Dzieki za rady, ale ja wybieram tylko opcja 1. Czyli gruntowny remont, nowy lakier i srodek. Juz wyjasniam. fotek narazie nie wstawiam bo narazie to jest T4 zwykle po lifcie. Byl 9 osobowy zielony. Z biegiem czasu postanowilem ze zostanie w rodzinie jako prawdziwy rodzynek jako bus typowo na wakacje. Do jazdy na codzien mam inne auta. Myslalem ze go sprzedam i kupie oryginalnego multivana z AXG pod maska. Dlugo dumalem i postanowilem ze bede swojego przerabial. Nie chce marnowac czasu na dopieszczanie kolejnego jak wiem co w moim piszczy. Na swojego nigdy nie szczedzilem kasy na czesci i serwis ! i mam go prawie od nowosci. jak go kupowalem mial 90 tys. na liczniku i blyszczal prawie nowym lakierem. Z biegiem czasu Przez nieuwaznych kierowcow mam liczne zadrapania i ryski parkingowe a najgorsze to ze winnych nie ma brrr. Kilka lat temu zainteresowalem sie tuningiem i wiem co potrafi Pan Marek Staszewski i chwala mu za to ze to on robil program bo z chipem jezdze juz 160 tys. i nic Silnik cyka. Wiem ze silnik TDI R5 jest stworzony do tuningu tylko wymaga troche doinwestowania. Na moje nieszczescie te AJT. Wiem co potrafi moc bo mam tez 170 KM i 410 Nm w malym aucie i do tego spalanie 8 litrow po miescie. Dlatego postanowilem ze bede mial busa z 200 Km po maska i spalanie w granicach 10 l i niezniszczalniej konstrukcji. Takich samochodow juz nie produkuja bo sie nieoplaca, ale ta historia ksiegowego jako inzyniera w koncernach jest kazdemu znana.
Moj busik jest zielony i do tego porysowany, dlatego zmiana koloru na sliwkowy ciemny, srodek mam faktycznie od multiwana bo kiedys nabylem rozwalonego T4 ze srodkiem od Atlantisa, ale to inna historia. Wiadomo sliwkowy do niebieskiego srednio pasuje dlatego zmiana bedzie u tapicera. Srodek foteli sliwkowa alkantara z boku skora. Boczki i deska rozdzielcza beda flockowane, ale to przyszlosc.
Ktos napisaj ze naogladalem sie youtube, fakt jestem tak nakrecony tym projektem ze prawie <pajac> ... Ale co by bylo jakby takich ludzi nie bylo na swiecie chyba jesien sredniowiecza :( ktos napisal ze duzo kasy i pozniej stoi w garazu takie 20 paro letnie budlo. Ja tak nie uwazam bo auto to nie obraz na scianie za ktory nie jedni placa grubo ponad 15 tys a wrecz sumy co sie nam nie snily. Dla mnie to lekkie zboczenie powiesic cos na scianie warte €€€€€ i jescze troche. Za to bede mial auto co daje przyjemnosc z jazdy i oko cieszy jak dla mnie bezcenne. Ja sie nie obrazam za gowniaza co podniecil sie tuningiem i prosze sie nie obrazac za tego posta ! bo to sa moje mazenia ktore zamierzam spelnic. A forum jest po to zeby sie tym dzielic i prosic o pomoc. Dzieki Wam za to chlopaki i dziewczyny ze laczy nas pasja do tego samego Busa. Przyjdzie czas to pokarze foty; na razie moge sie pochwalic felgami 18 " od seata FR. Sa profi odnowione i pokryte lakierem proszkowym w grafitowym odcieniu. Sam napis seat zostal usuniety pozostal tylko BBS sport :)
Ale to jak znajde czas na pstrykanie :p
Pozdrawiam.
Kenobi pisze:nie wiem jaka jest wersja wyjściowa kolegi ale łatwo wam mówić "sprzedaj dołóż i kup kolejnego 151km najlepiej w multivanie"
po pierwsze w tej chwili wie co ma,
po drugie już ma coś dłubane i przy sprzedaży forsy za to nie odzyska,
po trzecie dobrze wiecie, że kupienie czegoś fajnego i w dobrym stanie bywa bardzo ciężkie,
po czwarte jak już się coś znajdzie to do wywalenia minimum 40 koła
To jest sedno sprawy dlaczego.