Cześć!
To mój pierwszy post i niestety od razu z problemem.
Coś posypało mi się Webasto w californi. Webasto załącza się i po ok. 3 min. wyrzuca błąd f12 na jednostce sterującej. Czy któryś z Kolegów zna speca, który naprawi ogrzewanie? Jestem z dolnośląskiego.
Pozdrawiam
D3lp w californi
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
maxtz
- Aktywny T4
- 8
- Model:
- Auto: T4 DIY POP-TOP
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 46 razy
- Kontakt:
Re: D3lp w californi
F12 to błąd przegrzania, czyli najprawdopodobniej jest uszkodzony czujnik temperatury lub przegrzania.
-
GGszymon
- Nowy T4
- 8
- Model:
- Auto: T4 California
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Po wyjęciu bezpiecznika błąd znika. Pojawia się ponownie po około 3 minutach działania. Przez te 3 minuty grzeje słabo. Ciężko jest mi grzebać przy ogrzewaniu bo jestem po ciężkim wypadku i nie mam kanału. Miejscowi spece od ogrzewań nie widzieli jeszcze takiego ogrzewania (sterowanie Westfalii). Czytałem że kilkukrotnie powtórzony błąd może zablokować sterownik. Wolałbym tego uniknąć. Ktoś może pomóc w południowo-zachodniej Polsce?
-
GGszymon
- Nowy T4
- 8
- Model:
- Auto: T4 California
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Źródłem problemu okazała się reklamówka wciągnieta przez ogrzewanie. Co do serwisu to polecam
Seb-Tom Wolności 179, 58-560 Jelenia Góra.
Seb-Tom Wolności 179, 58-560 Jelenia Góra.
-
flax
- Znawca T4
- 14
- Model:
- Auto: California Exclusive
- podziekowal za post: 25 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Dzieki za info. Na przyszlosc: sterownik masz w kanale dolotowym w bocznej scianie i tam jest kostka pod ktora nalezy sie podlaczyc z zegarem diagnostycznym by skasowac bledy.
-
slimak
- Ikona forum
- 15
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 311 razy
- Kontakt:
Proszę trzymać się tematyki wątku i działu. Do dyskusji technicznych są na forum odpowiednie miejsca.