Przeróbka Longa na Multivana
-
stasiu
- Aktywny T4
- 10
- Last active: -
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: MULTIVAN
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
Przeróbka Longa na Multivana
Witam panowie , wiem że T4 w takiej wersji nie wychodziły , czy ktoś może przerabiał long-a na multivana ? i ile z tym roboty , i czy pasują jakieś oryginalne boczki etc. marzyło by mi się zamiast koziołka za kierowcą wstawić (podczas wypadu na wakacje itp) kompletną szafkę z lodówką zlewem i kuchenką i żeby dało się rozłożyć kanapę , czy jest to możliwe i wykonalne ?.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2017, 13:41 przez stasiu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
Re: Przeróbka Longa na Multivana
pracy jest bardzo dużo, potrzebujesz kompletne wnętrze z multivana za wyjątkiem tylnych dolnych boczków i górnych plastików które kupujesz z caravelli w longu. Dolne ostatnie takicerki kupujesz z wersji "bida" czyli bez otworów na głośniki (przy założeniu że kompletne wnętrze kupujesz z ostatnich roczników) ponieważ jak założych (na boczki gdzie głośniki już były) nakładki na głośniki z multivana MK II to na górze będziesz miał dziury. Z golasa sam sobie wytniesz ale trzeba ostrożnie to robić. Reszta to kwestia wiercenia pod blaszki, wspawywanie wzmocnień pod fotele (przynajmniej u mnie) obrotowe drugiego rzędu ...... temat rzeka.
Mogę Ci powiedzieć co i jak ale musze wiedzieć jakim autem dysponujesz, jaka wersja.
Miej świadomość że podsufitka z nawiewami od longa to spory koszt i do niej pasowało by mieć górny prawy ostatni plastik tapicerki
Mogę Ci powiedzieć co i jak ale musze wiedzieć jakim autem dysponujesz, jaka wersja.
Miej świadomość że podsufitka z nawiewami od longa to spory koszt i do niej pasowało by mieć górny prawy ostatni plastik tapicerki
-
stasiu
- Aktywny T4
- 10
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: MULTIVAN
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
OK wielkie dzieki za wyjaśnienie sytuacji , na tą chwilę nie posiadam auta (będę kupował późną wiosną) i rozważam różne możliwości czy kupić oryginał czy kupić longa i przerabiać (zbytnio na to nie mam czasu,narzędzi,umiejętności) i z tego co napisałeś to jest trochę kombinowania , więc chyba sobie daruje i pomyślę o szafce która pojawiła się na fejsie w naszej grupie , bo zależy mi żeby mieć na wakacje w aucie szafkę z lodówką kuchenką i wodą , jeszcze raz wielkie dzięki za odpowiedz, pozdrawiam.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Najlepiej kupić caravelle w longu z klimą z tyłu najmniej przeróbek przechodziłem to i nigdy nie skończyłem projektu, temat bez sensu szkoda kasy
-
TomekZR7
- Nowy T4
- 9
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
witam wszystkich na forum,
jestem właśnie w trakcie przerabiania swojej teczki na multivana w longu,
Wersja podstawowa przerobiona na caravelkę w granatowej skórze teraz będzie przerobiona na multivana.
Teraz jestem na etapie tylnej kanapy, jak skończę zamieszczę parę fotek.
jestem właśnie w trakcie przerabiania swojej teczki na multivana w longu,
Wersja podstawowa przerobiona na caravelkę w granatowej skórze teraz będzie przerobiona na multivana.
Teraz jestem na etapie tylnej kanapy, jak skończę zamieszczę parę fotek.
-
faraon3021
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 36 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt: