Dzień dobry

Przedstaw się! Powiedz skąd jesteś, jaki masz bus i co Cię tu sprowadziło.
https://t4-forum.pl/forum/viewtopic.php?t=19305
ODPOWIEDZ
maciek multi t4
Nowy T4

3
Kontakt:

Re: Witajcie i zaczynamy

Post autor: maciek multi t4 »

cześć....z Katowic

Kupiłem t4 multivana lubię go ale mnie denerwuje <śmiech>

Będę szukał informacji o 2,5tdi 102k ACV manual

dzień dobry
rafflex
profil zaufany
profil zaufany
Ikona forum

13
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Post autor: rafflex »

<hi> Cześć chopie!
Kovciu
Nowy T4

2
Kontakt:

Post autor: Kovciu »

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!

Oczywiście jak większość, przyszedłem w czasie swej niedoli z t4 - jak to mówi stare przysłowie "jak trwoga to do boga"

Coś o mojej t4
Kolor: żółty niczym dhl
Silnik: 2.5 TDI 102km ACV
Skrzynia: manual, długa
Buda: Long blacha
Napęd: przód
Radość: ogromnaaaa :) zawsze marzyłem o t4

Coś o mnie? Programista z zadatkami inżynierskimi, jednak t4 mnie pokonuje! Oprócz tego motocyklista, wędkarz, fan starych technologii... nowych zresztą też :) spec od bezpieczeństwa internetowego (choć w tym kasy bez znajomości brak... )

Po co tu jestem? Najpierw szukam pomocy - ale jak ja będę mógł komuś z czymś pomóc, to będzie rewelka!

Pozdrawiam i do zobaczenia w drodze!
jaras2022
Nowy T4

2
Kontakt:

nowy na forum

Post autor: jaras2022 »

witam wszystkich posiadaczy t4 jestem nowy na forum ,mam t4 150km 2000 rok ,będę sledził wasze posty i w miarę możliwosci pomogę pozdrawiam
HI-FI
Nowy T4

5
Kontakt:

nowy temat

Post autor: HI-FI »

Dzień dobry!

Witam Wszystkich szczęśliwych posiadaczy t-4 ek.
Marcin WLKP
Nowy T4

2
Kontakt:

T4 Multivan Tim &Tom

Post autor: Marcin WLKP »

Witam Wszystkich Miłośników Volkswagena T4
Mam na imię Marcin i mieszkam w Gostyniu w Wielkopolsce
Od około miesiąca jestem posiadaczem T4 Multivan w wersji Tim&Tom w kolorze srebrnym. Rok 2001, silnik 2.5 TDI 102 konie.
Jak to w każdym T4 coś było robione i coś jest do zrobienia
Pozdrawiam
GregorL
Nowy T4

2
Kontakt:

Post autor: GregorL »

Witam Wszystkich. Na imię mi Grzegorz i jestem ze Szczecina. Jestem w trakcie poszukiwania mojego pierwszego Multivana. Mam nadzieję, że do końca marca będę pełnoprawnym forumowiczem i pochwalę się nowym nabytkiem.
Jak są tu szczęśliwi posiadacze Multivanów ze Szczecina chętnie pogadam i posłucham rad na co szczególnie zwrócić uwagę przy zakupie.
Pozdrawiam.
ozyrys486
Samodzielny mechanik

10
Kontakt:

Post autor: ozyrys486 »

Do końca marca. Szybko planujesz kupić. Na pewno stan blacharki ma znaczenie oraz kompletność wnętrza. Sprawdź czy oryginalny Multivan czy przekładka.
GregorL
Nowy T4

2
Kontakt:

Post autor: GregorL »

Życie jak zwykle zweryfikowały zamiary. To co miałem na oku okazało się szrotem. Poszukuję nadal. Nie mam pojęcia czy do kwoty 25 tyś znajdę w miarę zadbanego mulika. Ale jestem optymistą.
lucysd
Nowy T4

2
Kontakt:

Post autor: lucysd »

Marekm pisze:Witam wszystkich miłośników Vw T4.
Mam na imię Marek,mieszkam w Tarnowie. woj małopolskie. Jestem na etapie poszukiwania T4 w wersji Syncro.
Już po kilku przeglądniętych wątkach widzę że znajdę tu wiele cennych i fachowych informacji.
pozdrawiam
Hej!
A czy dopiero masz busa i jesteś w Tarnowie? Właśnie też kupiliśmy T4 i też jesteśmy w Tarnowie. Było bym fajnie kogoś z miłośników T4 tu spotkać, no i też mamy dużo pytań o przeróbce na camper :)
jacek1983
Nowy T4

4
Kontakt:

Post autor: jacek1983 »

Witam forumowiczów
Jodek
Nowy T4

6
Kontakt:

Post autor: Jodek »

Cześć, Ma ktoś doświadczenia z warsztatami na godziny ? Albo może ktoś z Mazowieckiego ma kanał i chciałby użyczyć na dwa dni ? ;) rozrząd woła o pomstę do nieba.
Jurand507
Początkujący T4

2
Kontakt:

Post autor: Jurand507 »

Cześć wszystkim,
Jestem z Bielska-Białej. Z T4 mam kontakt od wielu lat - użytkowy. Od kilku dni mam swoje T4. Dużo do zrobienia przede mną...
marekp
Nowy T4

2
Kontakt:

przywitanie

Post autor: marekp »

Witam wszystkich serdecznie szukałem obserwowałem, parę dni tu spędziłem i jest 2,5benzynka AVT ,automat ,krótki niski golasowaty,
ale coś się dzieki temu forum poprawi,
pozdrawiam ,warszawa i okolice.
Multivan 1993
Nowy T4

2
Kontakt:

Post autor: Multivan 1993 »

Witam wszystkich serdecznie :)

Stacjonuję koło Tarczyna.
Jestem szczęśliwym posiadaczem oryginalnego multivana 2.4 D z 1993 roku oraz od dwóch tygodni karetki 2.5 TDI LONG, którą przerabiam na kampera a właściwie campervana.
Tematów jest dużo, bo jak to T4 wymagają dbałości i wiedzy, szczególnie świeży nabytek jest zaniedbanym egzemplarzem :/
Do napisania!
Adampio
Mistrz T4

9
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Adampio »

Jodek pisze:Cześć, Ma ktoś doświadczenia z warsztatami na godziny ? Albo może ktoś z Mazowieckiego ma kanał i chciałby użyczyć na dwa dni ?
No i co, znalazłeś coś?
K3s
Nowy T4

4
Kontakt:

Post autor: K3s »

Witajcie,
Mam na imię Krzysztof, właśnie uruchomiłem T4 Caravelle ACV po konwersji automatu na manual.
W planach konwersja na Multivana ;)
Pozdrawiam.
JohnTM
Nowy T4

2
Kontakt:

Powitanie.

Post autor: JohnTM »

Jako nowy witam wszystkich forumowiczów

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
tommko
Nowy T4

2
Kontakt:

Witam serdecznie wszystkich

Post autor: tommko »

Witam serdecznie wszystkich, jak pewnie widać jestem tu nowy i świeżo upieczonym właścicielem teczki kupionej de facto od jednego z Was, miło mi dołączyć do tak zacnego grona, pozdrawiam Was serdecznie a i adminów, których przepraszam, domyślając się, iż powitanie powinno być w innym dziale, sądzę, że przeniesiecie wątek lub usuniecie, pozdrawiam Tomasz.
Kenobi
Administrator
Fanatyk T4

15
Kontakt:

Post autor: Kenobi »

Witaj. Fura od Fryzjera ?
PabloLG
Początkujący T4

2
Kontakt:

Post autor: PabloLG »

Witam. Z tej strony Paweł. Posiadacz caravelli lift 2.5acv.
Planowo doprowadzić ją do stanu użytkowego. Dużo drobnostek. Ale z czasem myślę poradzimy.
konserwa
Samodzielny mechanik

11
Kontakt:

Post autor: konserwa »

Witaj,autko chyba od Fryzjera,czyli po Cezarym.
LukSkywalker
Nowy T4

1
Kontakt:

Post autor: LukSkywalker »

Cześć wszystkim,
Od paru dni mam T4 syncro od Michała z Kołobrzegu. Pozdrawiam
Jacek38
Nowy T4

1
Kontakt:

Przywitanie

Post autor: Jacek38 »

Cześć z tej strony Jacek i witam wszystkich
rafflex
profil zaufany
profil zaufany
Ikona forum

13
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Post autor: rafflex »

Cześć, cześć :D
Mateusz199
Nowy T4

1
Kontakt:

Cześć wam wszystkim !!!

Post autor: Mateusz199 »

Na początek, chcę się przywitać <vw> :) Cieszę się, że tutaj trafiłem, myślę, że znajdę tu wiele ciekawych tematów do rozmów, w których będę mógł uczestniczyć, udzielając pomocy, jak również uzyskując ją, ale i nie tylko.
Zbyszektom
Nowy T4

Kontakt:

Dzień dobry

Post autor: Zbyszektom »

Witam wszystkich i dziękuję za przyjęcie :) Jestem szczęśliwym posiadaczem t4 / jak w awatarze / wcześniej miałem T3 i Ogórka oraz VW typ 3 wariant TL 1600. Sam wszystko sobiłem i dalej robię przy autach ale czasem potrzebuję pomocy. Służę również swoją pomocą i doświadczeniem w razie potrzeby :D . Wczoraj zamontowałem nowe radyjko, gra tak sobie ale stare wcale nie grało :).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ultras115
Nowy T4

1
Kontakt:

Re: Dzień dobry

Post autor: ultras115 »

Witam wszyskich Teczwórkowiczów.

Jestem Adam mieszkam w Katowicach. Lubie stare auta jak mam jechać czymś młodszym niż 20-letnie to szlag mnie trafia. Przez 15 lat jezdziłem golfem 2 1.6d który aktualnie stoi w garażu pod kocem od kilku lat jezdze audi 80 kombi 1.9 TDI ale od 2 lat w mojej głowie kiełkowała mysl o zakupie T4.
Dlaczego T4? Chciałem coś starego i dużego ponieważ w 2020r zmieniłem styl życia z imprezowo-alkoholowego na sportowy zacząłem biegać a od zeszłego roku zdarza mi się startować w zawodach na dystansach ultra po 100km i fajnie by było mieć normalne warunki żeby się przebrać albo przespać i nie myśleć o noclegu. Poza tym chciałbym nim jezdzić na codzień.
Na początku listopada wybrałem się z zamiarem obejrzenia i przejechania się T4, za 6k spodziewałem się totalnego gruza. Ku mojemu zaskoczeniu stan blacharski był lepszy niż się spodziewałem oczywiscie jest kilka dziur pod konserwacja ale progi i podłoga wyglądają zdrowo a na nadwoziu tylko w 2 miejscach troche szpachli. Tego dnia białe T4 zawitało w moim garażu i zaczęły się remonciki.
Moje T4 to bieda edition ma tylko to co potrzebne czyli kierownice i pedały żadnych ABS-ów, elektryki poza wspomaganiem ale tak na poważnie to klima by się przydała. Silnik 1.9 Td ABL wersja caravella rocznik 98, przebieg niby 344k. Kupiłem z myslą o remoncie bo prawie wszystkie naprawy mechaniczne jestem w stanie samemu zrobić dlatego zależało mi tylko na przyzwoitej bazie jeśli chodzi o blacharkę. Mechanicznie wiedziałem że bedzie duzo pracy bo wszystko naprawiane było na drutach czujniki cisnienia oleju odpiete licznik zepsuty nie pokazywal temp ani paliwa jakies kable na skretkę i niepodpięte wtyczki, ucięte przewody chlodzenia od srodkowej czesci kabiny itp. W ciągu miesiąca zdążyłem 4 dni nacieszyć się jazdą T4 po czym samochód nie odpalił. Wymiana rozrusznika nie pomogła więc dokonałem pomiaru kompresji okazało się że na 1 cylindrze brak kompresji po wlaniu oleju podniosło się do 40 barów reszty nie sprawdzałem tylko zabrałem się za rozbiórke. Głowica okazała się pęknięta w kilku miejscach, drugi tłok w bloku ma luz więc przydałyby się nadwymiarowe tłoki cylindry o dziwo nieporysowane. Po tygodniu kupiłem za 800zł silnik AAZ z audi wraz z osprzetem miałem okazje się nawet tym przejechac, fajnie przyspieszał ładnie chodził i odpalał więc pomyślałem o przekładce. Wczoraj go rozebrałem żeby sprawdzić czy nadaje sie do zamontowania i przeżyłem szok. Okazało się że jest dużo gorszy od mojego z T4 głowica ma więcej pęknięć a na drugim cylindrze tłok ma 1mm luzu nawet na 2 szlif się na łapie. Teraz biorę pod uwagę 2 opcje remont silnika z T4 albo poszukać 2.4d na swapa one są pancerne z tego co czytałem.

Dzięki za przyjęcie do grupy i pozdro wszystkim
t4older
Nowy T4

1
Kontakt:

Post autor: t4older »

Witam wszystkich.
Siedzę sobie tu od pół roku, i czytam.
Kopalnia wiedzy, ilość przydatnych informacji nie do przecenienia.
Pomocy nie potrzebuję, bo autko jeździ i hamuje.
Kupiłem blaszaczka 2.4D 75KM(chyba AJA, jak sądzę?), z groteskowo krótką skrzynią biegów. xD
Żaluję, że dopiero teraz kupiłem T4, bo auto jest genialne.
Niemniej miło by było, gdyby ktoś polecił mechanika z rejonu Sosnowca(+/- 50km), mechanika który zna i szanuje T4.
Z chęcia bym oddał teczwórkę, na dopieszczenie i mały serwis. ;)
Tymczasem pozdrawiam serdecznie, Mariusz.
Kochasie
Stały bywalec

13
Kontakt:

Post autor: Kochasie »

Cześć Wszystkim,
Jestem uzależniony od T4. Po sprzedaniu poprzedniej wytrzymałem niecałe dwa lata bez.
Obecnie zakupiona T4 ACV Automat Caravelle z 2002r. niebieska.
Zakup miał miejsce w Warszawie na Pradze, może ktoś zna ten egzemplarz i się wypowie. Tablice WF 9463V
Pozdrawiam,
ODPOWIEDZ

Wróć do „Powitanie dla nowo zarejestrowanych”