Panowie,
Pojawił się problem i to dość poważny - nie bardzo wiem co z nim zrobić... Śruby mocujące regulator napięcia zupełnie nie chcą się wkręcić. Na początku myślałem, że to ja jestem ślepy i nie potrafię trafić w gwint, lub że to przez ten regulator, ale niestety nawet na suchy gwint, bez niczego próby wkręcenia śrub zakończyły się fiaskiem...
Czy ktoś ma jakiś pomysł, jak naprawić tę sytuację? Coś innego oprócz gwintownika? Dałbym radę w ogóle ręcznie w stali gwint poszerzyć? Tylko też pytanie - jak poszerzę to mogą śruby przez regulator nie przejść...
Śruby regulatora nie chcą się wkręcić w gwint
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Czuki
- Nowy T4
- 9
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
garbaty
- Stały bywalec
- 10
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: t4 caravelle L syncr
- podziekowal za post: 10 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Re: Śruby regulatora nie chcą się wkręcić w gwint
Przeleć na dzień dobry gwintownikiem na taki rozmiar jak są oryginalne (5?). Może jakieś paprochy na gwincie masz albo zerwałeś samą końcówkę przy demontażu
-
peters
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 70 razy
- otrzymal podziekowanie: 35 razy
- Kontakt:
Moze zerwales gwint? Albo na srubie lub W korpusie altka. Sprubuj inna sruba wkrecic.
-
żółf
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
Zacznij od wyjęcia alternatora. Jak się nie ma wprawy to regler jest ciężko bez tego wymienić. Wyjęcie altka to raptem kilka minut roboty. Jak będziesz go miał na wierzchu, to oceń co z gwintem się stało, prawdopodobnie będzie wystarczyło poprawić gwintownikiem o tym samym rozmiarze (chyba m6)