Radio MCD
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
drAQlek
- Nowy T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Multivan
- Kontakt:
Radio MCD
Witam wszystkich forumowiczów!
Stałem się ostatnio właścicielem Multivana T4 2.5 TDI i jestem generalnie bardzo zadowolony. Mam jednak jeden niewielki kłopot – mianowicie zapomniałem wziąć od sprzedającego kody do radia (radyjko MCD z monochromatycznym wyświetlaczem i nawigacją). Niestety wyżej wymieniony osobnik nie odbiera obecnie moich telefonów i nie odpowiada na SMS-y więc wygląda na to, że już ich nie dostanę. W związku z tym istnieje poważne niebezpieczeństwo, że pierwsze odłączenie od prądu zakończy się brakiem radia.
Wydumałem następujące opcje:
- znaleźć kogoś kto „rozkoduje” to radio (minus taki, że będę płacił komuś kto może prowadzić „szemraną” działalność a generalnie ideologicznie jestem temu przeciwny),
- wymienić na inne, uniwersalne, nowocześniejsze – DVD/MP3 itp. itd (minus w postaci dodatkowych kosztów a i trochę szkoda bo w sumie oryginalne dobrze się prezentuje i nieźle działa)
- poszukać jakiegoś radyjka VW (np. MFD 1) i wymienić na nie (minus taki, że na razie nic nie znalazłem).
Co radzicie? Wszelkie sugestie mile widziane.
Z góry dziękuje
Stałem się ostatnio właścicielem Multivana T4 2.5 TDI i jestem generalnie bardzo zadowolony. Mam jednak jeden niewielki kłopot – mianowicie zapomniałem wziąć od sprzedającego kody do radia (radyjko MCD z monochromatycznym wyświetlaczem i nawigacją). Niestety wyżej wymieniony osobnik nie odbiera obecnie moich telefonów i nie odpowiada na SMS-y więc wygląda na to, że już ich nie dostanę. W związku z tym istnieje poważne niebezpieczeństwo, że pierwsze odłączenie od prądu zakończy się brakiem radia.
Wydumałem następujące opcje:
- znaleźć kogoś kto „rozkoduje” to radio (minus taki, że będę płacił komuś kto może prowadzić „szemraną” działalność a generalnie ideologicznie jestem temu przeciwny),
- wymienić na inne, uniwersalne, nowocześniejsze – DVD/MP3 itp. itd (minus w postaci dodatkowych kosztów a i trochę szkoda bo w sumie oryginalne dobrze się prezentuje i nieźle działa)
- poszukać jakiegoś radyjka VW (np. MFD 1) i wymienić na nie (minus taki, że na razie nic nie znalazłem).
Co radzicie? Wszelkie sugestie mile widziane.
Z góry dziękuje
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
Re: Radio MCD
Zagadaj do tego goscia gg 6005324 bierze na piwo albo 50 zl w zaleznosci od radia
Oglaszal sie na innym forum wiec wiec mysle ze nr gg mozna podac
Oglaszal sie na innym forum wiec wiec mysle ze nr gg mozna podac
-
BUNIEK
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 38 razy
- Kontakt:
Spróbuj wyjąć radio, często kod zapisany jest flamastrem na obudowie. Tylko nie odłączaj prądu.
-
drAQlek
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Auto: Multivan
- Kontakt:
BUNIEK - dzięki za cenną wskazówkę - zakupiłem kluczyki do wyjmowania tego radia i jak tylko przyjdą spróbuje wyjąć i zobaczyć czy gdzieś jest ten kod. Jak się nie uda to spróbuje "machera" od kurola. Albo znajdę jakiś fajny MFD i podmienię :)
-
Ketova
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Auto: vectra
- Kontakt:
Radio nie łączy
Witam wszystkich, mój wujek ma t4, ale w czasie jazdy często dźwięk z radia raz przeskakuje tylko na lewy albo tylko na prawy głośnik, czy może wiecie co może być tego przyczyną?
-
Ketova
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Auto: vectra
- Kontakt:
-
lukasz.my
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 37
- Model:
- Auto: Caravella
- Opis: olesno - opolskie
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Radio
Z racji że moje radio gra, ale sie pieprzy mam pytanko, co o tym sadzicie i czy idzie do tego wzmacniacz podłączyć....kasa mała, więc chyba się skuszę. Ale doradźcie.
http://zdjecie.net.pl/zdjecia/94af49d87d57e923bedda0151eb2ebb7.jpg
http://zdjecie.net.pl/zdjecia/94af49d87d57e923bedda0151eb2ebb7.jpg
-
Cyklon
- Znawca T4
- 16
- Model:
- Auto: MULTIWAN
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 23 razy
- Kontakt:
Re: Radio
dobra cena może słabo zagrać
w tym temacie polecę jednak coś narkowe ale to tylko moja opinia
w tym temacie polecę jednak coś narkowe ale to tylko moja opinia
-
olek
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Highline 4Motion
- Opis: Niestety już nie t4.
- podziekowal za post: 16 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
Powiem tak, produkt biedronkowy czy biedronko podobny. Lepiej kupić coś używanego ale markowego za 150-170 zł dostaniesz Pioneera czy Clariona. Szukałem opisów tego czegoś i ze wzmacniaczem będzie problem, to nie ma wyjść, musiałbyś kupić wzmachol pod który podepniesz normalne wyjścia głośnikowe. Jednak proponuję sobie odpuścić.
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Polecam Blaupunkt Hamburg MP57, wyposażenie to samo tylko cena wyższa. Radio niezawodne, nie zawiesza się odtwarzając pliki MP3, bluetooth działa niezawodnie.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
A ja tam wolę kupić zmieniarkę razem z radiem pionieer przynajmniej dźwięk dobry , piszę oczywiście o używce, do 200zł się zmieścisz, bo mp3 jak wiadomo obcina strasznie dźwięk
-
kaczaza5
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Jak zależy Ci najbardziej na bluetooth to nie, ale jak jest to dla Ciebie funkcja zbędna to ja mam kenwood'a na handel startujemy od 260 pln + wysyłka do negacjacji :mrgreen:
http://www.euro.com.pl/radioodtwarzacze ... 3wody2Lcbw
A co do radyjek tego typu to ojciec mój ma mniej więcej takie w swojej skodzie to jedyny plus tego radia to taki, że jak włączysz radio/światła to masz jasno (a raczej niebiesko) w aucie, ogólnie choina made in china nie polecam ;-)
http://www.euro.com.pl/radioodtwarzacze ... 3wody2Lcbw
A co do radyjek tego typu to ojciec mój ma mniej więcej takie w swojej skodzie to jedyny plus tego radia to taki, że jak włączysz radio/światła to masz jasno (a raczej niebiesko) w aucie, ogólnie choina made in china nie polecam ;-)
-
toudi100
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 19
- Model:
- Auto:
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Ja mam blaupunkta mp57 hamburg i mogę tylko potwierdzić to co napisał ślimak. Podpięty jest pod wzmaka i gra nieźle , nawet słyszeliście w Poznaniu podczas tańców <brawo>slimak pisze:Polecam Blaupunkt Hamburg MP57, wyposażenie to samo tylko cena wyższa. Radio niezawodne, nie zawiesza się odtwarzając pliki MP3, bluetooth działa niezawodnie.
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Dam sobie reke uciac ze 90% sluchaczy nie uslyszy roznicy miedzy dobrze zrobionym mp3 320kbit/s a oryginalnym cd przynajmniej na radyjkach w pulapie cenowym o ktorym mowa tutaj.chemik211 pisze:A ja tam wolę kupić zmieniarkę razem z radiem pionieer przynajmniej dźwięk dobry , piszę oczywiście o używce, do 200zł się zmieścisz, bo mp3 jak wiadomo obcina strasznie dźwięk
Jesli glosniczki i kabelki sa rowniez w podobnym pulapie cenowym i graja w oryginalnych miejscach montazowych to jestem prawie pewien ze liczba ta wzrosnie do 99.9% <38>
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
kurol powiem ci że sie zdziwisz, zakup uzywkę pionka ze zmieniarką i jakieś mp3 a zobaczysz różnicę na seryjnych głośniczkach zwłaszcza jak do tego jakąs tubę podepniesz, temat przerabiałem parokrotnie we własnych samochodach
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Nie chodzi mi o "jakies" mp3 na szybkiego znalezione w sieci tylko o mp3 poprawnie zrobione z wysokim bitrate z dobrego zrodla cd
Samochodow wiele w swoim zyciu nie mialem (raptem 3)ale sprzetu przeroznej masci przez nie sie troche przewalilo.
Jesli wspominasz o "jakiejs tubie" to za przeproszeniem ale wydaje mi sie ze nalezysz raczej do tej grupy ludzi ktora roznicy nie uslyszy chyba ze miales na mysli subwoofer ktory sklada sie z dobrego niskotonowego glosnika grajacego w dokladnie wyliczonej do niego obudowie poprawnie skonstruowanej i zbudowanej,a nie z buczydla zamontowanego do papierowej rury stosowanej do budowy fundamentow owinietej kocykiem zwanej "tuba"
Jesli jednak nalezysz do ulamka zlotouchych ktorzy na sprzecie z "biedronki" za pare stowek slysza roznice miedzy dobrym mp3 320kbit/s a oryginalnym cd (albo flac) to chyle czola <hi>
A kwestia zakupu uzywanego pioneera to tez temat rzeka bo modeli jest cala masa i jeden drugiemu raczej rowny nie bedzie
Za np uzywanego oldschoolowego grajka alpine sprzed kilku lat moza dac kilka razy wiecej niz za wyczesany nowy model ze sklepu
Samochodow wiele w swoim zyciu nie mialem (raptem 3)ale sprzetu przeroznej masci przez nie sie troche przewalilo.
Jesli wspominasz o "jakiejs tubie" to za przeproszeniem ale wydaje mi sie ze nalezysz raczej do tej grupy ludzi ktora roznicy nie uslyszy chyba ze miales na mysli subwoofer ktory sklada sie z dobrego niskotonowego glosnika grajacego w dokladnie wyliczonej do niego obudowie poprawnie skonstruowanej i zbudowanej,a nie z buczydla zamontowanego do papierowej rury stosowanej do budowy fundamentow owinietej kocykiem zwanej "tuba"
Jesli jednak nalezysz do ulamka zlotouchych ktorzy na sprzecie z "biedronki" za pare stowek slysza roznice miedzy dobrym mp3 320kbit/s a oryginalnym cd (albo flac) to chyle czola <hi>
A kwestia zakupu uzywanego pioneera to tez temat rzeka bo modeli jest cala masa i jeden drugiemu raczej rowny nie bedzie
Za np uzywanego oldschoolowego grajka alpine sprzed kilku lat moza dac kilka razy wiecej niz za wyczesany nowy model ze sklepu
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Mówię o wyliczonej skrzyni a nie z giełdy, co do alpine to masz rację kumpel ma stary model cyba 9513 ale mogę się mylić bardzo fajnie gra
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Seria 9xxx to kiedys gorna polka alpine pomijajac f1 status wiec raczej musi grac fajnie ale to jeszcze nie prawdziwy oldschool
A ta alpinka kolegi to chyba model 9813 bo nieprzypominam sobie modelu 9513 i wiem ze gra zacnie bo jestem posiadaczem takiego grajka <yes>
A ta alpinka kolegi to chyba model 9813 bo nieprzypominam sobie modelu 9513 i wiem ze gra zacnie bo jestem posiadaczem takiego grajka <yes>
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
kurol dokładnie ALPINE CDA-9813R bardzo fajnie to gra , a jeszcze lepszy to model 9815 i na taki w dobrej cenie poluje tak samo 9813 może być, co się znajdzie to zakupię
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
9815 to bardziej wyczesany 9813 rozniacy sie od niego wyswietlaczem <cisza>
Sluchalem kiedys obydwu w klinice dzwieku jak byla jeszcze w krakowie i ani ja ani wlasciciele kliniki roznicy nie slyszeli wiec poprzestalem na zakupie 9813
W sklepie kosztowal wtedy cos okolo 3700 zl mnie udalo sie nowke kupic na balickiej za niecale 2000 zl.
Mam jeszcze chyba gdzies telefon do goscia ktory zwozil nowe radia chyba z austrii i dawal na nie roczna gwarancje
Pojedz z grubej rury i kup jakiegos nakamichi
Sluchalem kiedys obydwu w klinice dzwieku jak byla jeszcze w krakowie i ani ja ani wlasciciele kliniki roznicy nie slyszeli wiec poprzestalem na zakupie 9813
W sklepie kosztowal wtedy cos okolo 3700 zl mnie udalo sie nowke kupic na balickiej za niecale 2000 zl.
Mam jeszcze chyba gdzies telefon do goscia ktory zwozil nowe radia chyba z austrii i dawal na nie roczna gwarancje
Pojedz z grubej rury i kup jakiegos nakamichi
Ostatnio zmieniony 28 sie 2011, 17:55 przez kurol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Takie cudo może???http://allegro.pl/nakamichi-cd300-radio ... 53275.html co do 9815 to ma troszku więcej funkcji, jest jeszcze 9812 i tego nie mogę rozgryźć
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
9812 nie ma miedzy innymi wbudowanych zwrotnic i korekcji czasowej dla poszczegolnych glosnikow
o ile pierwsza przypadlosc mozna ominac bezposrednio na podpietych do grajka wzmacniaczach to korekcja czasowa jest do ominiecia tylko przy pomocy zewnetrznego procesora dzwieku a to niestety dodatkowe koszta
To cacucho kiedys slyszalem pod odpowiednim systemem i do dzisiaj na samo wpomnienie mam ciary
http://allegro.pl/nakamichi-cd-700-ii-u ... 61301.html
o ile pierwsza przypadlosc mozna ominac bezposrednio na podpietych do grajka wzmacniaczach to korekcja czasowa jest do ominiecia tylko przy pomocy zewnetrznego procesora dzwieku a to niestety dodatkowe koszta
To cacucho kiedys slyszalem pod odpowiednim systemem i do dzisiaj na samo wpomnienie mam ciary
http://allegro.pl/nakamichi-cd-700-ii-u ... 61301.html
-
ronin36
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4 & ASB
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
JA zostałbym przy niemcu http://allegro.pl/blaupunkt-hamburg-mp5 ... 49129.html a osobiście celuję w to http://allegro.pl/radioodtwarzacz-blaup ... 06164.html .
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Widzę w temacie jest pisane o róznych radioodtwarzaczach więc się dołącze. Kto mi powie coś na temat firmy Clarion , warto się w to pchać ?? Nie miałem z ta marką nigdy styczności , zawsze jak juz to Pioneer , Alpine, Panasonic. Podoba mi się wizualnie jeden model ale troche mnie marka radia powstrzymuje przed nabyciem go bo nie mialem z nią do czynienia nigdy , jest tańsza ogolnie od podobnych z podobnymi funkcjami radioodtwarzaczy takich firm jak Pioneer , Kenwood itp...