Znaleziono 70 wyników

Return

autor: maxtz
05 cze 2018, 9:11
Jump to forum
Jump to topic

Re: Mój (nasz) biały busik wycieczkowy

Dokładnie tak jak napisał kolega wyżej względy prawne zostawmy w spokoju w tym temacie <58> Staram się do tej przeróbki podchodzić dość "odpowiedzialnie" i wszystko jest wykonane solidnie żeby nie miało prawa się urwać przy poważniejszym hamowaniu - dlatego np. cała konstrukcja szafek będz...
autor: Kubek
27 cze 2018, 17:57
Jump to forum
Jump to topic

Fajne Klajne Navy blue Short Body

Siema wszystkim. Chciałem wam przedstawić kolejne T4 którego jestem właścicielem już jakiś czas. Auto kupione z aukcji komorniczej za tak zwane grosze - €.1000,- <01> Rok produkcji 2000 , silnik ACV 2.5TDI 102KM , oczywiście już zmodzone na ciut więcej <cool> , wersja bida czyli bez klimy i webasta ...
autor: gronio35
27 kwie 2018, 23:13
Jump to forum
Jump to topic

VW Caravelle mój Rodzynek

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Pochwalę się swoją caravellką. 2000r. 2.5 tdi acv. Poszukiwania trwały 1,5 roku, Polska zwiedzona wzdłuż i wszerz, budżet powiększany z tygodnia na tydzień. I w końcu znalazłem! Śmiało może konkurować z tymi z mobile po 15tys.euro smile , bezwypadkowa, dziewiczy s...
autor: Dudu$
28 wrz 2018, 17:17
Jump to forum
Jump to topic

Re: (Już nie)Zielona Caravell'ka z Katowic

Remont ruszył pełną parą. Praktycznie jeszcze dobrze nie wróciłem do domu a kolega już był w trakcie rozbrajania samochodu. Zaczynał od demontażu przodu, w tym błotników, a tam absolutnie bez niespodzianki. blotink_2.jpg błotnik_1.jpg Oczywiście ten fabryczny bubel zostanie stosownie naprawiony popr...
autor: SSS
01 sty 2019, 18:37
Jump to forum
Jump to topic

Re: Zielony Dzik

Zmiany część 2: - wyciagniecie zabudowy holenderskiej - demontaż sufitu podłogi i boczków - wycięcie kleju trzymającego zabudowe holenderska - przeszlifowanie i odtłuszczenie tylnych nadkoli i tyłu samochodu - lakierowanie 2x podkładem Problemy do rozwiazania na najblizszy czas to: - Poważny prawny...
21 sty 2019, 21:09
Jump to forum
Jump to topic

Ostatnio znalazłem wenę na ogarnięcie audio w aucie tak więc zacząłem rzeźbić w wolnej chwili panele (w sumie to komory) na głośniki w drzwi.
Niestety zbrakło mi żywicy na lewą stronę i aktualnie czekam na dostawę :P
20 lut 2019, 20:47
Jump to forum
Jump to topic

Szukałem już jakiś czas sensownej gąbki na zrobienie łóżek i chyba znalazłem. Dziś przyszła paczuszka z dwoma kawałkami 200x120x3 cm. a jak przyszła to nie mogłem się powstrzymać z jej pocięciem i przymiarką. Jest to pianka wtórnie spieniona i jest o niebo sztywniejsza od takiej zwykłej gąbki a jedn...
autor: Maciek-zz
24 lut 2019, 14:26
Jump to forum
Jump to topic

Nowy nabytek.

Kilka dni temu w przypływie szaleństwa pojechałem w bieszczady (600km w jedną) po auto z ogłoszenia: caravelle 2,5 Pb z półroczną sekwencją, 2000rok, klima, udokumentowane 300t km, wystawiona za 13 000 PLN, w tenczas udało mi się wpłacić zaliczkę, a sprzedający uczciwie przytrzymał auto mimo natrętn...
17 mar 2019, 18:20
Jump to forum
Jump to topic

Dzięki wielkie za uznanie <england> ale na to przyjdzie jeszcze czas jak ten cały projekt zostanie zakończony sukcesem <cool> Co do wysokości dachu to na środku będzie on wyższy w stosunku do oryginału o jakieś 9cm. Zakładam że będzie on wyższy o jakieś 3cm od oryginalnych dachów tego typu ale to ak...
18 mar 2019, 21:53
Jump to forum
Jump to topic

Żywica poliestrowa <england>

Dzisiejszy dzień zakończony pełnym sukcesem, ostatnie warstwy żywicy położone i wieczorem udało się go podnieść do góry <31>
02 cze 2019, 17:20
Jump to forum
Jump to topic

Można powiedzieć że projekt "kamper T4" zbliża się po woli do końca <śmiech> W kranie pojawiła się woda, zostało jeszcze doprowadzenie jej do prysznica i zrobienie grzania, ale to już mały pikuś. Sklejka została polakierowana a łóżko przerobione, teraz jest możliwość na noc wyciągnięcia ki...
07 wrz 2019, 20:51
Jump to forum
Jump to topic

Właśnie wróciliśmy z dwutygodniowego szwędania się po Chorwacji (miała być Albania ale nie wyszło). Wybrali się z nami znajomi osobówką w kombi z namiotem wszystkie noclegi po trasie ogarnęliśmy na dziko <yahoo> Przeżyliśmy bardzo ciepłe noce jak i jedną dość zimną na Słowenii, trochę deszczu jak i ...
autor: dom80
06 gru 2020, 23:33
Jump to forum
Jump to topic

Dwa T4

Witam wszystkich serdecznie , to jak w tytule drugi mój T4 . Tym razem udało się kupić po paru latach szukania i odkładania kasy Multivana. Może nie jest to lalka bo nie takiego szukałem. Miał być w miarę ok. Dane: Multivan Atlantis 2001 r. , Silnik 2.5 TDI 151 km AXG, przebiegu ok 388 tys. km. Clim...
autor: Piteros71
29 paź 2020, 15:57
Jump to forum
Jump to topic

Vw t4 multivan by Piter

Witam wszystkich serdecznie. <victory> Od 28.05.2020 stałem się posiadaczem Vw t4 multivan 97rok 2,5 TDI. Ogólnie śmieszna historia bo miała być przyczepa kempingowa ale po rozmowie z koleżanką małżonką doszliśmy do wniosku żeby kupić coś bardziej praktycznego. Przeglądałem ogłoszenia no i padło na ...
autor: Piteros71
04 lis 2020, 20:56
Jump to forum
Jump to topic

Re: Vw t4 multivan by Piter

Teczka czeka na malowanko <yes> <31>
11 gru 2020, 21:22
Jump to forum
Jump to topic

Re: Dwa T4

Ciąg dalszy , po sprawdzeniu przez elektryka powstały 2 uszkodzenia klapy . Siły opadły , oczyściłem z rudej przy zamku zabezpieczyłem standard pędzelkiem , ale to nie widocznie zbytnio. Kupiłem na szrocie parę fantów za 80Pln . I dalsze działanie rozebrałem klapę i tam znów małe ogniska rudej . Ocz...
23 gru 2020, 8:36
Jump to forum
Jump to topic

Re: Dwa T4

Witam po paru nockach bus się składa, nowy zamek z kluczykiem , kamera cofania i led w lampce nad stolikiem zamontowane . Wreszcie można było tył lekko oznaczyć dziękuję koledze Zychowi za pomoc w flepce z naszego forum. A żona dodała 2 kolejne . Auto prawie gotowe na podróże [emoji3]. https://uploa...
autor: lukasz 1983
05 sty 2021, 0:11
Jump to forum
Jump to topic

Wszyscy maja, mam i ja. Projekt multi

Chcialbym i ja przedstawic swoj projekt . Kupilem w 11.2016r. osobiscie w niemczech z pod domu multi 2000r 2,5tdi 260kkm, ale z automatem niby po regeneracji u nas ale cos to nie jezdzilo, nie doktoryzujac sie zbyt wiele przekladka na manuala poszła z nowym dwumasem.Pojezdzilem chwile i schowalem do...
autor: Robakow
16 kwie 2021, 22:50
Jump to forum
Jump to topic

Re: Przywitanie w Wami z T4-forum

Dziękuję za opinie dotyczące mojej pracy przy T4. Miło jak ktoś doceni pracę, w którą się wkłada dużo serducha. dom80 Błotników nie demontowałem ponieważ nie było syfu w środku ani rdzy więc tylko zostało tam porządnie wyczyszczone i zakonserwowane. No i konserwacja poszła również we wszystkie profi...
autor: rafflex
17 kwie 2021, 19:46
Jump to forum
Jump to topic

Re: Hans Kloss

No i tak.... Nie ma róży bez ognia, czy jakoś tak. Ale od początku... W oczekiwaniu na wolny termin u Cyklona ogarniałem powolutku na parkingu przed blokiem wnętrze Kloss'a. A to zdemontowałem jakieś plastiki w kabinie, a to wymontowałem fotele. Przeprałem tapicerki, podkleiłem gąbki, poskładałem do...
autor: Dudu$
04 sty 2023, 22:23
Jump to forum
Jump to topic

Re: (już_nie)Zielona Caravell'ka z (już_nie)Katowic

Żyje, ma się nieźle, choć w związku jak w pogodzie - tymczasowe ochłodzenie. O, z ważniejszych rzeczy to założyłem rękami swymi chiński piec pod samochodem. Przybyło kilka naklejek wyjazdowych. Jak się zrobi cieplej do będę kombinował nad przebudowaniem zabudowy, żeby wiecej miejca zyskać w środku. ...
autor: rafflex
27 lut 2024, 14:24
Jump to forum
Jump to topic

Re: Moja niebieska strzała

1. Przesuwasz do przodu.
2. Z przodu szyn, od spodu odkręcasz 2 śruby.
3. Unosisz lekko przód siedziska i wysuwasz do przodu. Siedzisko masz zdemontowane.
4. Resztę widać.

Tu masz dokładniejszy opis ze zdjęciami:
https://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f=16&t=15193
autor: fromel
16 cze 2024, 8:16
Jump to forum
Jump to topic

Re: 1995 1.9 TD (ABL) - Mały Żuczek, Żuczunio, Il Żucze

Przez dłuższy czas Żuczek stał pod oknem i się kurzył. Postanowiłem najpierw trochę pojeździć, żeby zorientować się, co go boli i co powinno zostać zrobione / wymienione w pierwszej kolejności. Pewne rzeczy były założone z góry (np. wymiana paska rozrządu), pewne doszły po drodze. Na pierwszy ogień ...
autor: xxxkamil
29 paź 2016, 8:51
Jump to forum
Jump to topic

Re: pozostałe znalezione w sieci

Tylko patrzeć jak się pojawi w Polsce z przebiegiem 200tyś. i pełną historią serwisową. ;)
autor: Sterciu
03 lis 2016, 9:26
Jump to forum
Jump to topic

Re: pozostałe znalezione w sieci

no to skończy się sprowadzanie t4... bo będą stare rocznikowo....

najpierw powinni dac zarobić przeciętnemu Kowalskiemu na nowe auto a dopiero pózniej wprowadzać takie zmiany...

http://motoryzacja.interia.pl/raporty/r ... Id,2299412
autor: c2aki
08 lis 2017, 20:46
Jump to forum
Jump to topic

LINKI DO WIKI

Witam Wiemy wszyscy jaką kopalnią wiedzy jest T4 WIKI, natomiast znaleźć tam to czego akurat szukamy jest czasem ciężko szczególnie jeśli się nie zna języka (jak ja). Z tego powodu stworzyłem sobie skróty do WIKI pod którymi znalazłem informacje na interesujące mnie tematy. Chciałem je tu zamieścić ...
autor: Viking
13 cze 2018, 23:16
Jump to forum
Jump to topic

Re: SWAP cokolwiek-> 2.0 16v 150 km

No i się nie przeliczyłem, ja jeżdżę i nie wiem, Ty nawet nie widziałeś i wiesz, jak zwykle. Wykresy także tylko Ty czytać umiesz doskonale, ale Ty przecież wiesz najlepiej. Na Politechnice czas traciłem, trzeba było w kanale młotem napindalać i też miałbym się za nieomylnego. Zazdroszczę nieomylnoś...
autor: radecki
28 lis 2013, 20:26
Jump to forum
Jump to topic

Re: Opłaca się montować chip do ACV ?

Długo zastanawiałem się nad takim zabiegiem przez różne opinie jednak zdecydowałem się i nie żałuję. Auto przygotowane do modyfikacji ( sprawdzone wtryski i turbo wraz z ustawieniem wyczyszczony dolot, wymieniony filtr powietrza wg zaleceń ) i taka kolejność uważam powinna być zachowana przed hamowa...