Napinacz paska wielorowkowego
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
słowik
- Stały bywalec
- 13
- Last active: -
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 59 razy
- otrzymal podziekowanie: 15 razy
- Kontakt:
Re: Napinacz paska wielorowkowego
A wiec...
Walka trwa dalej,zanim zmieniłem psek na krótszy,drgania były tak duże że pękła śruba mocująca łapę napinacza.
Śruba 10 twardości 8.8 pękła przy samej podstawie.
Po wykręceniu urwanej śruby założyłem stary napinacz wraz ze starą podstawą napinacza którą miałem ze starego T4,ale nic to nie zmieniło.
Po zmianie paska na krótszy drgania są nadal.
Pomysły mi się skończyły co może być przyczyną drgań?
Walka trwa dalej,zanim zmieniłem psek na krótszy,drgania były tak duże że pękła śruba mocująca łapę napinacza.
Śruba 10 twardości 8.8 pękła przy samej podstawie.
Po wykręceniu urwanej śruby założyłem stary napinacz wraz ze starą podstawą napinacza którą miałem ze starego T4,ale nic to nie zmieniło.
Po zmianie paska na krótszy drgania są nadal.
Pomysły mi się skończyły co może być przyczyną drgań?
-
mati1
- Forumowicz T4
- 7
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
W moim też drgał napinacz i przy wymianie rozrządu zdjąłem alternator i łożyska było trochę słychać ale miałem też bardzo zjechane pierścienie ślizgowe i szczotki po zrobieniu tego i założeniu sprzęgiełka napinacz praktycznie stoi w miejscu
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
-
słowik
- Stały bywalec
- 13
- Model:
- Kontakt:
Tak wiem że dłuższy,ale jak długi?
2175 już był założony i też są drgania.
Wczoraj poległem o 22-giej przy aucie,ale od poniedziałku zaczynam walkę,od czego zacząć tego już nie wiem?
Może jakieś mądre podpowiedzi?
Przypomnę,że bez paska auto chodzi jak Szwajcarski zegarek,idealnie też chodziło gdy był pomięty napinacz i jedna rolka prowadząca(czyli na krótko)
2175 już był założony i też są drgania.
Wczoraj poległem o 22-giej przy aucie,ale od poniedziałku zaczynam walkę,od czego zacząć tego już nie wiem?
Może jakieś mądre podpowiedzi?
Przypomnę,że bez paska auto chodzi jak Szwajcarski zegarek,idealnie też chodziło gdy był pomięty napinacz i jedna rolka prowadząca(czyli na krótko)
-
słowik
- Stały bywalec
- 13
- Model:
- Kontakt:
Powiem Ci Artur że przez cały dzień myślałem o tym samym,i pewnie tak zrobię,ale na pewno rano podmienię jeszcze koło pasowe na nowe(choś na moim jest data prod. październik 2018) jak zmiana koła nie pomoże,zakładam sprzęgło na alternator.
A potem to już nie wiem...?
Mianowicie,zrobiłem tak jak pisałem wyżej, najpierw zmieniłem koło pasowe na nówkę szt. ze sklepu,choć te które jest obecnie założone nie ma żadnego bicia i wygląda jak założone tydzień temu,
Po wymianie koła na nowe wszystko działa tak jak powinno.
Zero drgań,zero bicia <31>
Może to będzie wskazówka dla innych,że nie zawsze jak coś wygląda jak nowe,musi być sprawne ;)
A potem to już nie wiem...?
Mianowicie,zrobiłem tak jak pisałem wyżej, najpierw zmieniłem koło pasowe na nówkę szt. ze sklepu,choć te które jest obecnie założone nie ma żadnego bicia i wygląda jak założone tydzień temu,
Po wymianie koła na nowe wszystko działa tak jak powinno.
Zero drgań,zero bicia <31>
Może to będzie wskazówka dla innych,że nie zawsze jak coś wygląda jak nowe,musi być sprawne ;)
-
kacper-k48
- Początkujący T4
- 4
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
Hej,
Podepnę się pod temat. Mam już kiepskim stanie rolkę "IDLER" przy sprężarce klimy. Czy znacie może jej numer? Oraz jakiej firmy warto założyć, aby nie rozsypała się zbyt szybko? Silnik to ACV 102KM
Z góry dziękuję!
Podepnę się pod temat. Mam już kiepskim stanie rolkę "IDLER" przy sprężarce klimy. Czy znacie może jej numer? Oraz jakiej firmy warto założyć, aby nie rozsypała się zbyt szybko? Silnik to ACV 102KM
Z góry dziękuję!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.