Znaleziono 19 wyników

Return

autor: Kenobi
24 kwie 2013, 22:16
Jump to forum
Jump to topic

Re: brak stałego zasilania na zegary i radio po zwarciu

czarny1x1x pisze:
ostałem,, zrypany,, o bezpiecznik
o.k sory ale nie powiedziałeś który to jest !
wszyscy uważali, że to jest nr 21, a nie nr 9 w dodatkowej listwie
czarny1x1x pisze:
U2 /11 u mnie on występuje w kostce siwej
to samo tutaj, wszyscy twierdzą, że tam wychodzi zasilanie zegarów, a u mnie ten pin jest pusty !?
06 mar 2016, 14:46
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 2.5 TDI AXG Wolna wtyczka

virus pisze:
Czyli ktoś z jakiegoś powodu wyciągnął wtyczkę
Najczęściej ludzie tak robią bo zdarza się uszkodzenie czujnika skutkujące tym, że wentylatory chodzą non stop.
Podepnij wtyczkę i zobacz co się dzieje, może tylko ktoś coś robił i zapomniał podpiąć.
autor: Probe041
04 maja 2016, 22:11
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż klimatronika

Wtyczki pasują w skrzynkę bez problemu. Pytanie jeszcze jaki masz sterownik silnika, na jedną czy dwie wtyczki bo trzeba podpiąć się do ECU z 2 kablami. Ucięte kable mogą być od sterownika webasto, chociaż tutaj potrzebny schemat i musiałbyś sprawdzić dokąd te kable idą z drugiej strony miernikiem. ...
autor: rafwlkp
05 maja 2016, 15:49
Jump to forum
Jump to topic

Oringi zielone przeznaczone do układów klimatyzacji, do dostania w większości sklepów motoryzacyjnych bądź zajmujących się chłodnictwem.
05 maja 2016, 17:40
Jump to forum
Jump to topic

Zestaw zielonych oringów do klimatyzacji z allegro za ~30zł kupowałem
06 maja 2016, 19:43
Jump to forum
Jump to topic

Jeśli chodzi o miejsce na rurki z tyłu to dobre miejsce znalazłeś :D W te 3 punkty przykładasz taką otwornicę jak na foto i najpierw idzie wiertło prowadzące a potem robisz idealnie otwór. 4 punkt z tyłu jest na odprowadzenie wody z parownika i tu już wystarczy zwykłe wiertło Środkowej nagrzewnicy z...
10 maja 2016, 14:47
Jump to forum
Jump to topic

Jak masz kanał to od spodu, jak nie masz to opuszczasz silnik na łapie (bez chłodnic) i pchasz od przodu a druga osoba pod autem (które jest podniesione dosyć wysoko). Rozkręć sobie je z tyłu na łączeniu gdzie są węże elastyczne
10 maja 2016, 16:59
Jump to forum
Jump to topic

Tak, drążek prawy (strona pasażera) trzeba odkręcić, bak też musi być zdjęty
16 maja 2016, 21:32
Jump to forum
Jump to topic

Re: Brak Komunikacji z ECU

Musisz określić dokąd idą te szare kable dokładnie. Szaro biały kabel to K-line i masz nad skrzynką gniazda gdzie się go wpina, bez niego nie połączysz się z niczym jak jest niepodpięte gniazdo w rozdzielnię. http://t4-wiki.de/wiki/Diagnoseschnittstelle#Beschaltung wpinasz go w Kl.K http://t4-wiki.d...
25 lip 2016, 21:53
Jump to forum
Jump to topic

Wszystko zależy od wydajności pompy próżniowej. Wydajnej wystarczy 20minut, mniej wydajna może pompowac nawet godzinę... Dlatego ja swoją średnio wydajną na podwójnym klimatronicu robiłem półtora :D
12 lut 2016, 17:14
Jump to forum
Jump to topic

Re: regulacja drążków skrętnych - problem

Ty się spotkałeś :-) Wymień na drążek o takiej samej średnicy i zapomnij o problemie :-)

Mam dwa drążki 26.4mm na zbyciu, brązowe jakbyś był zainteresowany, zaraz po nich są fioletowe od 151KM
autor: chemik211
14 lut 2016, 8:16
Jump to forum
Jump to topic

Ja takie miałem w mojej caravelle 2,5b a najlepiej jest to wyjaśnione na wiki który kolor gdzie był stosowany https://translate.google.pl/translate?h ... rev=search
autor: chemik211
13 lut 2016, 22:33
Jump to forum
Jump to topic

Probe nie wprowadzaj w błąd, drążki były dobierane do wersji wyposażenia samochodu niezależnie od silnika i w axg jak był multivan to były właśnie cienkie aby auto było komfortowe
03 lip 2016, 21:03
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2.5 TDI AXG Prośba o analizę logów

Nie robi sie logów trzech grup na raz bo są wtedy mało dokładne - maks 2, szczególnie, że szukasz jakiegoś chwilowego problemu.
05 lip 2016, 20:06
Jump to forum
Jump to topic

Log 011BS wygląda dziwnie, jakby podciśnienie gdzieś uciekało
05 lip 2016, 20:44
Jump to forum
Jump to topic

Rób logi dynamiczne i nie słuchaj mechanika, bo nie warto
05 lip 2016, 20:48
Jump to forum
Jump to topic

zniknęło mi powietrze z układu paliwowego to kąt wtrysku poprawił się i jest według wykresu w vagu taki jak powinien być, mało tego korekcje wtrysków są dużo ładniejsze ponieważ były wcześniej znaczne różnice. to jest normalny objaw, braki w dostarczaniu paliwa ECU próbuje niwelować kątem wtrysku i...
07 cze 2016, 13:54
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 2.5 TDI AXG Ciężko odpala poniżej połowy zbiornika

Zacznij od najprostszych znaczy czyli sprawdzenia szczelności,
Niech ktoś kręci rozrusznikiem, a ty obserwuj wąż paliwowy przy samej pompie ( jest przeźroczysty ) czy idzie od razu samo paliwo czy z bąblami lub w ogóle pojawia się po dłuższym kręceniu.
07 cze 2016, 16:36
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 2.5 TDI AXG Ciężko odpala poniżej połowy zbiornika

Zamiast wężyków sprawdził bym połączenia na filtrze paliwa oraz zaworek w filtrze.