Śmierdzi paliwem w kabinie dlaczego?
Witam. Z tego co się orientuje, to w moim t4 była regenerowana pompa wtryskowa, z resztą przy -10 pali po jednym nagrzaniu świec żarowych. SIlnik jest 2.4D ciągnie do 150 na miękko przy 78 koniach, więc raczej na wszystkich garach śmiga, przy rozruchu trochę zatrzęsie i dołączają się kolejne cylki, po 5-10 sekundach chodzi normalnie.
Ale do rzeczy: w kabinie śmierdzi paliwem, nie wiem, dlaczego? Jak się przełączy nawiew na wewnętrzny to jest ok, jak się weźmie powietrze z zewnątrz to tym ropskiem można się nieźle zaczadzić. Śmierdzi to niech se śmierdzi, byleby mi jutro w trasie nie stanął. Nie wiem spalanie też jakieś drastyczne nie jest, olej to liquimoly 10W40 MOS2.
Co mogę sprawdzić?
Ale do rzeczy: w kabinie śmierdzi paliwem, nie wiem, dlaczego? Jak się przełączy nawiew na wewnętrzny to jest ok, jak się weźmie powietrze z zewnątrz to tym ropskiem można się nieźle zaczadzić. Śmierdzi to niech se śmierdzi, byleby mi jutro w trasie nie stanął. Nie wiem spalanie też jakieś drastyczne nie jest, olej to liquimoly 10W40 MOS2.
Co mogę sprawdzić?
-
radek_kce
- Początkujący T4
- 9
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T 4
- Kontakt:
Re: Śmierdzi paliwem w kabinie dlaczego?
Sprawdź powroty też tak miałem
Wysłane z mojego HTC One A9 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HTC One A9 przy użyciu Tapatalka
-
żółf
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
Też kiedyś mi śmierdziało i długo nie mogłem zlokalizować, w końcu doszedłem, ze podcieka z wtrysku. Wymieniłem podkładki i spokój
-
Tonieja
- Aktywny T4
- 12
- Tematy: 41
- Model:
- Auto: T4yncro
- podziekowal za post: 32 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
Zaglądnij pod machę. posłuż sie wzrokiem i węchem. U mnie też tak było, wystarczyło rurki przelewów zmienić.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Ja np, musiałem dociagnąć jedną rurkę od wtryskiwacza na wyjściu z pompy, bo się sączyło.