Czwarty bieg
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 64
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 56 razy
- otrzymal podziekowanie: 170 razy
- Kontakt:
Czwarty bieg
Witam, pojawił mi sie nowy problem, od czasu do czasu nie mogę wrzucić czwórki, bez względu czy redukuję z piątki czy wrzucam z trójki, wydaje mi się że bieg już wszedł a mimo to zgrzytnie i muszę poprawić, tak jakby coś blokowało, przy mocnym wciśnięciu tego niema, słychać też wycie łożyska, nie dzieje się to często ale chciałbym coś z tym zrobić zanim rozsypie się na dobre, wymieniłem tulejki wybieraka bo miały trochę luzu, ale bez efektu, mam tego t4 od 6-miesięcy, i było dobrze, to 1.9 td, możliwe że siadające łożysko robiło taki problem? . Proszę o podpowiedzi, pozdrawiam.
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Re: Czwarty bieg
no tak , ale myślisz że to wina synchronizatora czy łożyska, wydaje mi się że synchronizator zgrzytał by na każdym razem, a tu dzieje sie to sporadycznie.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Łożysko albo wyje albo nie, ciężko celować ale raczej synchronizator albo coś z przesuwką.
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
wyczytałem gdzieś, że luz na łożysku może powodować że bieg nie zazębia, jak rozpoznać uszkodzony synchronizator?
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
łożysko wyło cały czas, rozebrałem dziś skrzynie, łożysko na wałku głównym, to stożkowe rozsypało się w mak, widać ślady na obudowie że był luz, synchronizator chodzi ścisło ,zęby przesuwki są lekko zaokrąglone, czy to łożysko mogło powodować złe zazębianie 4 biegu ?
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
wymienie wszystkie łożyska , tylko nie wiem co z tą przesuwką, koszt duży i nie wiem czy potrzebny?
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Witam, skrzynia włożona, wymieniłem same łożyska, skrzynia chodzi cicho, czwórka wchodzi bez zgrzytu, ale wyczuwam lekki opór przy wrzucaniu, mam nadzieje że będzie dobrze . Dzięki za pomoc.
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Potrzebuję kupić linkę sprzęgła bez samo regulatora, tylko nie wiem jak jej szukać , w intrcarsie maja tylko z samo regulatorem .
-
Johnny
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 19
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
To chyba normalne. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale u mnie się poprawiło z czasem i biegi wchodzą gładziej.pelek37 pisze:Witam, skrzynia włożona, wymieniłem same łożyska, skrzynia chodzi cicho, czwórka wchodzi bez zgrzytu, ale wyczuwam lekki opór przy wrzucaniu, mam nadzieje że będzie dobrze . Dzięki za pomoc.