Sprzęgło bierze przy podłodze
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
tomhome
- Nowy T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: VW T4 Caravelle
- Kontakt:
Sprzęgło bierze przy podłodze
Witam wszystkich!
Nagle, a niespodziewanie sprzęgło wpada do samej podłogi, biegi wchodzą, ciężko bo ciężko ale wchodzą.
I teraz moje pytanie czy wymiana pompy cokolwiek pomoże i czy przy wymianie zapowietrza się tylko ono czy też hamulce (sorry za głupie pytanie, ale jestem początkujący w tej materii - zawsze miałem linki).
---------
VW T4 2.5 TDI Caravelle 1996.
Dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam.
Nagle, a niespodziewanie sprzęgło wpada do samej podłogi, biegi wchodzą, ciężko bo ciężko ale wchodzą.
I teraz moje pytanie czy wymiana pompy cokolwiek pomoże i czy przy wymianie zapowietrza się tylko ono czy też hamulce (sorry za głupie pytanie, ale jestem początkujący w tej materii - zawsze miałem linki).
---------
VW T4 2.5 TDI Caravelle 1996.
Dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam.
-
srokkka
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: multivan syncro
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Re: Sprzęgło bierze przy podłodze
A czy ubywa płynu w zbiorniczku? Jeśli nie, to prawdopodobnie do wymiany sprzęgło...
-
tomhome
- Nowy T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
-
CD38
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: był MIXT
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
To sprawdź układ hydrauliczny sprzęgła (pompa , łożysko sprzęgła , przewody )czy gdzieś nie masz wycieku.
-
tomhome
- Nowy T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Leci z wysprzęglika. Problem w tym, że prawdopodobnie mam go w sprzęgle-skrzyni (gdzieś w środku).
- no i koszty kolosalne.
- no i koszty kolosalne.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
masz rację w 102 km i 151 km wysprzęglik hydrauliczny jest zintegrowany razem z łożyskiem siedzącym na wałku główny w sprzęgle koszt tego ustrojstwa to około 350 zł plus wymiana czyli wyciąganie skrzyni, zapewne jeśli już ktoś wymieniał sprzęgło to na wysprzęgliku przyoszczędził
-
tomhome
- Nowy T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
dzięki za podpowiedzi. we wtorek jadę do machaniura.
wysprzęglik + sprzęgło + wymiana = <ojojoj>
wysprzęglik + sprzęgło + wymiana = <ojojoj>
-
peters
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 70 razy
- otrzymal podziekowanie: 35 razy
- Kontakt:
Witam.Moze troche nie w temacie ale watek podobny jest.
Koledzy mam pytanie leci mi plyn hydrauliczny na polaczeniu silnika i skrzyni.Duzo nie ubywa ale sobie po prostu kapie.
Na razie nie moge tego robic gdyz siedze na wyspie.Ale kurde zebym wiedzial ze cieknie to bym go wymienil (podczas skladania wszystkiego) mysle ze to wysprzeglik.Biorac pod uwage kupno drugiego jakiej firmy polecacie ?A moze idzie to reanimowac,gdyz z poczatku nic nie lecialo?
Dopiero po przejechaniu kilkaset kilometrow.
Trudno cos okreslic bez rozbiorki.Odpowietrznik dokrecony wiec pewnie gdzies na tloczku sa nieszczelnosci.
Koledzy mam pytanie leci mi plyn hydrauliczny na polaczeniu silnika i skrzyni.Duzo nie ubywa ale sobie po prostu kapie.
Na razie nie moge tego robic gdyz siedze na wyspie.Ale kurde zebym wiedzial ze cieknie to bym go wymienil (podczas skladania wszystkiego) mysle ze to wysprzeglik.Biorac pod uwage kupno drugiego jakiej firmy polecacie ?A moze idzie to reanimowac,gdyz z poczatku nic nie lecialo?
Dopiero po przejechaniu kilkaset kilometrow.
Trudno cos okreslic bez rozbiorki.Odpowietrznik dokrecony wiec pewnie gdzies na tloczku sa nieszczelnosci.