2.5tdi syncro
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
leoncorrado
- Początkujący T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: 3 Xt4 syncro 2.5 tdi
- Kontakt:
2.5tdi syncro
Witam wszystkich
mam taki problem z moim syncro 99r 2.5tdi 125TKM przebiegu, auto jedzie max 140km/h .Przy sprowadzaniu auta z germani leciałem nim na auto bamie 160 bez jakiś problemów.
Wymienione filtry,wężyki podciśnieniowe wszystkie, komp pokazuje wartości książkowe.
Paliwo shell v-pover bez zmiany.Koła 195/75R16 napompowane 3.5 front 3.2 tył.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to ze ciśnienie w kołach jest niewłaściwe.
HELP
mam taki problem z moim syncro 99r 2.5tdi 125TKM przebiegu, auto jedzie max 140km/h .Przy sprowadzaniu auta z germani leciałem nim na auto bamie 160 bez jakiś problemów.
Wymienione filtry,wężyki podciśnieniowe wszystkie, komp pokazuje wartości książkowe.
Paliwo shell v-pover bez zmiany.Koła 195/75R16 napompowane 3.5 front 3.2 tył.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to ze ciśnienie w kołach jest niewłaściwe.
HELP
-
stram
- Forumowicz T4
- 13
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4 syncro
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Re: 2.5tdi syncro
Opony masz złe, wyższe o 7% teoretycznie powinien jechać szybciej. praktycznie moze jechać wolniej, bo potrzebuje więcej mocy do uzyskania tej samej prędkości obrotowej kół.ale to tylko jedna z wielu opcji. poza tym licznik zaniża teraz prędkość o 7%
Pogoda była może inna z wiatrem było..
Pogoda była może inna z wiatrem było..
-
srokkka
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: multivan syncro
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Jeśli opony mają o 7% większy obwód, to przy faktycznej prędkości 160, szybkościomierz pokazałby 149,5. Ale dodając do tego efekt zmiany przełożenia, to jak napisał Stram, 140 na liczniku jako max wcale mnie nie dziwi. Z tym że te 140 licznikowe odpowiada 149 prędkości faktycznej. A najlepiej sprawdź rzeczywistą prędkość GPS-em.
-
rotor
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: t4
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Tu trzeba sprawdzić trochę więcej niż turbo.
Wartość przepływomierza, wartości ciśnienia doładowania, wtryski, szczelność układu dolotowego, szczelność układu sterowania podciśnieniem, elektrozawory EGR i TURBINY a może nawet ciśnienie sprężania.
Wartość przepływomierza, wartości ciśnienia doładowania, wtryski, szczelność układu dolotowego, szczelność układu sterowania podciśnieniem, elektrozawory EGR i TURBINY a może nawet ciśnienie sprężania.