Znaleziono 21 wyników
- 03 paź 2015, 19:39
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: skazany na busa...
Jakkolwiek w kwestii przodu także jestem ortodoksyjny - lubię krótki, praktyczniejszy i już kultowy ryjek, to po przeczytanu całej opisanej przez Ciebie historii Waszego współistnienia z busem, chciałem napisać kilka słów. Bardzo mi - i pewnie nie tylko mi - zaimponowałeś konsekwencją w dążeniu do c...
- 04 maja 2017, 19:21
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: ACV odpala tylko na sekundę
?na szczescie adaptacja nie jest trudna,gorzej jesli transponder lub puszka padla.
- 06 maja 2017, 21:19
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Proszę o pomoc Dużo błędów tryb awaryjny silnika
na 1 wtyczkę mam - nawet kilka sztuk
- 18 cze 2017, 21:20
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Swap 2.4D syncro na 2.5 TDI ACV
Oj tam, oj tam. W skrzyni "małej" w obudowie 02B można do woli żonglować przełożeniem 5 biegu, przy większej wprawie wszystkimi przełożeniami, tylko dyferencjał trudno zmienić. A swapować do małej skrzyni można każdy silnik. I zdecydowanym liderem zdaje się wciąż 1.9 tdi 1z lub afn, które ...
- 07 cze 2010, 11:23
- Jump to forum
- Jump to topic
swap TD -> TDI
Miałem ABL, włożyłem 1Z Przede wszystkim : Wielkie podziękowania dla Mikoli i Muchastd z BF za wsparcie duchowe i konkretną merytoryczną pomoc i wiedzę. Napiszę w skrócie : Mechanicznie plug and play, jeśli miałeś wcześniej td, to masz właściwy kolektor, osprzęt, pompę oleju, miskę itd :-) Swap stos...
- 06 paź 2017, 19:42
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: naprawa silnika VR6
Kprzepraszam,nie zrozumialem,rzeczywiscie zonk.na pewno jest sposob,zaraz ktos podpowie... Moze tak od strony kanalow ?
- 22 sty 2018, 19:50
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: VW T4 V6 204km swap automata na manual
Skrzynia od 2.8 AES manualna lub każda 02G/02B z wieloklinem 28 od innych powinna pasować ze śledztwa jakie nie tak dawno robiłem w etka :D Niestety - pasuje TYLKO od vr6. Bebechy ma jak długa 02g, ale dzwon zupełnie inny. Podobnie z dwumasą. Jak z ACV, ale już śrub więcej. Zdobycie z cudem granicz...
- 13 lut 2018, 7:30
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Jak wymienić żarówkę drogową?
No i nareszcie ktoś wniósł powiew świeżości na forum - nowe odkrywcze spojrzenie na reflektory T4. Dziękuję Wątkotwórcy za rozruszanie nas starych forumowych nudziarzy.
- 13 cze 2018, 23:16
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: SWAP cokolwiek-> 2.0 16v 150 km
No i się nie przeliczyłem, ja jeżdżę i nie wiem, Ty nawet nie widziałeś i wiesz, jak zwykle. Wykresy także tylko Ty czytać umiesz doskonale, ale Ty przecież wiesz najlepiej. Na Politechnice czas traciłem, trzeba było w kanale młotem napindalać i też miałbym się za nieomylnego. Zazdroszczę nieomylnoś...
- 16 sie 2018, 19:58
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Lodówka samochodowa, jaka poleciacie?
Ja napiszę krótko. Masz świetny pomysł. Pomysł ten to zmiana na kompresorową i pozostanie przy życiu , z nami. Naprawdę to nie jest bezpieczne.
- 08 paź 2018, 13:11
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Regeneracja maglownicy.
Ja prowadzę od jakiegoś czasu nieśpieszne rozmowy z Regen-Auto z Wesołej http://www.regeneracjamaglownicwesola.pl Na razie mi wyplukali uklad. Poprawila się zasadniczo plynność wspomagania i plyn jest po 5kkm nadal czysty. Moja maglownica na biegu jałowym ma male opoźnienie, coś jak turbo. Jak sie ...
- 20 cze 2017, 20:44
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Swap 2.4D syncro na 2.5 TDI ACV
jeśli benzynę chcesz to tym bardziej 2,4 d do swapa się nada. Benzynka wyżej się kręci i skrzynia, która była relatywnie krótka w klekocie w benzynie będzie długa :-) Traf 2.4 d syncro po 96 r. z zabitą motorownią i jesteś w domu :-) 2.5 b, 2.0 16v ABF lub jakiekolwiek 1.8 t trudne do przeszczepu ni...
- 24 cze 2010, 11:41
- Jump to forum
- Jump to topic
Podkręcamy 1,9td ABL
Przede wszystkim ABL jest podatny na proste i niedrogie modyfikacje-sama wymiana pompy i za ok. 300 zł mamy + 20 km :-)
no i swap na 1.9 tdi jest też bajecznie prosty, więc bez kompleksów Panowie, bez kompleksów....
no i swap na 1.9 tdi jest też bajecznie prosty, więc bez kompleksów Panowie, bez kompleksów....
- 06 paź 2010, 22:50
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: swap TD -> TDI
[ Bo taki AWX + skrzynia 6 lepiej się mi widzi :D Z takiego nie podejdzie? http://otomoto.pl/volkswagen-golf-comfortline-1-9tdi-110km-C15310247.html[/quote] A ja chętnie zobaczę jak ktoś pierwszy pompowtryska do T4 na forum da, a jak jeszcze adoptujesz skrzynię z Gofra - to na pifffko zapraszam -tak...