Mam problem z wymianą przedniej szyby w mojej Cali, wymiana jest okazją do naprawy ognisk korozji w NADSZYBIU, podszybie jest ok., ale w nadszybiu, symetrycznie w 2 miejscach, są ogniska korozji, które wchodzą pod plastikową budę, podejrzewam że są to miejsca mocowania budy do blachy, żeby to porządnie zrobić trzeba by podnieść budę. Czy ktoś z kolegów zdejmował budę w Cali (tą z nadwieszeniem z przodu)?, albo ma schemat montażowy takiej budy ?
Na stronie Westfalii nic nie ma na ten temat.., wszystkie wskazówki mile widziane
Pozdrawiam
Marty
California ori - demontaż dachu wysokiego - HELP PLS!
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Caravelle Business
- Opis: 2.8 V6
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
Re: California ori - demontaż dachu wysokiego - HELP PLS!
nie Cali ale mam James'a cooka i dach jest ten sam a w zasadzie metoda montazu ta sama i Ci powiem, że gruba robota. Dach oczywiscie jest klejony na całym obwodzie na wśiekły klej sikaflex . Na forum camperteamu jest watek jak facet odcinał taki dach Westfalii z forda nugetta i przekładał na dawcę są też zdjęcia. Tu masz linka:Marty1 pisze:Mam problem z wymianą przedniej szyby w mojej Cali, wymiana jest okazją do naprawy ognisk korozji w NADSZYBIU, podszybie jest ok., ale w nadszybiu, symetrycznie w 2 miejscach, są ogniska korozji, które wchodzą pod plastikową budę, podejrzewam że są to miejsca mocowania budy do blachy, żeby to porządnie zrobić trzeba by podnieść budę. Czy ktoś z kolegów zdejmował budę w Cali (tą z nadwieszeniem z przodu)?, albo ma schemat montażowy takiej budy ?
Na stronie Westfalii nic nie ma na ten temat.., wszystkie wskazówki mile widziane
Pozdrawiam
Marty
http://www.camperteam.pl/forum/viewtopic.php?t=27107
-
Marty1
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: T4 Multi 2,5B
- Opis: UltraMaryna
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Re: California ori - demontaż dachu wysokiego - HELP PLS!
Dzięki za tego nugeta, świetna fotorelacja, przynajmniej wiem, że będzie potrzeba duuużo sikaflexu i jeszcze więcej cierpliwości!, ale odwrotu nie ma, bo nie wstawię nowej szyby w pordzewiałe nadszybie.
Pozdrawiam
Marty
Pozdrawiam
Marty
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: California Exclusive
- podziekowal za post: 25 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
California ori - demontaż dachu wysokiego - HELP PLS!
Ojojoj gruba robota, u mnie tez juz powoli widac ja na horyzoncie :(
Na razie bede jeszcze dlubal z zewnatrz, zobaczymy jak bedzie postepowala ruda..
Rob foty plisss
Na razie bede jeszcze dlubal z zewnatrz, zobaczymy jak bedzie postepowala ruda..
Rob foty plisss