Problem turbo 2.5 tdi AJT

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=89
T4 Forum dotyczące silnika „2.5 AJT, AAY, ACV, AUF, AXL, AYC, AHY, AXG”

Tematy dotyczące TDI – 88, 102, 111, 150 KM. Wszystko o turbo, intercoolerze, wtryskach, ECU i VAG.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
padas
Początkujący T4

12
Model:
Auto: t4
podziekowal za post: 1 raz
otrzymal podziekowanie: 2 razy
Kontakt:

Problem turbo 2.5 tdi AJT

Post autor: padas »

Witam,
Mam problem z turbo w moim t4 2.5 tdi ajt 88km. Od pewnego czasu dostaje notlauf. Odbywa się to jak prekroczę 2,5 tys obrotów, a szczególnie na czwartym biegu i po przekroczeniu 100km/h. Na warsztacie stwierdzili, że następuje przeładowanie i winny jest za to jakiś elektrozawór o numerze 701906283. Jest bardzo duży problem ze znalezieniem zamiennika a oryginał to 500 zł. Znajomy znalazł mi go w Chinach i za 80 zł mogę go mieć. Warto inwestować w cińczyka, czy może poszukać niedostępnej używki?
Cyklon
Znawca T4

15
Model:
Auto: MULTIWAN
podziekowal za post: 15 razy
otrzymal podziekowanie: 23 razy
Kontakt:

Re: Problem turbo 2.5 tdi AJT

Post autor: Cyklon »

spróbuj zamienić Elektro zawory z egr em i zobaczysz czy dalej będzie przeładowywał a zawory na używkach znajdziesz może mieć troszkę inna obudowę…login to view the rest of this post

This topic has 34 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.5 AJT , AAY , ACV , AUF , AXL , AYC , AHY , AXG”