Przyspieszacz zapłonu
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 64
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 56 razy
- otrzymal podziekowanie: 170 razy
- Kontakt:
Przyspieszacz zapłonu
Panowie podpowie mi ktoś, czemu po odpaleniu zimnego silnika ,bez wyciągnięcia przyspieszacza silnik przerywa ,szarpie dymi na biało, dopiero przyspieszenie kąta wtrysku załatwia sprawe ale wtedy silnik wyraznie pracuje za twardo wtrysk jest za wczesny, dodam że swiece są sprawne.
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Re: ciśnienie oleju
No tak, ale przed tymi problemami z głowicą , odpalał bez przyspieszacza, zauważyłem że jeden wtryskiwacz słyczać przez jakiś czas po odpaleniu, może to on się zawiesza.
-
ostryt4
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 67 razy
- Kontakt:
Re: Przyspieszacz zapłonu
Nic przy pompie grzebane nie było ?
Ostatnio zmieniony 03 paź 2014, 9:07 przez ostryt4, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ostryt4
- Znawca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Nie wiem jak to jest dokładnie w 2.4 ale pewnie podobnie jak w 1.9 TD, o ile dobrze pamiętam (ze trzy lata temu się przy tym grzebałem)ta śruba była powiązana z przyśpieszaczem zapłonu właśnie.
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Zgadza sie, przyjrzałem sie dokładnie i fakt ta śruba porusza dzwignią przyspieszacza, gdzieś na forum wyczytałem żeby tą śrubą regulować obroty.
-
ostryt4
- Znawca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Generalnie tak choć nie jestem pewien czy aby wydatkiem cząstkowym nie trzeba ruszyć również.
Ja się grzebałem to kręciłem wszystkim co dało się kręcić :) ale ja wstawiałem LDA wtedy i była taka potrzeba, może ktoś bardziej oblatany w tych rzeczach się wypowie bo ja nie chcę wprowadzać w błąd.
Ja się grzebałem to kręciłem wszystkim co dało się kręcić :) ale ja wstawiałem LDA wtedy i była taka potrzeba, może ktoś bardziej oblatany w tych rzeczach się wypowie bo ja nie chcę wprowadzać w błąd.
-
Macias24d
- Forumowicz T4
- 13
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: caravelle
- Opis: 2.4 D caravelle z ambicjami na multivana ;)
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Każda ingerencja w ustawienia pompy daje efekty - u mnie przyśpieszacza nie ruszałem, rozruch na zimnym silniku,w temperaturach jakie teraz mamy daje efekt RÓWNEJ pracy silnika.zero dymu.Fakt,że moja Teczka nawet jak depnę do podłogi nie dymi ale żwawo pędzi od 0 do 60 ;)