kluczyk T4

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
MATI766
Początkujący T4

Answers: 0
15
Last active: -
Tematy: 5
Model:
Auto: VW MULTIVAN
Kontakt:

kluczyk T4

Nieprzeczytany post autor: MATI766 »

Witam nie dawno kupiłem vw t4 multivana 2,5 150km axg 2001r chodzi o to ze jest tylko jeden kluczyk i zastanawiam się gdzie mogę taki dorobić i ile będzie kosztować:)proszę o wasza pomoc.

Ps. Jest to scyzoryk z immobilizerem
chmielik
Ikona forum

16
Tematy: 43
Model:
Auto: T4
Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
podziekowal za post: 15 razy
otrzymal podziekowanie: 82 razy
Kontakt:

Re: kluczyk T4

Nieprzeczytany post autor: chmielik »

W każdym sklepie gdzie dorabiają klucze do domu lub samochodu,popularne jest to w sklepach typu Hipermarket np. Tesco....
Weź stary kluczyk i poproś aby zrobili ci "klona" .Robią to od ręki koszt od 100 do 150 zł
MATI766
Początkujący T4

15
Model:
Kontakt:

Tylko ze to jest ten z tym chipem nie będzie z tym problemu??
b8tz
Znawca T4

16
Tematy: 15
Model:
Auto: Transporter Kombi
podziekowal za post: 5 razy
otrzymal podziekowanie: 30 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: b8tz »

Dorobienie klucza z immo to tak jak pisze chmielik. Klucz bez immo - jakieś 20 zł.
chmielik
Ikona forum

16
Tematy: 43
Model:
Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
podziekowal za post: 15 razy
otrzymal podziekowanie: 82 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: chmielik »

Nie nie będzie problemu ...wyciągasz taka czarną kosteczkę z kluczyka i robi ci klona.....gra gitara
yrroo28
Stały bywalec

16
Tematy: 10
Model:
Auto: 2xLooong, doka
podziekowal za post: 5 razy
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: yrroo28 »

Gdzie tak tanio można zrobić kluczyk scyzoryk z imo??? U mnie babka krzyknęła że od 250zł wzwyż <36>
tomek
Forumowicz T4

16
Tematy: 10
Model:
Auto: TRANSPORTER
otrzymal podziekowanie: 4 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: tomek »

kup kluczyk scyzoryk na alle...drogo haha i zanieś do dorobienia wychodzi taniej .
grzesiex
Znawca T4

16
Tematy: 7
Model:
Opis: Krzywy ryj
otrzymal podziekowanie: 83 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: grzesiex »

Cena dorobienia immo zależy od jego generacji. Dla mojego MV 1998 nikt poniżej 300 nie chce rozmawiać, jest znacznie łatwiej jak znasz nr z czarnej plakietki serwisowej.
przemekx303
Początkujący T4

16
Tematy: 3
Model:
Auto: t4
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: przemekx303 »

w grudniu dorabiałem do acv w Lublinie i 250pln poszło
Jędrek
Początkujący T4

15
Model:
Auto: t 4
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Jędrek »

Też miałem tylko jeden kluczyk przy zakupie teczki
Drugi dorabiałem w serwisie w jakimś supermarkecie
Koleś przekonywał mnie że musi dołączyć kostke immobilajzera zgodną z orginałem co wynalazł na kompie
Koszt miał być 150 zł
Po wykonaniu przyszedł czas na sprawdzian działania
Okazało sie że po wyjeciu kostki silnik dalej gada i nic sobie nie robi z tego zabezpieczenia
Zaspokajając własną ciekawość dowiedziałem się że holender wymontował jakąś część z pompy silnika
Nie znam się na tym i proszę o info co w silniku 1.9 td odcinał immobilajzer i jaka to na dzisiejsze standardy ochrona sprzetu
Silvestro
Aktywny T4

15
Tematy: 6
Model:
Auto: TE4
podziekowal za post: 1 raz
otrzymal podziekowanie: 3 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Silvestro »

moje T4 też kupiłem tylko z jednym kluczykiem i to na dodatek trochę styranym. chcąc dorobić drugi kluczyk poszedłem do firmy w mojej mieścinie zajmującej się tego typu sprawami. byłem przekonany że dorobienie to będzie koszt ok. 25 zł. gościu wziął mój kluczyk i powiedział że mam samochód z immo i to będzie kosztować 180 zł. trochę się zdziwiłem i koszta mnie przeraziły więc następnego dnia przyjechałem tylko po to żeby dorobić kluczyk do otwierania drzwi. koszt 23 zł z ciekawości włożyłem kluczyk do stacyjki, teczka zagadała myślałem może, że to z powodu że ten oryginalny kluczyk mam przy sobie ale w chacie zrobiłem test zostawiając org. kluczyk w domu a z dorobionym bez problemu odpaliłem busa. także nie wiem czy koleś w punkcie dorabiania kluczy chciał sobie dorobić do wypłaty moim kosztem <30> czy może też miałem coś robione z immo.??? dodam że kluczyk w środku pusty a rok produkcji 03.1996
mora
Znawca T4

15
Model:
Auto: transporter
Opis: " Sekcja Dolnośląsko-Opolska!"
podziekowal za post: 53 razy
otrzymal podziekowanie: 8 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: mora »

Niekoniecznie gościu Cię wkręcał.Ja miałam podobną historię i okazało się,że imo zostało zdjęte.
Silvestro
Aktywny T4

15
Model:
Auto: TE4
podziekowal za post: 1 raz
otrzymal podziekowanie: 3 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Silvestro »

ale skoro brał ten kluczyk i wkładał go do jakiegoś czytnika więc coś tam mu pokazało... zresztą nie ważne...śmigam na tym za 23 zł i jest ok...
Kenobi
Administrator
Fanatyk T4

16
Tematy: 45
Model:
Auto: Caravelle
Opis: niech moc będzie z wami
podziekowal za post: 49 razy
otrzymal podziekowanie: 659 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Kenobi »

bo w kluczyku była kostka od immo, a skąd koleś miał wiedzieć, że tobie ktoś zdemontował tą część która jest na pompie
mora
Znawca T4

15
Model:
Auto: transporter
Opis: " Sekcja Dolnośląsko-Opolska!"
podziekowal za post: 53 razy
otrzymal podziekowanie: 8 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: mora »

Otóż to
peters
Samodzielny mechanik

16
Tematy: 13
Model:
podziekowal za post: 70 razy
otrzymal podziekowanie: 35 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: peters »

Jędrek pisze:
Też miałem tylko jeden kluczyk przy zakupie teczki
Drugi dorabiałem w serwisie w jakimś supermarkecie
Koleś przekonywał mnie że musi dołączyć kostke immobilajzera zgodną z orginałem co wynalazł na kompie
Koszt miał być 150 zł
Po wykonaniu przyszedł czas na sprawdzian działania
Okazało sie że po wyjeciu kostki silnik dalej gada i nic sobie nie robi z tego zabezpieczenia
Zaspokajając własną ciekawość dowiedziałem się że holender wymontował jakąś część z pompy silnika
Nie znam się na tym i proszę o info co w silniku 1.9 td odcinał immobilizer i jaka to na dzisiejsze standardy ochrona sprzetu
To sie zgadza.W jednostkach 1,9TD bylo cos takiego przy pompie wtryskowej.Czasami to psulo sie i najtanszym sposobem bylo to co zrobil kolega Holender.Objawy sa takie ze auto zapala i gasnie po kilku sekundach.
Jesli nie masz immo,to dorobienie kluczyka taniej wynosi. Ale nie masz zabezpieczonego auta.Choc na dobrego zlodzieja immo.nie robi problemu.Załóż sobie wylacznik (od cewki gaszacej silnik) wylacznik o ktorym tylko ty bedziesz wiedzial.To najprostszy sposob na zabezpieczenie auta.
BEN
Forumowicz T4

15
Model:
Auto: Multivan
podziekowal za post: 2 razy
otrzymal podziekowanie: 11 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: BEN »

Witam kolegów forumowiczów. T4 Multivan 2,5 TDI 75kW (2002). Chciałem się podłączyć pod ten wątek kluczyka. Mam w aucie oryginalny centralny oraz "jakąś czarną skrzynkę simensa" też oryginalnie podłączoną. Wstępnie ustaliłem, że jest ona do pilota w kluczyku. Mój kluczyk który dostałem wraz z autem nie ma tych bajerów. Jak sprawdzić tę skrzynkę i dobrać do niej pilota ??? Może ktoś ten temat już przerabiał. ( nie szukam innych rozwiązań zastępczych )
MATI766
Początkujący T4

15
Model:
Kontakt:

BEN pisze:
Witam kolegów forumowiczów. T4 Multivan 2,5 TDI 75kW (2002). Chciałem się podłączyć pod ten wątek kluczyka. Mam w aucie oryginalny centralny oraz "jakąś czarną skrzynkę simensa" też oryginalnie podłączoną. Wstępnie ustaliłem, że jest ona do pilota w kluczyku. Mój kluczyk który dostałem wraz z autem nie ma tych bajerów. Jak sprawdzić tę skrzynkę i dobrać do niej pilota ??? Może ktoś ten temat już przerabiał. ( nie szukam innych rozwiązań zastępczych )
Wdaje mi się ze pozostał ci tylko serwis:)
Sterciu
Ekspert T4

16
Tematy: 189
Model:
Auto: T5.1 , T6.0
podziekowal za post: 24 razy
otrzymal podziekowanie: 210 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Sterciu »

Ja dziś bylem w kilku znanych we Wroclawiu punktów dorabiania kluczy , kodowania/klonowania immo. Ceny od 200 do 250zł. Podjechalem do aso , kiedys mozna było otrzymac po nr vin (oczywiście odplatnie za około80~100zł) kod pin , teraz jest to możliwe ale po podłączniu do komputera i koszt w serwisie wynosi 210zł , ale pytam dalej... ile zaprogramowanie transpondera w kluczyku pod immo , pani w obsludze powiedziała ze w tej cenie 210zł , wynegocjowalem jeszcze w tej cenie zakodowanie pilota c.zamka i ewentualnie dostane nr pinu... Wychodzi na to ze nie opłaca się u tych wszelkich dorabiaczy dokodowywać kluczyka z immo bo w aso wychodzi niewiele drożej, a nawet jak ma się jakiś upust to i taniej....

Jeden ze znanych dorabiaczy kluczy sklonował tak transponder koledze, że jak bylem jego autem na jednym ze zlotow to można było wariacji dostac z tym jego dorobionym kluczyk gdzie auto odpalało i gaslo za chwile , az wkońcu zdecydował sie ze jednak odpali...

Mowa o kluczyku scyzoryku , dokupionej uzywce na allegro. Jedyny plus to taki ze w punkcie dorabiania kluczy podczas klonowania immo dotną gratis grot ale trzeba go mieć , w aso grot trzeba zamowić i po nr vin przyślą im juz dociety , koszt od 50zł wzwyż , w zalezności od grotu lub poprotu dokupic sobie czysty i dociąc obojetnie w jakim punkcie.

Dodam ze docianie grota tam gdzie dorabiaja klucze samochodowe to koszt okolo 30zł za usługę we wrocku , w castoramie w punkcie dorabiania kluczy to koszt 15zl :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”