Przyłącze paliwa webasto
-
wilu8
- Samodzielny mechanik
- 16
- Last active: -
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Przyłącze paliwa webasto
W sumie pytanie konkretne bo już mnie zaczna trochę denerwować zapowietrzanie przy dłuższym nie używaniu .
Czy przy pływaku jak dam na zasilaniu trójnik i z niego zasile piec będzie lepiej . Pompka w jakiej odległości 1/3 długości od baku?
Czy przy pływaku jak dam na zasilaniu trójnik i z niego zasile piec będzie lepiej . Pompka w jakiej odległości 1/3 długości od baku?
-
hoopsii
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Allstar Westa SYNCRO
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 70 razy
- Kontakt:
Re: Przyłącze paliwa webasto
Też robiłem do suchego trójnik przy pływaku. Pompka u mnie ponad metr od trójnika. Wszystko działa super.
-
wilu8
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
No i po zabiegu zastosowane orginalne rurki alu. pompa zamocowa do sanek i jest elegancko piec startuje za pierwszym razem elegancko
-
1gregor1
- Nowy T4
- 8
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: multiwan
- Kontakt:
Witam, zamontowałem eberspacher d3lc diesel w multiwanie 2,4 L SYNCRO 1995r. Problem mam z doprowadzeniem paliwa. Wpiołem się w wąż zaraz przed filtrem paliwa (dolot paliwa z baku do filtra ). no i problem jest taki że wszystko działa tylko jak pracuje silnik, jak silnik wyłączę to pompka od webasta nie zasysa już paliwa tylko idzie powietrze. Jeśli pompka z webasta jest włożona do słoika z paliwem webasto pali dobrze. Paliwo z lini paliwowej nie schodzi do baku bo po odpaleniu silnika w przewodzie plastikowym nie ma powietrza.
-
1gregor1
- Nowy T4
- 8
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: multiwan
- Kontakt:
Wpiołem się przy samym filtrze od strony baku, na tym linku oznaczony literą F https://www.sklepmoto.eu/product-pol-48 ... sporter-T4.
Jest niedziela, ciemno i błoto pośniegowe, ale nie dało mi to spokoju i poszedłem na parking , odpaliłem busa i piecyk (zaskoczył za pierwszym razem ). Odkręciłem korek wlewu paliwa i wyłączyłem busa. Piecyk hula aż miło . Gdzieś tu na forum wyczytałem że gościowi zapowietrzał się bak. ( ZATKANY WĘŻYK ODPOWIETRZAJĄCY ) i jednym z objawów było to że webasto gasło z powodu braku paliwa ( pompka z piecyka za słaba aby pociągnąć a bus dawał radę ). Jutro sprawdzę ten wężyk, oby to była ta przyczyna.
Jest niedziela, ciemno i błoto pośniegowe, ale nie dało mi to spokoju i poszedłem na parking , odpaliłem busa i piecyk (zaskoczył za pierwszym razem ). Odkręciłem korek wlewu paliwa i wyłączyłem busa. Piecyk hula aż miło . Gdzieś tu na forum wyczytałem że gościowi zapowietrzał się bak. ( ZATKANY WĘŻYK ODPOWIETRZAJĄCY ) i jednym z objawów było to że webasto gasło z powodu braku paliwa ( pompka z piecyka za słaba aby pociągnąć a bus dawał radę ). Jutro sprawdzę ten wężyk, oby to była ta przyczyna.
Ostatnio zmieniony 04 lut 2018, 18:36 przez niebieski-n2, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post pod postem, proszę używaj opcji Edycja
Powód: post pod postem, proszę używaj opcji Edycja