2.0 benzyna - Białystok i okolice :)
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
wojtkrus
- Nowy T4
- 8
- Model:
- Auto: vw t4 Multivan
- Kontakt:
2.0 benzyna - Białystok i okolice :)
Witam. Szukam dobrego mechanika, który mi wreszcie wyreguluje silnik (?). Mam te wszystkie problemy związane z przygasaniem, nieodpalaniem czasem, nierówną pracą itp, w kilku warsztatach coś mi niby robili, ale każdy zbywał bo nie ma czasu. Przecież jeździ (czasem) więc czego chcę? :). Sam nie umiem się tym zająć. Buda jest w dobrym stanie (1995 multivan, oryginalny lakier, 260 tys przebiegu sprawdzonego). Chcę go wyregulować wreszcie, wiem że to sporo czasu i testowania więc kosztuje. Ale żeby wreszcie ktoś to zrobił kto zna. Może ktoś poleci kogoś w Białymstoku lub okolicach. Czy może już w desperacji wybrać się po prostu do ASO? Dziękuję i Pozdrawiam.
-
Viking
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Auto:
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Re: 2.0 benzyna - Białystok i okolice :)
Tam nic regulowac nie trzeba. Znajdź warsztat który zdiagnozuje auto. Trzeba sprawdzić błędy, oscylację lambdy, koniecznie podciśnienia. Szczególnie jeśli masz podciśnieniowe lpg dokłądnie sprawdź mapsensor, wężyki do niego.
-
wojtkrus
- Nowy T4
- 8
- Model:
- Auto: vw t4 Multivan
- Kontakt:
LPG nie mam jeszcze. Właśnie chciałbym założyć (też nie wiem jaką jeszcze najlepiej) ale przed tym wyregulować wszystko. Sam nie dam rady, więc szukam fachowca. W paru warsztatach ktoś coś dłubał, trochę pomogło, dalej gaśnie i szarpie, a oni rozkładają ręce :) Dziś jednak zajechałem do ASO VW. Powiedzieli że takich starych nie naprawiają. Ale dali mi namiar na ich byłego mechanika, który ma warsztat i zna się na starych benzyniakach vw. Dzwoniłem i się umówiłem za jakieś 2 tyg (terminy). Jeżeli uda się go wreszcie doprowadzić do porządku podam namiar, może komuś się przyda. Opiszę też diagnozę co powoduje problemy. Ale na wszelki wypadek chętnie wezmę jeszcze jakiś namiar na kogoś kto ogarnia temat w okolicy Białegostoku.
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Kol.@Viking radził Ci podłączyć się do komputera silnikowego. Działać można jak się już wie co się z silnikiem dzieje.
-
adi84
- Forumowicz T4
- 11
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 70 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
Czy tam masz ten silnik co w Sharanch? 115 KM ADY oznaczony a Sharanie?
-
pacark
- Samodzielny mechanik
- 15
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 41 razy
- Kontakt:
po pierwsze primo podłacz VAga i zdiagnozuj czy są błędy
jeśli są, napisz jakie
jeśli nie, też pomożemy
napisz co mechanicy przy nim majsrowali
jeśli są, napisz jakie
jeśli nie, też pomożemy
napisz co mechanicy przy nim majsrowali