Znaleziono 70 wyników
- 22 sie 2021, 22:37
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Czy można gdzieś kupić zawór n214 ?
To zawór podciśnieniowy, jak byś jutro zadzwonił po 17-stej to bym go poszukał.
- 27 sie 2021, 16:17
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Czy można gdzieś kupić zawór n214 ?
Zabezpiecz kukizami (szmatami) miejsce wokół wspomnianego zaworka przy ścianie grodziowej i wykręć skubańca. Dopasuj wkrętak do otworu po zaworku i ostrożnie poruszaj w środku. Być może zgromadziło się sporo zanieczyszczeń które uniemożliwiają swobodny przepływ. Jeśli to nie zadziała raczej dobrych ...
- 01 wrz 2021, 14:10
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Odpowietrzanie układu chłodzenia
To się wszystko samo odpowietrzy ale trzeba ze 100km machnąć najmniej i to nie 10 razy po 10 tylko najlepiej na raz.
- 12 sty 2017, 22:08
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Transporter t4 1996 2.5 benzyna falujące obroty
Panowie ja pracuję na układach zasilanych LPG i pisze jak rozwiązać pewne problemy występujące na LPG, piszę to co obserwuję od 2004 roku zajmując się zawodowo układami LPG , nie jestem " tunigowcem" ani żadnym innym twórcą mitów,a jedynie staram się jak mogę aby postawić na nogi układy LP...
- 29 paź 2018, 17:20
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Fabryczny zamek centralny a sterowanie pilotem
udalo sie zakodowac. Zrobilem to nastepujaco: wlaczylem zaplon na 5sek- wylaczylem zaplon, wlaczylem zaplon na 5sek-wylaczylem zaplon. zamknalem drzwi kierowcy wciskajac palucha w drzwiach-zamknely sie wszystkie drzwi. w kluczyku-pilocie wcisnalem i przytrzymalem guzik i w tym czasie wcisnalem 3 raz...
- 07 maja 2023, 19:23
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zmiana podświetlenia w liczniku niebieskim na białe
Diody zmienione na białe , wymieniłem na biały zimny 6000K, do tego wymiany rezystorów na takie 4,7K Ohm i jest ok , po ściemnieniu na ściemniaczu około 60% w dół jest idealnie. Przy okazji trafił też taki wyświetlacz kolorowy jak u SO...T4 , więcej zabawy było z wyświetlaczem jak z diodami. Wyświet...
- 18 paź 2023, 16:47
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: przekaźnik 140
Tak, 140stka odpowiada za wentylator kabiny z przodu.
- 06 lis 2023, 9:49
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: przekaźnik 140
Sprawdź przekaźnik J14 Czy daje napięcie dalej. https://t4-wiki.de/wiki/Relais_J14_(War ... l%C3%A4se)
https://t4-wiki.de/wiki/Warmluftgebl%C3%A4se https://t4-wiki.de/wiki/Relais_J485_(Standheizung)
https://t4-wiki.de/wiki/Warmluftgebl%C3%A4se https://t4-wiki.de/wiki/Relais_J485_(Standheizung)
- 26 lut 2021, 18:18
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Brak ogrzewania
Witam podłącze się do tematu ogrzewania multivan 2,5 climatronic u mnie było to samo słabo grzało wina klapek na 100 % przeglądałem forum i jedyne rozwjązanie to demontaż deski odsysanie czynnika klimy sporo roboty 2 dni dla nie wprawionych a mechanik chce jak żyd za matkę więc zrobiłem to sam domow...
- 10 gru 2020, 22:28
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Słabe hamulce
Moim zdaniem vacum, dlatego jak chodzi to pierwsze nacisniecie w miare ok a drugie pedal twardy bo za slabo ciagnie. No palca nie urwie ale powinno byc czuc ze ssie ciezko opisac jak mocno. co do wymiany to nic skomplikowanego
- 11 gru 2020, 12:34
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Słabe hamulce
Podłączyć manometr do układu i sprawdzić podciśnienie. Jak jest między -0,8 a -1 i trzyma to jest porządku podciśnienie.
- 04 lis 2016, 21:27
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Przeróbka Transportera na Caravelle
Trochę pracy jest ale do ogarnięcia. Łatwiej z caravelle osobowej. No i najprawdopodobniej ale nie koniecznie skrzynia w transporterze będzie wolniejsza. Jak masz dawce całego to łatwiej. Sukcesywnie część po części wyciągaj z multika i przekładaj. Wszystko dokładnie bo potem się zemszczą urwane spi...
- 24 maja 2021, 20:42
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Szyberdach nad głową demontaż/wymiana
Można smarować tą uszczelkę wazeliną czy silikonem w sprayu kilka razy do roku. Podobno pomaga na jej nieszczelność.
- 16 lut 2024, 20:54
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Wyciągnięcie środkowej kanapy w Caravelle?
czasem trzeba użyć siły, ja w kolegi Multivanie wyciągałem kanapę w 3 osoby, 2 kopały, jedna ciągnęła ;)
- 16 lut 2024, 20:11
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Wyciągnięcie środkowej kanapy w Caravelle?
adi84 mam taki sam układ jak Ty. Ściągam je kiedy jest potrzeba bez problemu. Boczne siedzenia do góry i gumowym młotkiem bij przy samych grzybkach żeby lekko się ruszyły, później pójdą lekko. Środkowy fotel z tyłu dźwignia do góry i tak samo bij z przodu w kierunku tyłu. Przed montażem posmaruj sma...
- 17 cze 2023, 19:21
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Oleje silnikowe
Proponuję ostatni chyba film profesora Chrisa, mówi o zmianie lepkości oleju i co może się wydarzyć. ja na ten przykład zmieniłem w swoim acv z 10w40 na 5w40 i jest elegancko, silnik ciszej chodzi i jakoś tak przyjemniej. a co do doboru oleju to polecam forum vwgolf, tam temat ma już 444 stron i dal...
- 31 paź 2013, 8:59
- Jump to forum
- Jump to topic
[MANUAL] Demontaż błotnika przedniego długi przód
Z nieocenioną pomocą Kenobi'ego powstał ten manual. <england> Specjalnie dla pawela122 instrukcja ilustrowana: Potrzebne narzędzia: - Śrubokręt krzyżakowy - TORX nr 30 - Klucz nasadowy "10" najlepiej z przedłużką - szeroki śrubokręt płaski (lub coś podobnego) Mocowanie poszczególnych eleme...
- 07 maja 2014, 13:56
- Jump to forum
- Jump to topic
Demontaż wiązki drzwiowej i jej naprawa krok po kroku
Znalezione na youtube, uwaga film trwa ponad 40min. W sam raz dla "zielonych" :D
- 19 lis 2022, 15:38
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Dlaczego i jak stałem się właścicielemT4 i za co go lubi
Mija dziś 12 lat odkąd stałem się właścicielem t4 ACV w holenderce, wtedy wsumie nie był to do końca planowany zakup , starzy forumowicze pamiętają czym jeżdziłem i mówiłem ze t4 nie kupie nigdy :D. Czas zweryfikował jednak wszystko ;-) , do dziś ta sama teczwórka stoi pod domem , jak ją kupowałem m...
- 11 lip 2016, 21:42
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Niebieska strzała i jej przemiana
A myslałeś o zakupie jakiejś uszkodzonej podsufitki i wstawieniu jej tam po skróceniu ? Generalnie szukałem dobrej od longa ale temat finansowo jeśli w ogóle się znajdzie jest ciężki do przeskoczenia. Ja na swoją mam pomysł i wykonam to w najbliższym czasie mam nadzieje. Na razie jednak to nie jest...
- 19 lip 2016, 21:51
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Niebieska strzała i jej przemiana
Moja T4 już gotowa do pierwszego wyjazdu :)
Fotele na swoim miejscu i wszystko ok. Zostało mi jeszcze zakonczenie podsufitki i dywanu z przestrzeni bagażowej ale to powolutku. W piątek pierwszy teścik dla T4.
Fotele na swoim miejscu i wszystko ok. Zostało mi jeszcze zakonczenie podsufitki i dywanu z przestrzeni bagażowej ale to powolutku. W piątek pierwszy teścik dla T4.
- 26 paź 2016, 14:58
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: VW T4 Caravell AHY 151 KM - Mokotów
Nadszedł czas remontu blacharsko - lakierniczego. Zacząłem od rozbiórki słupków, boczków, podsufitki. W planach wymiana progów, "sierpów", prawego błotnika, naprawa podszybia. Ogólnie po rozbiórce wszędzie we wnętrzu blacha w stanie idealnym. Zrobiłem parę fotek, może komuś się przydadzą j...
- 04 lis 2016, 22:45
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: VW T4 Caravell AHY 151 KM - Mokotów
Dzisiejszy nabytek <yes>
- 21 cze 2016, 16:38
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Mój nowy bus
Witam. Dzisiaj w moim VW T4 została zamontowana półka zasłaniająca bagażnik. Półka wykonana ze sklejki 10mm. Na ten czas jest surowa płyta. Jeśli będę zakładał pokrowce to dam taki sam materiał na płytę. W Oławie jest firma w której zwężałem pokrowiec na siedzenie 2-ka pasażera i umówiłem się na szy...
- 26 lis 2016, 20:45
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: T4 Ambulans ---> T4 Techniczny
Witajcie 4mario widziałem twój wątek z karetką ale słabo tam ze zdjęciami. Ja właśnie też będę kombinował z grodzią tak żebym mógł wchodzić bezpośrednio na tył. Mógłbyś podesłać jakieś zdjęcie jak to wygląda u Ciebie? Leciałeś kątówką na hardcora? A z tym licznikiem to też ciekawe co piszesz. Może f...
- 11 gru 2016, 9:21
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Fajne Klajne White Long Body
Dziadek już po operacjach . Całkowity koszt usunięcia jego wad i przeprowadzenie podstawowego serwisu to 2600zł z robocizną . Tragedii nie ma , a auto odzyskało swoją sprawność w 100% Wizualnie też się trochę zmienił <01> choć jeszcze muszę założyć białe kierunki na przód i światła z białym kierunki...
- 19 sie 2017, 16:22
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Biała T4 w longu
Ja bym sterownik przeniósł w inne miejsce, bo jak potem klimę zamontujesz? :P Klimy nie ma i nie będzie w tym aucie. Znowu troszkę czasu upłynęło ale z robotami bliżej niż dalej <38> - dzięki Krzyśkowi wywalone IMMO mam - nowa kostka stacyjki oryginał - rozrusznik też odmówił posłuszeństwa, a że by...
- 27 sie 2017, 22:53
- Jump to forum
- Jump to topic
T4 okolice Wieliczki
Witam na forum już zarejestrowałem się jakiś czas temu, ale od tygodnia jestem posiadaczem T4;-)) Szukałem Multiwana z klimą, 2.5TDI dziurawego ale bez szpachli żeby samemu zrobić, a finalnie kupiłem 2.4D bez klimy z roku 91, caravelka z kanapą od multivana, który blacharsko jest w naprawdę dobrym s...
- 31 sty 2018, 12:49
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Mój (nasz) biały busik wycieczkowy
Ano przydał się przydał bo szczerze to bym sam chyba na to nie wpadł :P Początkowo chciałem montować oddzielny zbiornik na ciepłą wodę grzaną z "webasta" ale przemyślałem jaka mnie czeka ilość kombinacji z tym związanych i stwierdziłem że nie tędy droga <stop> Wracając do obrotnic to co pr...