Zawieszenie gwintowane t4
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
-
mamarco
- Nowy T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: transporter
- Kontakt:
Zawieszenie gwintowane t4
witam .właśnie dostałem paczkę z gwintem do mojej T4 powie mi ktoś gdzie ma być ta tuleja co się obniża albo podwyższa auto ma ona być u góry sprężyny czy na dole ???może ktoś podpowiedzieć bo tak sobie myślę ze chyba powinna być u góry ale jak będzie u góry to trochę lipny będzie dostęp do skręcenia jej i jak wstawię ja tak ze gwint jest u góry to wtedy napisy te co są na sprężynie są do góry nogami wiec to mnie trochę zastanawia czy regulacja ma być na dole czy u góry??? z góry dzięki za odpowiedz
Zakładasz temat i to widać ,że masz problem. Nie musisz dopisywać wołania o pomoc.
Zakładasz temat i to widać ,że masz problem. Nie musisz dopisywać wołania o pomoc.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2011, 14:22 przez maja, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: literówki
Powód: literówki
-
olek
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Highline 4Motion
- Opis: Niestety już nie t4.
- podziekowal za post: 16 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
Re: Zawieszenie gwintowane t4
Kolego może byś zaczął od krótkiego opisu tego zestawu co zakupiłeś, może jakieś zdjęcia. W ciemno kiepsko coś doradzić.
A tak w ogóle to witaj na forum, masz fajne autko, bardzo nam się podobało twoje powitanie i opis samochodu <sarkastyk>
A tak w ogóle to witaj na forum, masz fajne autko, bardzo nam się podobało twoje powitanie i opis samochodu <sarkastyk>
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Jeszcze raz powtórzę bo ktoś skasował posty daj zdjęcia,bo tanie zawieszenia nie wiem jak sa wykonane, i musze zobaczyć,
-
ento
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 24
- Model:
- Auto: biznes
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
sam szukam gwinta i oprócz ta-technix nic nie znalazlem, pokaz foto co tam masz
-
ento
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
podpinam sie pod pytanie . Jak prawidłowo zamontować taki gwint??? oczywiscie chodzi o tył http://moto.allegro.pl/zawieszenie-gwin ... 19132.html
-
ento
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
no własnie inaczej chyba sie nie da... jutro od rana walka na froncie to wszystko sie wyjasni, dzieki wielkie
-
stomek
Witam wszystkich na forum! Jestem tutaj nowy , ale T4 uzywam od 2006 roku, poczciwe 2.4D AAB w wersji karetkowej. Tyle slowem wstepu.
Odnosnie zawieszenia obnizajacego chcialbym zapytac o monaz takowego z przodu. Przymierzam sie do posadzenia swojej karetki na glebe i przegladam dostepne zawieszenia do T4, jednak na wszystkich zdjeciach maja one amorek ze sprzezyna, cos jakby do Mcphersona. Jak to sie ma do drazkow skretnych i czy ktos moglby cyknac fotke takiego gwintu zamontowanego z przodu.
Odnosnie zawieszenia obnizajacego chcialbym zapytac o monaz takowego z przodu. Przymierzam sie do posadzenia swojej karetki na glebe i przegladam dostepne zawieszenia do T4, jednak na wszystkich zdjeciach maja one amorek ze sprzezyna, cos jakby do Mcphersona. Jak to sie ma do drazkow skretnych i czy ktos moglby cyknac fotke takiego gwintu zamontowanego z przodu.
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 27
- Model:
- Auto: VW T4 Fake Syncro
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 65 razy
- Kontakt:
Koledzy ,czy to nie jest czasem zwykły komplet sportowych amortyzatorów????ento pisze:? oczywiscie chodzi o tył http://moto.allegro.pl/zawieszenie-gwin ... 19132.html
-
ento
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
stomek pisze:Witam wszystkich na forum! Jestem tutaj nowy , ale T4 uzywam od 2006 roku, poczciwe 2.4D AAB w wersji karetkowej. Tyle slowem wstepu.
siemka stomek. Jezeli chodzi o przód to regulujesz go własnie na drążkach skrętnych. Jedynie co możesz dołożyć to amory o skróconym skoku.
Kubek tak jak mówisz przód są to tylko amory o krótkim skoku... ale po założeniu jest naprawde twardo aż zastanawiam sie czy nie wyrosłem z tego heheh. Tył skręciłem na maxa, jest twardo, bardzo twardo ale miałem nadzieje , że zejdzie niżej.. fotki pstrykne i umieszcze w moim temacie jak wymyje pussy wagona i porobie świeże zdjęcia, pozdro
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Rozumiem ,że masz teki sam komplet jak <up> ,czyli sportowe amory i sprężyny na tył, bo to co pokazałeś na foto ,to nie jest gwint <szok>
To jest gwint http://moto.allegro.pl/zawieszenie-gwin ... 08050.html - oczywiście nie do T4ek <cisza>
To jest gwint http://moto.allegro.pl/zawieszenie-gwin ... 08050.html - oczywiście nie do T4ek <cisza>
-
ento
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Kubek popatrz jeszcze raz na aukcje którą ja podałem i przyjrzyj się dokładnie pod spręzyny... heh to jest gwint TYLKO NA TYŁ . Przod idzie tylko amor o skróconym skoku... popatrz dokładnie na zdjecie..
-
ento
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
chemik powiedz mi bo widze że siedzisz w temacie , stanie sie coś jeżeli ściągne całkiem te "regulacje" z tyłu??? i położe na samej króciutkiej spręzynie plus krótki amor??? bo powiem Ci że skręcony na maksa szału nie robi.. myślałem że bedzie dużo niżej..
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Powiem tak można tylko czy amor wytrzyma, uzyskasz jakieś 2cm z tego co kojażę
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
Jesli mnie pamiec nie myli to jednemu koledze z krakowa teczka na zgrzewach puszczac zaczela jak za bardzo pojechal z zawieszeniem i oponami
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
No właśnie go sobie jakoś nie wyobrażam,dlatego ten na <up> jakiś taki dziwny . Zmyliło mnie to ,że sportowe zawieszenie 60/40 TaTechnixa wygląda zupełnie tak samo <śmiech> .Myślę ,że jest mega drogi. Wolałbym chyba już zrobić na zamówienie springi H&R ( jak ja to nazywam "na beton" ) ,dołożyć do tego jakieś sportowe amory i myślę ,,że wyszło by 4stówki taniej <38>chemik211 pisze:Kubek a jak sobie wyobrażasz gwint do t4,
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
Pisze co slyszalem jaj sobie nie robieento pisze:kurol to co piszesz to prawda??? czy jaja sobie robisz???
Na spocie w krakowie chyba Cyklon wspominal,podobno zaczelo pekac na laczeniu tylnego poszycia blotnika ze srodkowym poszyciem tam gdzie ta pasta butylowa od zewnatrz jest nalozona
-
Cyklon
- Znawca T4
- 16
- Model:
- Auto: MULTIWAN
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 23 razy
- Kontakt:
dokładnie niski zawias HR + amory HR ALU 18 opona 245 40 18
nie powiem auto nie przechylało sie po zakrętach było jak przyklejone do aswaltu a na polskich drogach poprostu poligon
niestety do autoban w niemcowni nam daleko
nie powiem auto nie przechylało sie po zakrętach było jak przyklejone do aswaltu a na polskich drogach poprostu poligon
niestety do autoban w niemcowni nam daleko
-
marh
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Auto: VW T4 Caravelle GL
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Jak na moje górki, duży śnieg i dziurki to bym chętnie swojego jeszcze w górę 'pociągnął', no ale zupełnie źle to i teraz nie jest.