Znaleziono 9 wyników

Return

autor: slimak
08 sie 2011, 6:16
Jump to forum
Jump to topic

Re: VW T4 Caravelle 2.4D GL - raz odpala, raz nie - uparciuc

Po jednym kabelku z każdej strony bezpiecznika, tak jak na drugim foto. I jeszcze pofatygowałbym się do serwisu i powiedział mechanikom co sadzę o warsztacie, który demontuje bezpiecznik z obwodu świec żarowych.
autor: maverickt4
28 sie 2011, 21:11
Jump to forum
Jump to topic

Jest możliwość wkręcenia tej świecy bez zdejmowania pompy wtryskowej, sam się nad tym głowiłem poprzedniej zimy, do pomocy zamiast długich palców których nie mam użyłem druta i za którymś razem się udało.
autor: wilu8
05 sty 2012, 18:10
Jump to forum
Jump to topic

Re: Cieknąca pompa wtryskowa

Oczywiście jak ci ciekło z góry to tylko z ośki przy wymianie i tak zmieniasz nowa uszczelka pod pokrywą górną i ew. reszte z tej lokalizacji
autor: FocusMED
05 sty 2012, 18:29
Jump to forum
Jump to topic

Re: Cieknąca pompa wtryskowa

Może jeszcze ciec z pod głowicy tłokorozdzielacza lub krććców i z pod przestawiacza kąta wtrysku, uszczelnienie tego też nie jest specjalnie problematyczne.
Jedynie przy odkręcaniu głowicy trzeba uważać żeby tłokorozdzielacza nie złamać. Nie wiem ile to może kosztować w serwisie.
autor: kentos
20 sty 2012, 18:19
Jump to forum
Jump to topic

Tak włąśnie zrobiłem - wyjąłem denko i przy dmuchaniu w zatkane od dołu końcówki smok jest szczelny:) Jak domniemywam, że okolice smoka w baku mogą też być najbardziej zabrudzonym miejscem w całym zbiorniku, biorąc pod uwagę to że smok styka się z dnem to naprawdę warto przy okazji wyczyścić bak. t...
autor: czarny1x1x
31 sty 2012, 18:41
Jump to forum
Jump to topic

Re: zakup urządzonka diagnostycznego dla układu elektryczneg

w praktyce będzie pomocny kabel VAG a miernik zakup w markecie za 30zł +kontrolkę na 12Volt super sprawa , jeśli masz to mieć na wyposażeniu autka .nie do warsztatu .auto masz 2,4 d miernikiem nic tam nie ustawisz zegarem tak pompę .tu mają fajne mierniki http://elkom-serwis.com.pl/multimetry-uni-t/...
autor: pacark
11 lis 2010, 18:43
Jump to forum
Jump to topic

Re: jaki olej ATF do automatu w Caravelle t4?

olej: dexron III ja jeżdżę na takim http://motokosmetyka.pl/oleje_smary_i_plyny_/oleje_przekladniowe/mineralne_10/castrol_atf_tq_dexron_iii_1_l_-_mineralny_olej_przekladniowy_do_automatycznej_skrzyni_biegow_do_ukladow_hydraulicznych_i_ukladow_wspomagania_kierownicy.html ale następny bedzie firmy RAV...
autor: Kenobi
30 lis 2011, 19:48
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wymontowanie głowicy silnika

znak to takie owalne wytłoczenie - słabo widoczne i ustawiasz je na krawędź przewężenia otworu raz widziałem jak mechanik to ustawiał w automacie to klął, że nic nie widać na zdjęciu żółte kółko to wytłoczenie, czerwona kreska miejsce ustawienia: http://img690.imageshack.us/img690/2794/7d1cccf8ba7e8...
autor: FocusMED
28 lis 2011, 20:10
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wymontowanie głowicy silnika

Znak jest na kole zamachowym a odnośnik na obudowie skrzyni albo będzie to 0 albo O.T. (wykręciłeś plastikowy korek z wziernika w skrzyni?) Nie patrz na żadne znaki na kołach zębatych, zdejmij obudowę zaworów, ustaw znak na kole zamachowym i zobacz jak leżą krzywki wałka na 1 cyl. muszą się mijać (o...