mocny projekt AJT

ODPOWIEDZ
paputek981
Początkujący T4

12
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

mocny projekt AJT

Post autor: paputek981 »

Jako ze to jest moj pierwszy post na tym forum to WITAM Wszystkich.

Jestem posiadaczem VW T4 z Silnikiem 2.5 TDI o mocy 88 KM. Kod silnika AJT. Kilka lat temu wgrałem chipa w renomowanej firmie i pojawiło sie 115 KM. Wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia i chce celować w moce około 200 KM. Niedawno został dołożony do niego intercooler oraz mocniejsza skrzynia biegów z ACV. Wiem że to nie wystarczy do rozbudowy na ~200 KM. Planuje gruntownie przerobić Mojego pupila :). Przeróbka będzie polegała na porządnym wydechu, i hamulców oraz oczywiście silnika. I tu
pojawia się problem. Co będzie lepszym rozwiązaniem czy swap na oryginalnego AXG lub AHY z pompą 11 do tego wtryski tzw.216 i dobre turbo :), czy mój silnik i gruntowna przeróbka. Jeśli swap to nie tylko silnik bo i zawieszenie oraz pewnie mnóstwo innych rzeczy. Wiadomo kupno silnika to loteria cena używanego razem ze skrzynią i komputerem to 9000 do tego kapitalny remont. Wiec sporo, zatem tą kwotę można zainwestować w mój silnik o ile to możliwe. Wiadomo że z busa wyścigówki się nie
zrobi ale ma być mocno ale i bezawaryjnie jak do tej pory. Na liczniku 260 tyś i wymienione tylko wtryskiwacze i drobne awarie. Proszę o rozwianie moich wątpliwości.
Pozdrawiam.
Piter
Stały bywalec

15
Model:
Auto: Westfalia/mixt L/+1
podziekowal za post: 3 razy
otrzymal podziekowanie: 17 razy
Kontakt:

Re: mocny projekt AJT

Post autor: Piter »

ja bym budował od zera, no ale to ja. Ogólnie rzecz biorąc to te dwie opcje są totalnie nie opłacalne. Ale rozumiem, że chcesz sobie pogmerać przy aut…login to view the rest of this post

This topic has 57 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „zmiany silnika diesel”