Znaleziono 9 wyników

Return

autor: Kenobi
31 maja 2012, 20:35
Jump to forum
Jump to topic

Re: Czy to padła turbina ?

w starej przepływce 1 i 6 w nowej 4 i 5
http://www.t4-wiki.de/wiki/Geber_G70_%2 ... nmesser%29

jak wepniesz diodę to nawet jakbyś chciał to wtyczki nie podepniesz do przepływki <38>
autor: notri
01 cze 2012, 10:43
Jump to forum
Jump to topic

grehor - bo tak myślałem nad Twoim przypadkiem, w sumie to nie było i nad czym myśleć bo jak ciągnie Ci max 130 to na pewno coś jest nie halo. U mnie jak turbina nie ciągła to tyle wyciągał co twój. W moim ten wężyk ponoć był na swoim miejscu ale nie trzymał szczelności. Można też przepływomierz prz...
01 cze 2012, 13:40
Jump to forum
Jump to topic

laptop, kabel za 100 zł, a reszty cię nauczymy
autor: notri
02 cze 2012, 14:48
Jump to forum
Jump to topic

grehor: nadadzą się oba - tylko zależy ile kosztują - ja czyściłem preparatem do czyszczenia gaźników. A co do Twojego postu związanego z jazdą testową po wpięciu diody - a mówiłem Ci że bus umie latać ??? umie <yahoo> Teraz sam widzisz jak miałeś zmulonego busa !!! PS - jak się okaże że masz przepł...
02 cze 2012, 18:52
Jump to forum
Jump to topic

nie wiem u jakiego ty mechanika byłeś od VAGa i czy go w ogóle podpinał, ale wychodzi na to, że miałeś nie podpięty jeden z głównych elementów działania turbiny czyli zawór sterujący N75 ( poczytaj o tym na forum )
co skutkuje całą listą błędów które VAG powinien wykazac
02 cze 2012, 6:46
Jump to forum
Jump to topic

nie jeździj i nie rób żadnych dłuższych testów na diodzie !!! nie chce wchodzić w szczegóły ale uszkodzisz silnik kup preparat do czyszczenia hamulców i lej ile wlezie na tą blaszkę bezdotykowo aż się zacznie świecić jeśli to nie pomoże to znaczy, że przepływka jest po prostu uszkodzona i trzeba wym...
autor: slimak
30 lip 2012, 6:12
Jump to forum
Jump to topic

Re: jazda i kultura jazdy 2,5 TDi

jedno to niestety to, że TDI niestety nie da się jeździć 85 na godz na piątce - min to 90km/h i wtedy niecałe 1900 obr A dlaczego ? ja swoim się kulam po mieście na piąteczce nawet 50km/h a silniczek pyka sobie prawie na wolnych obrotach 1100-1200 ob Uśmiercasz w ten sposób nie tylko układ korbowo-...
13 lis 2013, 6:05
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 ACV turbo

grehor pisze:
W ACV nie ma zaworu upustowego tylko łopatki kierownicy. A na gruszce zamiast ciśnienia jest podciśnienie.
BZDURA !! Opisujesz AHY lub AXG czyli silniki 151km, ACV to 102km ze zwykłą turbiną na zaworze upustowym
autor: Probe041
12 lis 2013, 20:01
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 ACV turbo

Co mi przychodzi do głowy to wpiąć się w gruszkę od turbo pompką/kompresorem i pompować aż wypchnie sztangę i otworzy się zawór upustowy. Nie wiem przy jakim ciśnieniu powinien się otwierać zawór upustowy w acv ale sądzę, że ok 1bar. Poza tym może być tak, że sam zawór nie domyka się ale tego raczej...