Cylinderek hamulcowy.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
-
zeege
- Początkujący T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: 95r
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Cylinderek hamulcowy.
Witam wszystkich.
Czy naprawia sie cylinderek hamulcowy, czy nie warto? Jeden popychacz dziala, a drugi nie.
Przy nacisniecia pedalu hamulca nawet bardzo mocno, wychyla sie tylko nie znacznie i nie wraca na swoje miejsce od razu.
Czy warto wczesniej wymienic plyn hamulcowy (ma ok 2-4 lata ciezko stwierdzic) czy od razu z gory zalozyc uszkodzone dwa tylne cylinderki (prawy cylinderek jeden popychacz dziala, lewy cylinderek zero reakcji)
Pozdrawiam serdecznie.
Czy naprawia sie cylinderek hamulcowy, czy nie warto? Jeden popychacz dziala, a drugi nie.
Przy nacisniecia pedalu hamulca nawet bardzo mocno, wychyla sie tylko nie znacznie i nie wraca na swoje miejsce od razu.
Czy warto wczesniej wymienic plyn hamulcowy (ma ok 2-4 lata ciezko stwierdzic) czy od razu z gory zalozyc uszkodzone dwa tylne cylinderki (prawy cylinderek jeden popychacz dziala, lewy cylinderek zero reakcji)
Pozdrawiam serdecznie.
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Re: Cylinderek hamulcowy.
Są zestawy naprawcze cylinderków koszt ok 30 zł powinno dać się to rozruszać .Natomiast cylinderek hamulcowy nowy to koszt ok 40-50 zł sztuka , nie wiem czy jest sens regenerować.
Jak kupiłem auto prawie 6 lat temu to dopiero jakieś pół roku temu wymieniłem płyn hamulcowy jak zmieniałem przewody a wcześniej nie wiem czy ktoś wymieniał hamulce tak jak przed wymiana jak i teraz po wymianie są idealne .
Jak kupiłem auto prawie 6 lat temu to dopiero jakieś pół roku temu wymieniłem płyn hamulcowy jak zmieniałem przewody a wcześniej nie wiem czy ktoś wymieniał hamulce tak jak przed wymiana jak i teraz po wymianie są idealne .
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Płyn hamulcowy jest silnie higroskopijny i nie zużywa się od przebiegu. Wchłania wilgoć np na łączeniach czy przez przewody gumowe i spada jego temperatura wrzenia.
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
O to mój wytrzymał min 10 lat bo poprzedni nie wymieniał dopiero ja i nic się nie działo , Golfa miałem 7 lat i nie zmieniałem płynu i też nic się nie działo . Za chwile producenci napiszą że płyn co roku wiadomo rynek musi się kręcić .
-
zeege
- Początkujący T4
- 11
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: 95r
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Ok. Zatem wymienie plyn i cylinderki od razu.
Od razu napisalem, ze plyn bede wymienial, bo kolor ma brazowy :D Wiec cos jest nie tak ;)
E: Dziekuje za porady.
Od razu napisalem, ze plyn bede wymienial, bo kolor ma brazowy :D Wiec cos jest nie tak ;)
E: Dziekuje za porady.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Jak zagotujesz kiedyś płyn na drodze i braknie Ci hamulców to zmienisz zdanie. Koszt płynu i jego wymiany jest naprawdę niewielki.
Można kupić tester do płynu hamulcowego jak ktoś nie chce się trzymać tego co mówi fabryka.
Można kupić tester do płynu hamulcowego jak ktoś nie chce się trzymać tego co mówi fabryka.
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Co do zagotowania to każdy zagotujesz zależy od stylu jazdy i umiejętności hamowania biegami oraz hamulcem . Dużo jeżdżę po górach w Pl i za granicami , u siebie nie raz wyjeżdżam na górę podjazd non stop 8 km nie raz 5 razy tam i z powrotem przy upałach doładowany itd odpukać jeszcze problemów nie miałem . A stojąc na parkingu na dole zaraz widać że turysta przyjeżdża bo co prawie 2 auto które zjeżdża z góry czuć hamulcami .