Wysokie ladowanie
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Lepszy
- Forumowicz T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: T4 70X0C 1994r
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Wysokie ladowanie
Wymieniałem sprzęgło w 2,5 TDI ACV. Namęczyłem się ale ok. Kumpel dojechał do Wrocławia (60km) i mu rozładowało akumulator, naładował i odpalało. Podpięliśmy miernik i pokazywało 16,54V co może być przyczyną ??? Wcześniej nie było takiego problemu. Dzisiaj miał jechać do Żagania i znowu rozładowało...
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Re: Wysokie ladowanie
Jak rozładuje akumulator a wykluczyłeś już wszystkie odbiorniki prądu radio itd itp , to jest akumulator padnięty zwarcie na celach prąd może trzymać tylko traci moc rozruchową tzw, AN . Lub diody w alternatorze .
-
Lepszy
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
U mnie na podwórku bez problemu odpalał. Zrobił 60km - 1h jazdy - i już lipa... Wymienię szczotki, sprawdzę jeszcze masy. Jeśli problem będzie dalej to co jeszcze można sprawdzić???
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Tak jak napisał chemik też obstawiam regulator. I dzieje się to tak nagle, u mojego kolegi tak się stało i dodatkowo popaliło pare rzeczy, całe szczęście że kompa nie spaliło ale bespieczniki poszły wszystkie.
-
Lepszy
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
jutro mu to wymienię :) tam chyba nie powinno być większego problemu ??? Rozebrać przód, odchylić chłodnice, odpiąć kabelki, ściągnąć obudowę i wykręcić ???
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Ja u siebie podchodziłem od spodu i nie pamiętam dokładnie ale u mnie przy ściąganiu obudowy przeszkadzał chyba jakiś wąż ale jakoś się udało.
-
Lepszy
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Ok... regulator napięcia wymieniony.. Nie ładuje już ponad 16V ale jako 11V i ciągle spada. Zmieniłem akumulator na inny i nic się nie zmieniło.... Co do mas.... Jedną podpiąłem pod rozrusznik a drugą przykręciłem do skrzyni biegów...
-
Lepszy
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Założyłem drugi alternator, bo ten był popękany.... Stary chciałem regenerować, ale fachowcy nie podjęli się tego. Ładowanie ciągle rzędu 10,5V i spada dosyć szybko... Panowie ratujcie, bo już nie wiem co mam robić.... Może jakiś kabelek, może jakaś inna pierdoła...